Oh yeah!

Om allt stämmer nu så ska det finnas en babyticker på högersida, efter lite fundering och konsultation med jenni så lyckades vi tillslut!

Alltså en sån här ;)




Här är vi lata och orkar inte laga mat.. Fast jag vet att jag måste, annars kommer jag må dåligt :P SÅ blir väl till att ta sig i kragen, ryggen är aningen bättre men nu kommer halsbrännan! XD vad kan man göra annat än skratta!

See ya!

Mattes sötsak?

Ja nog för att hon är söt men när man kommer hem och det ligger smulade kartonger i hela köket, lite tvätt och tro det eller ej batterier! Hur tusan har hon fått tag i dem? Inte ens jag vet vart dem ska vara! Inte bra, inte bra... Tror inte hon lekt med dem i alla fall, knske påsen men det ser ut som kartongerna fått mest uppmärksamthet då det typ inte finns några kvar utan bara små små bitar.

Kul har hon nog haft för nu sover hon som en stock!



Lite smakprov men var mycekt värre än det ser ut! Precis vad man vill göra när amn komemr hem och har asont! krypa på golvet och plocka kartongsmulor!



Nöjd hund som säger "Kan du nå din nos med tungan?"

och ja, hon är min sötsak även om hon nu för tiden ofta får gå under namnet snöbollen ;)
See ya!


aj aj aj!

Fy tusan vad ont jag har i ryggen! så där precis efter massa information om "bäckesmärtor" så får man jätteont. Kan det vara psykiskt? Hoppas att jag lurar mig själv för det här gör  O N T! Och jag är rätt van att ha ont i ryggen!

Dock tror jag att den snarare anledningen är att det här är fjärde dagen på raken som jag jobbar och igår blev en lång dag. Får mer ont när jag jobbat, vad kul för imorgon har jag en heldag! Yey! En död Matilda imorgon med andra ord!

Ja så kan det vara.

Det var en spännande dag på jobbet! Vi som var inne var virrigare än de som bor där, i alla fall jag var, när jag skulle duscha en av de boende var det en riktigt kamp XD Inte för att den boende var jobbig, nej utan duschen var på en sida, mitt duschfökläde for åt ett annat och i mitten stod jag som blev minst lika ren som den boende!
Vad ska man göra? Man tar det med ett skratt XD De stackarna som var ute körde mest fast, hamande i diket och råkade ut för oplogade vägar. Inte lika kul med andra ord!

Nej nu blir det mat!

See ya!

"känns det bra, är det bra"

Idag var det vecka 20 träff, en ganska stor skara blivande mammor i väldigt spridda åldrar! Den yngsta tror jag var 16 och den äldsta var typ 39. Några hade barn sen tidigare, några var som jag förstgångare ;) Kul kuriosa är att den yngsta och äldsta båda var förstagångsföräldrar! De flesta verkade trevliga, eller ja de är säkert alla men några verkade vara såna personer som jag kommer bra överrens med ;)

Först var det en sjukgymnast som pratade om massa saker, träning, sitt och stå-ställningar, lite hjälpmedel, och ännu mer. Det vi skulle komma ihåg var "Kniiiiip" (alltså knipövningar) och "det som känns bra är bra". Viktigt med träning i många aspekter. Det visste jag redan men det är lite mer motiverande, så motiverad man kan bli av promenader när det är -20 och snöstorm (just nu känns det så i alla fall) Funderar på att boka en induviduell träff med en sjukgymnast, har redan grymt ont i ryggen (hade redan innan jag blev gravid) och bättre lär det inte bli!

Sen kom barnmorskan in och pratade om bröst och bh:ar, illamående, halsbränna, lite kost, flytningar och torra slemhinnor ;) Full rulle var det!

Efter att vi var klara åkte jag upp på stan och shoppade på apoteket, postafen mot illamående, gaviscon mot halsbrännan och alvedon mot vanliga matilda ;) Sen hämtade jag ut linser (vilket jag skulle gjort i december :S) = dyrt men vad ska man göra, jag måste ju se! Efter det unnade jag mig en ny almenacka för min gamla håller på att totalt ramla sönder! Gick på HM och drömde om söta små barnkläder, köpte dock inget, gick och köpte en sallad från Wikmans att ta med hem som lunch.  Åkte och tankade, gav hästarna mat, betalade räkningar och åt lunchen och efter det åkte jag och jobba! Så nu är lönen typ slut men allt betalt som ska betalas nu i alla fall. Att det sen droppade in räkningar från CSN och bilförsäkring försöker jag glöma då det är nästa månads sorg, och tro mig det är sorg för det är kvartalsräkningar så inga småsummor direkt :S

Så det var min dag!


Almenacka 2010, med BF för bebis 7 juni :D


Lite mediciner till den gravida

Nu är det morden i midsomer! :D Mys med älskling, chokladmouse och lite cola! Är det Lill-lördag så är det ;) Nej men vi kände för lite lyx idag ;)

See Ya!

usch vilket väder!

Ja snart ska jag bege mig till jobbet och jag har en känsla av att det itne blir kul att köra dit!

