Jaha... Däcket gick sönder så stannade på ...

dsc01797 (MMS)

Jaha... Däcket gick sönder så stannade på första bästa ställe och ringde efter lite hjälp... Då la hela bilen av och går inte att starta igen... Där fick jag för att jag sa att jag hade halvtank så håller mig varm ett tag i alla fall... Nu har både barn och hund somnat, själv fryser jag om tårna ;) men hjälpen kommer väl förr eller senare...


Horse show

Det är en riktig härlig helg på globen måste jag säga! Med tanke på hur mycket fördomar det faktiskt finns mellan olika grenar inom rid och körsporten så tycker jag faktiskt att globen är duktiga på att få med många typer av rid och körsport.

Det är:
--> Hoppning
--> Dressyr
--> Gallop
--> Western
--> Islandshäst ridning
--> Riddarridning
--> Fyrspann
--> och säkert fler...
Sen är det också massa show med lite olika raser och sånt, i år bjöds det även på kamelridning!
Bilder!
Den har jag tagit ;)
Och de har jag tagit!
Den har jag också tagit :P
Det var en väldigt kul dag med både shopping och show ;)

"vad har man för val?"

Vet inte hur många gånger jag fått kommentaren "det skulle jag aldrig klara" när man pratar om förlossning, amning, kräk, bajsblöjor och det ena och det andra. Helt ärligt tror jag verkligen att alla skulle klara det utmärkt. För i slutändan vad har man för val?

Några "vad har man för val" exempel:
--> Vara gravid och kräkts i massor med veckor, det är bara att vänta ut helt enkelt...
--> Varit stor som ett hus och inte klarat av att de vanligaste vardags grejerna, det går ju över...
--> Själva förlossningen, man måste ju igenom så bara bita i det sura äpplet (och ärligt det är grymt coolt, så där i efterhand) Men klart det finns roligare grejer än att ha ont och ännu hellre efteråt när det ska fixas till och sy om det behövs...
--> Amma (som för vissa är underbart men för mig var mest jobbigt och ångest laddat, nu ser jag på det med mindre ångest så nästa gång kanske det går bättre) men när barnet är hungrigt så ammar man, oavsett hur ont det gör, om tårarna rinner, brösten spänner man får mjölka för att bebisen ska få grepp osv. Det låter hemskt men när det funkar är det väldigt mysigt.
--> Byta bajsblöjor, ingen tycket väl själva bajsblöjan är mysig liksom! Men bara att göra och man vänjer sig (efter att ha jobbat på äldreboende så är en liten bebis bajsblöja inte direkt äckligt)
--> Bli nerspydd är inte heller mysigt men faktiskt inte så farligt ;)
För mig så var det inget val för det absolut viktigaste var att ta hand om bebisen. Jag var full av hormoner och totalt upp och ner men ändå så fanns det djupt inrotat i en själv att ta hand om Tuva, det var det absolut viktigaste, om det så gjorde ont, nästan blödde och man ibland ville kasta in handduken så gjorde jag så klart inte det för det fanns nått så mycket viktigare än "mig".
Jag kan bara tala för mig själv men för mig fanns det inget val.

Har står vi på globen och vaktar grejer nä...

dsc01790 (MMS)

Har står vi på globen och vaktar grejer när några trängs i anexet och shoppar ;) själva har vi sedan gjort det, men kanske blir en vända till :p see ya!


Lite bilder från igår


Söta Tuva!

Mina fina lilla Tuva idag efter att vi hämtat upp Emma efter babycafét. Imorse försov vi oss och kom inte ner till babycafét förens halv elva istället för halv tio, vi vaknade tjugo över nio så det blev lite tajt att komma ner i tid. Idag var vi bara fyra mammor där! Lite tråkigt att det inte kommer så många,vi som får så gott fika :D Mer till oss! :D Antar att några var hemma eftersom det var så halt...
Nej nu kom Calle hem! See ya!

Duktig Ellen!

Ellen och Filippa startade sin första dressyr i söndags. Det gick över förväntan!
Vi kan ju börja med vad vi faktiskt förväntade oss ;) Filippa har varit in i det ridhuset 1 gång och då gick hon på tvären hela tiden, vi smet in mellan två lektioner och gick ett varv. Så vi förväntade oss att hon skulle gå på tvären, sparka bakut i gallopfattningarna och verkligen bete sig som hon kan göra när hon inte vill.
Så här gick det: Hon är lugn, snäll och beter sig som om hon inte gjort annat! Okej, hon var skeptisk mot nån fläkt men hon gjorde inget dumt! Dem fick till och med en 7:a på skritten på absolut första starten ;) Delad 7:a av 16 starter med 52.22 % (tror jag det var) Det var en hård domare, det sa alla... Men vi är SÅÅÅÅ nöjda! :D

En liten misstanke...