Nu har jag ätit,  betalt räkningar, hämtat linser, hunnit med apoteket och varit på v 20 träff. Effektiv förmiddag om du frågar mig! ;)

See ya!

varning! om illamående ;)

Pratade med en kompis som åkt på magsjuka, hon klagade över hur jobbigt det var att kräkas. Jag svarade att det verkligen inte är kul, det om något vet jag. Hennes svar på det var att även om det var jobbigt så hade det nog varit lättare för mig eftersom jag var gravid. Jag höll inte riktigt med.

Nu när det gått kanske två månader sen det började gå över, det värsta i alla fall, så tänker jag inte så ofta på det. Jag får påminna min själv om hur det var, första tanken är att "det var väl inte så farligt" men riktigt så var det ju inte. En gång i veckan så spydde jag ca 2 dagar i sträck ungefär 1 gång i timmen, 1 gång i halvtimmen. Det var riktigt jobbigt. Jag fick inte i mig nått annat än lite vätska, som i och för sig kom upp igen men lite fick man nog ha kvar. De dagar jag inte spydde så mådde jag grymt illa, så jag trodde att jag skulle spy. Hela tiden i flera veckors tid. Många sa "ja men tänk framåt, det är ju för en bra sak" och nu i efterhand tycker jag så klart det var värt det men just då? nej verkligen inte.

Det var inte så att jag varje gång jag hade huvudet i toastolen tänkte att jag var gravid. Jag försökte se det positivt men det fanns inte ork till det. Jag hade inte ens ork att kräkas utan kroppen tog hand om det där själv. Jag tog mig till toan, sen skötte kroppen resten. När man varit igång ett dygn och knappt sovit så går kroppen på automatik, man är inte medveten om vad som händer.

Självklart är det värt det nu i efterhand men då när man är full med gravidhormoner är det fruktansvärt. Kändes som om det aldrig skulle ta slut och som om det var det värsta jag varit med om. Vilket det var, har nog bara mått så dåligt en gång innan och då fick jag åka till akuten. 

Det värsta var törsten och hungern. Jag var ju en sån som var grymt hungrig i början av graviditeten. Jag drömde om mat och vatten. Jag var så törstig och torr i munnen men kunde knappt dricka. Efter nån vecka lärde ajg mig att dricka ändå, det tjänade jag på. I slutet blev det så att jag valde mat efter vad som smakade minst illa att spy! usch usch usch!

Nä under de dygnen jag spydde var jag knappt människa, lite morgon illamående nuför tiden är inget! Det är skönt att det är över och det är skönt att man förstränger det. Konstigt hur man lyckas men lyckas det gör man!

See ya!


Godmorgon!

Då var det morgon igen! Jag är jättetrött men ändå för pigg för att sova, en lite Skrållan ville att matte skulle gå upp och dessutom var det någon i min mage som tyckte att mamma borde gå på toa ;)

Det första jag gjorde var att bränna mackorna ;P men inte så farligt så skrapade bort det brända, var alldeles för hungrig för att orka göra nya. Så nu är det två rostade mackor och skorpor som gäller! Mums! Det tycker Skrållan också så hon är nära och spanar in min frukost fast just nu skäller hon på trappan :P



See Ya!

21 veckor!

Nu har jag hittat sladden till kameran! Oh yeah! Så här har vi lite magbilder:





Så här har vi magen som fyller 21 veckor idag :P

Det rör på sig, det bökas och det sparkas på urinblåsan. Det rör på sig måtligt men det blir sakta och säkert mer och mer rörelser. Det bästa som finns är att gå och lägga sig på kvällen och känna hur det bökas runt!

Jag väntar och vänta, känns som om våren kommer bli lång ;) just nu men rätt som det är står vi nog där och undrar vart den tog vägen.

Jag letar grejer, drömmer och planerar.  Allt det där som hör till ;)

See ya!


morgon igen då!

Imorse hade jag en sambo som inte alls var så pigg på att åka och jobba! Vaknade av att hade krypit ner på min sida av sängen och låg och myste med mig istället för att åka ;)

Sen väcktes jag av mobilen av att de otroligt trevliga CVA ringde, fast nu mer kallar de sig för typ VO bemaning,  då hade jag mellan typ halv åtta och nio, tio när jag svarat fått två telefonsamtal, tre sms och ett röstmeddelnade. De undrade om jag kunde jobba ikväll, sa att jag redan jobbade, fick förklara att jag var bokad på solrosen fast att det var lite speciellt.
Lyssnade av röstmeddelandet och det var väl roligt? nej...

var ungefär: hej det var XXX från VO bemaning, du står som tillgänglig och jag behöver dig på solrosen men inte så lätt när du inte svarar.

Och tro nu inte att det var i någon skämtsam ton utan i en väldigt snorkig ton. Om jag inte svarar kan det bero på att jag
- Inte har gått upp sex på morgonen ifall det är just den morgonen av två som de ringer och behöver folk
- Det kan också bero på att jag sover och inte har mobilen brevid örat ifall de ringer!
- Det kan faktiskt vara så att man inte hör mobilen för att man sover så pass tungt, det är ínte helt ovanligt i mitt fall.

Jag förstår att det inte är lätt för dem att få tag i folk, många sover ju faktiskt på morgonen. Jag förstår att det måste vara frustrerande att folk inte svarar när man tror att de kan jobba. Dock ser jag ingen förståelse från deras sida och jag kan inte heller påstå att jag förstår hur det kommer sig att det ger dem rätten att vara så sjukt otrevliga mot mig och snäsa av mig. 

För att fungera som människa så funkar det inte att gå på ständigt hold och vänta på jobb. Vissa saker kan man självklart flytta på och det gör jag. Men ibland går det faktiskt inte och jag kan inte lämna hunden hemma själv en hel arbetsdag utan då måste hon åka med Calle och han har oftast åkt till jobbet och då kan jag inte göra så mkt.

Jag försöker säga ja så mycket som möjligt, jag behöver alla tider jag kan få men det är verkligen inte lätt att vara trevlig och tillmötesgående när man bara får snorkiga kommentarer och blir väckt av sura griniga männiksor som tycker jag ska forma mitt liv enligt deras vilja.

Alla är inte så, det ska jag inte påstå. Det vore inte rätt. Ni behöver inte ta det så allvarligt heller, behövde bara få avreagera mig.

Skulle lägga in magbilder men hittar inte sladden till kameran så jag återkommer!

See Ya!


Lite kort

Ska bara skriva lite kort att jag lever :P  Har haft det bra i helgen uppe i Undersvik :D

Nu ska det bli tv med älsk och massa mys!

See ya!

Undersvik

Då var det dags att dra till undersvik igen, det är dags för gudstjänstutbildning igen. Förra omgången fick jag skippa för det var under perioden jag mådde så illa hela tiden. Imorgon borde jag ta en åksjuketablett :S Det blir tåg från uppsala, kl 07.00 imorgon bitti... uha så tidigt =/  kl 6 ska jag var jag vara i Örsa... men men så är det.

Är trött efter den här veckan, egentligen har jag inte jobbat jättemycket men är trött ändå. Och utan att säga för mycket så har det verkligen inte blivit lugnare på jobbet senaste dagarna. De hade det riktigt riktigt jobbigt när jag var inne och lämnade nycklarna, kortet och telefonen! Jösses, ville verkligen inte byta med dem!

Nä nu är det dags att sova eftersom det är tidigt morgon imorgon!

See ya!

Matilda leker ekonom ;)

Nån mer än jag som vill vinna på lotto? några miljoner så där skulle inte vara helt fel va?

Det går ihop men vore kul om det blev något kvar efter räkningarna så man kunde ta en fika och lunch utan att får dåligt samvete för plånboken...

Ja ja, det är bara att gilla läget, tänka ekonomiskt. Veckohandla och faktiskt äta det man tänkt och inte som jag och Calle att veckohandla, komma på att nä det här vill vi inte ha och köpa nytt vilket resulterar i att vi glömmer vad som finns i frysen. Inte så smart, inte så ekonomiskt. ;) Ett tips på hur man inte ska göra, för då får man ett stort matkonto, mycket större än vad det behöver vara i alla fall!

Nä även om det är lockande att deppa ihop över pengar är det nog bäst att låta bli och istället vara glad för att det åtminstonde går ihop sig även denna månad. Som tur var är vi två så vi behöver inte leva på makaroner och ketchup hela månaden. Tillsammans så funkar det, någolunda i alla fall...

Mycket av det som förstör är det faktum att jag varit tvungen att köpa mig lite mammakläder, det är inte riktigt nått val jag haft :S Det är dyrt men vad ska man göra... Kläder måste man ju ha och inte mycket att göra åt det. Blir till att köpa så billigt som möjligt! ;)

Nä nu ska jag fixa lite innnan jobbet!

See ya!


Byggplaner

Här hemma håller vi för fullt på med att försöka få någon ordning i hur tusan vi ska göra med övervåningen. Det blir inte riktigt bra hur vi än gör känns det som.

Vi vill inte riktigt bygga vägg vid trappan dels för att det blir mörkt och trångt, sen får vi inte plats med dörrar direkt ovanför trappan.  Planen är att göra nån slags "spalje" (eller vad man ska kalla det) hela vägen upp till taket för att slippa den instängda känslan.

Planen är då att jag och Calle skulle ha den delen som sovrum och sen skulle det bli en vägg på andra sidan av skorsten (jag förstår att det här inte är solklart för alla) som då skulle bli barnrum.

Om vi gjorde det skulle bebis få ett ordentligt rum, vi skulle få det trängre. Vi skulle få plats, men det skulle bli trångt.

Så nu försöker vi hitta andra lösingnar för jag vill inte ha en brant trappa som del av barnrummet så det är helt uteslutet, blir den delen barnets så blir det vägg vid trappen.

Som sagt en del att fundera på!

See ya!

Morgonmys

Imorse vaknade jag inträngd mellan katten och hunden, de låg på varsin sida av mina min och sträckte ut sig och sov så gott. Nöjd med stunden valde jag att somna om.

En stund senare vaknar jag av att Skrållan kommer smygandes och lägger huvudet på min huvudkudde och lite fint andas på mig så jag vaknar. Jag möts av två stora mörka ögon som kärleksfullt undrar om det inte är dags att vakna snart.

Vem kan motstå det? Efter lite morgonmys och även lite morgonbus så gick vi upp :D Alla på bra humör efter en mysig morgon, utvilade efter en skön natts sömn och det var inte ens kallt i huset. Underbart! :D



<3

See ya!


Nått fint till kvällen!



Mmm

Som en lugn och stilla bris
Tröstande och varm
Som en moders hand på öppna sår
Som en kärlek utan pris
En tanke utan harm
Vill du följa mig vart än jag går
Är du här hos mig nu

Jag lever
Och du lever inom mig
Jag ser dig när jag blundar
Jag ber dig
Vill du vaka över mig
Och välsigna varje steg jag tar

Åh, jag kan se att det som var
Leder till nåt mer
Åh, jag kan känna hur min rädsla flyr, åhh
Det är du som ger mig svar
Och gråter när jag ler
Vill du stanna här tills dagen gryr
Kan du höra mig nu

Jag lever
Och du lever inom mig
Jag ser dig när jag blundar
Jag ber dig
Vill du vaka över mig
Och välsigna varje steg jag tar

Aahh, uhh
Aah aah
Är du här hos mig nu
Åhh

Jag lever
Och du lever inom mig
Jag ser dig när jag blundar
Jag ber dig
Vill du vaka över mig
Och välsigna varje steg 

Åh, jag lever
Jag ser dig när jag blundar
Jag ber dig
Vill du vaka över mig
Och välsigna varje steg jag tar

lite snabbt bara ;)



har jag nämt att vi fått köksfläkt tillslut! Äntligen är den här! :D Oh yeah!

Ska iväg om en stund så blir ett snabbt hej! Lagar mat så blir ögon i nacken ;)

Nej åter till köket!

See ya!


20 veckor

Idag är bebis exakt 20 veckor gammal, enligt ultraljudet! Helt otroligt, halva tiden här gått, borde innebära att det är 4,5 gravidmånad kvar... Eftersom februari är så kort så blir det ju inte riktigt samma med kalendermånaderna ;) Det är snarare fem kalendermånader eller något... Dagen till ära så gav bebis mamma en massa sparkar rakt på kissblåsan, vilket är jättemysigt så där på morogonen när man inte alls är kissnödig i vanliga fall! Fick även en liten spark i sidan ;) Helt underbart! Fick en lite svag spark igår och en idag men ändå en spark! Det blir mer rörelser där inne, kännsm mest när jag ligger på rygg men hellre det än inget! Det kommer förhoppningsvis mer och mer ;) jag har känt rörelser förr men igår var första sparken :D

Annars blir det jobb idag, vad gör man inte :P På onsdag kan det eventuellt vara så att jag har lite roliga nyheter men vet inte riktigt än...

Lite bilder kanske ;)

 Uppifrån ;)

 exakt 20 fullgångna veckor! jag kommer bli stooooooooor sen!

See ya!

Ny dag

Och den ser rätt lovande ut, först träffa KU folket med medlemsmöten, sen en spännande grej ;) Efter det så är det dags för filmkväll med mina flickor! Ska bara lösa det så jag får mat där nån stans också, annars blir det en jobbig kväll!

Igår ville mitt internet inte alls funka så det blev inget inlägg, det funkade tills jag försökte skriva nått och få fram bloggen, då hette det bara att det var anslutningsproblem! Suck suck...

Inte för jag kan påstå att det är så mycket att skriva just nu, händer inte så mycket här. Jag jobbar, sover, träffar Calle, träffar Emma och Jenni när jag hinner och ja ni ser, inget fel med det men man har inte så mycket intressant att skriva.

Det mest intressanta på gång här hemma är funderingar på hur vi ska renovera nu börjar vi kläcka riktigt bra ideér! Kommer bli fina fisken!



aaaah, sooooommar! Fast dessvärre har stället där vi sitter på den bilden brunnit ner! Helt sjukt, nån hade anlagt en brand på Bjures (osäker på stavningnen) i Kivik. Så hemskt!

See ya!


hej hopp!

Jag är trött, vilken överraskning :P neeej knappast! XD

Sitter i soffan, drömmer framåt, tittar på tv och myser :D

Skrållan ramlade ner för trappan, mitt framför ögonen på oss! Läskigt! Var inte en lite vurpa hon gjorde utan bakåtkullerbytor ner för hela trappan och rakt i ett bord och ner med hälften som fanns därpå! Hon verkar dock må bra och hon har vurpat så förr, egentligen det som skrämmer mig mest :S Usch usch!

nä nu ska jag se på tv igen!

See ya!

Lite känsloutbrott

Ja mitt humör är så upp och ner som det kan vara, skrattar massor, gråter för nada, arg som ett bi och så vidare. Framför allt är allt känslor på MAX, vilket humör jag än är på så är jag det som mycket som möjligt! jag storgårter, jag skrattar som aldrig förr och jag är arg, riktigt riktigt arg! Jobbigast är så klart att vara ledsen och ha den känslan på max men det går över...

Något ännu värre är den ständiga oron för att något ska gå fel och det otänkbara ska hända, jag vill verkligen kunna släppa och jag försöker men jisses vad svårt det är vissa dagar. Mitt största problem är att jag analyserar allt, det gäller inte bara graviditeten utan det mesta i livet ;) Som tur är är jag inte själv utan har mina hjältar stöttar och bär!

Dock har jag börjat inse att det är mycket som måste fixas, helst ska vi bygga två rum på övervåningen och dessutom fixa farstun. Farstun blir i vår när det blir lite varmare men rummen kan nog bli hyfsat snart. Vore toppen att få ordning på allt! Skulle underlätta, i mitt huvud har jag planerat ett rum och blir väldigt svårt att få allt det fixas utan själva rummet ;) Snart är bebis 20 veckor och det betyder halvtid... men än är vi inte riktigt där!

See ya!

Så kan det gå!

Idag när jag och Jenni skulle hem till Ellen och lämna Skrållan för att sen bege oss mot enköping för att luncha med Emma stod en jägare parkerad med minst halva bilen på vägen. Det resulterade i att när vi åkte till ellen höll på att krascha in i bilen och andra gången då vi tog ut vägen mer så hamnade vi så klart i diket! Efter lite tappra försökt av oss så ringde vi Jennis pappa som lyckades dra upp oss med jobbets jepp som har fyrhjulsdrift. så till slut kom vi iväg och kunde luncha med emma, så där en och en halv timme senare än planerat. Det är lustigt hur jag och Jenni alltid råkar ut för sånt där och alltid med Jennis bil också!


Haha, men allt gick bra med både oss och bilen så det var bra i alla fall. Det var ju inte någon vidare fartfylld dikeskörning utan vi gled bara ner lite fint, väldigt mjukt och lugnt ;)

See ya, nu ska jag återgå till den oändliga tvätthögen!

hoppsan men vi mår bra ;)

28ebe6bd9a7cf7c87cdd397514157826.png

Kolla varifrån!

hoppsan men vi mår bra ;)


Magen växer

Ja det gör det verkligen, känns från varje dag hur det blir större :)  Mys! Ska foto någon dag så ni får se ;)

Idag är en lung och skön dag. Suttit vid datorn tillsammans med ellen och umågts. Försökt att få tag i barnmorskemottagningen men som vanligt lyder rösten

"Välkommen till barnmorskemottagningen i Enköping, vi har tyvärr ingen möjlighet att ta emot fler samtal just nu men var vänlig försök senare eller nästkommande vardag. Gäller det endast åtebud..."

Ja ni förstår skulle jag tro! Väldigt kul att man fösökt i två dagar, så imorogn måste jag antagligen ställa väckarklockan och ringa dem eller nått! Schysst att behöva gå upp extra tidigt en ledig dag för att få tag i barnmorskan, jippie...

Jobbar heldag fredag och lördag så kommer vara sååå pigg sen! Men skönt att få jobba, gillar när jag får ihop pengar. Måste försöka öka på mitt sparkonto, samt betala Calle för bildelarna eller nått. Kan inte låta honom betala allt, inte för han har sagt något men jag vet att han inte skulle bli ledsen i alla fall ;) han är FÖR snäll. Det är bäst att inte be honom om något för då gör han det även om han inte har tid eller ork! Han är underbar men för hans skulle så får man tänka sig för ;)

Nä nu ska jag återgå till mitt BERG med tvätt, tar det nånsin slut??

Bjuder på en bild från juldagen ;)



See ya!


Jag kan fortfarande!

Haha, provade att spela flöjt! Det satt i fingrarna, huvudet var helt lost och visste inte vad jag gjorde men bra lät det! XD

Skrållan undrade vad för konstigt ljude det där var och vred på huvudet åt alla håll hon kunde! haha ;)

Snart ska vi vandra ner till mamma och mata hästar och hämta mammas bil, sen bär det iväg mot jobbet. Jobabr till halv nio och sen ska Matilda sova igen! Så skönt! :D

Imorse var det en ledsen hund som väckte en tråkig matte, hon baaaara sov och ville inte alls leka ;) Konstigt va? ;) Nu är det lilla fröken som sover efter en intensiv förmiddag :D




See ya alla!

Medium och vika tvätt

Ikväll är det medium och jag har ett enormt tvättberg så det är bara att tvätta och vika, tvätta och vika! Men det är skönt när det är gjort i alla fall! Fast det känns som om tvätthögen aldrig vill ta slut och inte lär det bli bättre! Fast att det är mycket tvätt nu beror nog snarare på lathet fakiskt och inte så mycket att vi smutsar ner mycket kläder. Vi tvättade nog knappt alls under renoveringen ;) Sen fick ju våran katt för sig att använda sängen som toa och då blev det mer tvätt!

Idag har jag jobabt! Var helt totalt slut när jag kom hem! Det hör väl till när man jobbar, det värsta är att jag blir så vimsig när jag blir så där trött! Det är väl i och för sig inte det bästa att bli jättevimsig när man jobbar! Oups
;) än ha rjag inte gjort bort mig i alla fall, peppar peppar! Man har en förmåga att skärpa till sig när man måste antar jag!

Nu är det tv!

See Ya!

En mysig kväll

Idag sov vi till halv två! Till och med hunden, hur trött är man inte då! Hela dagen efter det har varit så seg men kvällen har varit väldigt mysig! Vi har tittat på film och jag har fått massage :D

Mådde lite illa ett tag men nu mår jag mycket bättre, dessvärre har jag blivit jättepigg nu när vi ska gå och lägga oss. Imorgon ska jag upp och jobba så jag behöver verkligen sova, får göra mitt bästa. Brukar inte vara så svårt att lyckas somna!

Nä ska sova nu!



Min älskade Sommarr som jag bara försummar!! Inte med flit egentligen men ändå, nä jag ska verkligen pussa henne imorgon!

Nej god natt och See ya!


det är lite kallt

Nu är snart veden slut här inne och ingen av oss känner direkt för att gå ut och hämta ny så vi ska nog gå och lägga oss.

Kvällen ha i alla fall blivit bättre, ont har jag men känner mig lite mer hoppfylld ;) inte över bilen, den är som den är men allt löser sig... Så är det :P

See ya!

Jaha...

Nu verkar motorn ha dött i bilen... Vi får se imorgon om det är så illa som vi fasar för men verkar vara illa...

Är trött, har ont i ryggen, haft en riktigt bra dag, hade väldgit trevligt igår :D

Nu ska jag VILA, VILA och göra det ännu mer!

See ya!

utanför fönstret


 Lite bilder från vårt vinterland!












Lite bilder på hur det ser ut utanför fönstret ;)

See Ya!


nu brinner det!

Nu brinner det i kaminen, det är bra för det är KALLT!

Egentligen borde jag och Skrållan gå ut och gå lite för stimulans men det är så kallt, får vänte till det brinner mer ordentligt så jag kan lite på åtminstonde lite värme när jag kommer in. Det hänger verkligen på eldningen, håller man igång med den så det brinner hyfsat mycket varje dag klara man att hålla en normal värme innomhus men är borta som ex igår och kommer hem vid 19 och börjar då så är det riktigt kallt! Vi eldade ändå till typ 23 och ändå var det iskallt imorse! Och då eldade vi både i köket och i vardagsrumemt. Ja, som sagt kallt :O

Igår var en toppendag! Eller jag var så jäkla nervös men när det hade släppt blev det en riktigt bra dag :D Efter ultraljudet så hämtade Emma, Jenni och Frida upp mig och Ellen medan Calle åkte till jobbet. Vi hämtade ut kolfiltret till köksfläkten som vi har väntat på sen 19 december! Nu hade de klantat sig på Elgiganten och ersätte filtret så vi fick tillbaka pengarna för det men det täcker inte ens nära bensinkostnaderna för att åka fram och tillbaka för att hämta det varje gång det inte funnits fast det skulle finnas. De var i alla fall trevliga och ursäktade sig, alltid något ;)

Sen blev det shopping men dock var det småsystrarna som handlade mest, Ellen gjorde riktigt bra affärer! 3 par jeans för 297 ordinarie pris för varje par var 399 kr styck. Sen köte hon en t-shirt med tryck och ett linne med tryck för 140 kr på Gina. Med sig hem hade hon också en tjocktröja från Cubus, tror det i princip var det ända hon köpte till ordinarie pris ;)

Vad jag shoppade vet ni ju redan ;) På vägen hem var det kö eftersom en lastbil hade dragit ner trafikljusen vid korsningen där väg 55 och 72 delar sig. Tog nog minst en timme att ta sig från flogsta området och förbi där. Lagom kul när dessutom oljelampan blinkar och hade tydligen gjort det redan kvällen innan :S Tog oss till Örsa där Calle mötte upp oss och hjälpte mig med oljan, vet i teorin vad jag ska göra med jäkligt svårt ändå att fixa själv men jag lär mig. Som vi misstänkte läckte det olja, det hade jag sett i alla fall när ja öppnade motorhuven tidigare för att kolla innan jag ringde Calle.  Kollade oljan, var inte mycket kvar kan jag säga så det var bara att tränga ihop oss i Calles bil och bege oss till skolsta, lämnade Jenni och köpte motorolja för att sedan åka tillbaka till Örsa där bilen stod. Fyllde på olja så jag och Ellen kunde åka hem och stackars Calle körde hem Emma och Frida. Det visade sig efter lite konsultation att det är ett filter som antagligen frusit så det blir i med motorvärmare och sen plocka loss filtret och rengöra och tina det. Men vi hade en jäkla tur att motorn inte pajjade! Aldrig med köra med lyssande lampa! I alla fall inte till Uppsala fårn enköping och tillbaka. Nej jag vet att det skulle vi inte gjort men vi satt fast i kö när jag upptäckte det, var lite trött och blind och då bestämde vi oss för att köra till Örsa så vi kunde kolla det och Calle kunde hjälpa oss. :P



Allt löste sig bra :D

Ikväll är det dags för parmiddag igen ;) Imorgon är det ljusparty :D så när vi komemr hem imorgon är det KALLT igen :S Thats life baby!

See Ya dags att göra nått...

Nu har det börjat!

Inköpen! :D

Igår gjorde jag en deal med en kompis om lite grejer ;) Berättar mer sen ;)

Idag köpte jag en body, två mössor och tre par strumpor! så sött! Billigare än att köpa till sig själv så roligare på så sätt också!

 
lite suddiga bilder men svårt med ljuset inne ;)

 Trycket! :D

har sen tidigare en present som aldrig blev lämnad och den bebisen hann växa ur den så nu blir den kvar, lite stor först men förr eller senare så ;) Kommer nog en bild på det senare ;)

Nu är det mat!

See ya!


Ännu en dag med härliga resultat!

Idag avr det dags för ultraljud igen! :D

Jag var skitnervös och har börjat vänja mig vid tanken att oron nog inte kommer släppa ;) ALLT som hon kunde se var precis som det skulle! Man kunde fint se hur lilla bebis trampade på mammas kissblåsa, konstigt att man blir kissnödig eller? XD

Ska snart hem till min Calle som är hemma och eldar, jag har varit och lämnat Ellen hos mamma och lånat deras scanner ;) Det blev lite shopping idag också :D

Bebis vecka 18 + 3 <3

 See Ya!

tjoho! Hela 14 grader i badrummet!

14aab0b73ad27610ab8fa30043b8b455.png

Kolla varifrån!

tjoho! Hela 14 grader i badrummet! Visst är det underbart! Men jag får skylla mig själv, har önskat mig vinter och fick det med råge! See ya!


Lite tankar en kväll som denna...

När jag var i vecka 9 ungefär fick jag veta att en 14 årig tjej som jag är bekant med, hur behöver inte stå här, också var gravid. Hon är lika gammal som Ellen, 14 år. Vi skulle få barn ungefär samtidigt, nån vecka skiljde oss åt.

När jag var 14 tänkte jag att jag ville ha barn, när jag var 15 och fick frågan om jag skulle göra abort om jag blev gravid sa jag att jag inte skulle göra det. Skulle jag ha gjort det om jag faktiskt hade blivit gravid? Det vet jag inte. Kanske kanske inte. Ett sånt beslut kan man inte ta förns man är i den situationen.

En del tyckte att jag skulle prata med henne, vad skulle jag säga. Jag som inte har erfarenhet av att varken göra abort eller få barn. Erfarenheten att vara gravid, den hade vi lika mycket av. Det jag hade som inte hon hade var mer livserfarenhet utan att vara mer än 7 år äldre. Det var inte så längesen jag var i hennes ålder och jag var fortfarande ung och kommer ihåg hur det var att vara 14.

Men vad skulle jag råda henne att göra? Jag började tänka, vad tyckte jag egentligen att hon skulle göra. Jag kommer ihåg att när jag var i den åldern så ville jag också ha barn, precis som hon men att göra verklighet av det redan i den åldern? Jag visste inte...

Min första tanke var att jag tyckte hon var för ung, bara ett barn! Inte kunde hon väl genomföra det här! Sen som jag ihåg hur viktigt det var för mig att bli tagen på allvar när jag 14 år. Jag var varken ett barn eller vuxen. Jag tänkte att om det varit Ellen, hur hade jag tänkt då? Hade hon klarat av det om hon var i den situationen? Jo hon skulle ta ett "vuxet beslut" som var rätt för henne. Inget av dem skulle vara fel, för det hon valde skulle vara det rätta om hon var ärlig i sitt val. Jag vet att den här tjejen är ungefär som Ellen så det funkar bra att dra slutsatsen att samma gällde där.

Att avsluta graviditeten om det var det som kändes rätt skulle inte vara fel, det är det mest ärliga mot både henne och det annars blivande barnet. Att föda ett barn som hon inte kände att hon var redo för skulle antagligen inte bli helt bra.

Om hon valde att genomföra graviditeten för att det var det som kändes rätt, då skulle det inte heller vara fel. Var hon redo för det och var bered på vad som kommer och hade stöd så skulle det absolut kunna bli helt underbart och lika bra som ex min graviditet. Det som skulle hända var att hon skulle vara tvungen att bli vuxen och antagligen växa ifrån många kompisar som inte alls var med på vad som skulle hända. Om hon kände att det var rätt så skulle det vara värt det.

I ett sånt här fall finns det inga rätt och fel. Blir man gravid så blir man tvungen att at vuxna beslut även om man är ett barn. Gör man en abort så måste man leva med det beslutet resten av sitt liv, så det är inget man kan göra för att slippa bry sig. Behåller man barnet så formar det resten av ens liv. Det viktiga är att hon får bestämma det som känns rätt för henne.

I det här fallet blev det en avslutad graviditet. I den här tjejens familj fanns det en "ung mamma" som fick barn när hon var 16 så hon hade nån nära att prata med och många kompisar så jag behövde inte prata med henne. Jag snarare stöttade Ellen (de pratade en del) när hon hade frågor och försökte förstå. Jag fick förklara att man mår väldigt dåligt av hormonerna och det gjorde det antagligen jobbigare för henne då hon också mådde dåligt som jag gjorde. Jag fick förklara att vad hon än valde så skulle det vara okej, men vad som skulle hända om hon behöll det, etc.

Det väckte ändå mycket tankar i mig, som jag var tvungen att gå igenom och sortera. Min syn på abort har ändrats. Jag har alltid tänkt att det ska vara upp till var och en men att jag ALDRIG skulle kunna göra det. Nu är jag inte så säker. Idag skulle jag inte göra det och jag tänkte inte ens tanken med Bebis men säg att jag blivit gravid men nån annan än Calle och för ett par år sen. Vad jag hade gjort då vet jag faktiskt inte. Beror nog helt på vem som var pappa och hur gammal jag varit. Hade jag valt att få barn vid 15, 16 så vet jag att jag hade klarat av det och tagit det ansvar som krävdes men jag tror inte jag skulle ångra en abort om jag gjort det. Så jäkla svårt och det går nog inte att föreställa sig den situationen heller. Varje situation är ju olika!

Precis som det är helt rätt för mig att föda Bebis så var det antagligen helt rätt för den här tjejen att avbryta sin graviditet.

Lite tanke en kväll som denna....


Trettondagen

Då skulle man egentligen kunna skriva något lite djupt och teologiskt men känner inte för det idag, hjärnan är inte i fas så idag slipper ni matildas filosofiska teologiska tolkningar.

Fy tusan vad kallt det är! Det är helt sjukt! Igår var jag och Calle ute och åt sen gick vi på bio. vi gick från parkeringen till resturangen, tog knappt fem minuter men vi hann tappa känseln i både ben och armar. Efter att vi ätit gick vi från resturangen till bion tog knappt tre minuter men jäklar vad vi frös! Vi såg Sherlock Holmes, den var helt okej. Tyckte det var jobbigt att ljudet var högt men det var för att dämpa ljudet från Joar som var igång,  tror inte det var säkskilt mycket folk dock.

Imorgon är det dags för det andra ultraljudet, nu ska bebis vara stor nog i alla fall ;)

See ya!

En seg kväll

Här är det segt värre ska ni veta!
Sitter hos mamma och pappa och tittar på film, eller de andra tittar på film. Jag mest surfar runt, drömmer om kläder jag inte har råd att köpa ;) insåg att alla bebiskläder är rosa eller gröna/blå. Vad är det för fel på neutrala färger så man kan köpa nått innan man vet vilket kön det är ;) Fast bebiskläder kollade jag bara på hm så ;) Egentligen bryr jag mig inte så mycket om färgerna heller. Skulle ganska lätt kunna köpa ex gröna kläder nu för det spelar ingen roll, svårare med rosa. Vet inte varför men jag ska jobba på det! Lika ska vara lika menar jag. Som det ser ut nu skulle jag ha väldigt svårt att klä en liten pojke i rosa men inte så svårt att klä en lite flicka i grönt. Vad för sorts jämställdhet är de ;) hehe, nä skämt och sido, ta inte det för seriöst är mest lite trötta äggskalsfilosof tankar en trött kväll som denna!
Över nyår jag jag jobbar en hel del, eller inte massor men mer än vad jag brukar göra. jobbade fem dagar ledig i söndags och jobbade idag. Nu har jag dock inte mer inbokat så :S men förhoppningsvis dyker det upp något det brukar göra det. För jobba behöver jag och just nu är jag inne i en sån där fas då det faktiskt är roligt att åka till jobbet. Haft kul de här dagarna. Mitt största problem med timviket är att när de ringer på morgonen så är jag så morgontrött att jag antingen inte hör telefonen eller gör som jag gjorde när det ringde igår, dvs lägga mobilen i Calles kudde! Väldigt smart placering måste jag säga, tog inte alls en evighet att hitta mobilen igen XD  Sån är jag så bli inte arga på mig om ni ringer på morgonen, det är inte medvetet ;)
Jag har en massa bilder att gå igenom på datorn, men orka! nån dag kanske och gissar på att det den dagen kommer ut en del här så håll tummarna ;)
Nån bild ska jag ändå kunna klämma fram, blir lite roligare så!
En julig liten Hjördis kanske?
God fortsättning på er alla!
See Ya

ehe, ja vi lever ;)

jo vi lever och mår bra allihop men har jobbat mycket och därför inte hunnit med datorn ;)

Har hänt en del spännande saker sen sist. Vi har varit på ett ultraljud! Det var spännande! Den lilla sög på tummen! Bebis var dock 1 vecka yngre än vi trodde så då ville de inte kolla hjärna och hjärta än för de såg inte tillräckligt bra, så vi får komma tillbaka en gång till. Gärna för mig! mysigt att se vad som händer där inne!


här har vi den lilla... Bebis har ansiktet vänt mot "oss"...

Så vi beger oss tillbaka till uppsala om några dagar, nu är vi alltså i vecka 19 eller 18+0... typ, rörigt med alla dessa siffror!

Så mycket orkar vi nu! har givetvis hänt mer under veckan men det här är mest spännande!

See Ya!

RSS 2.0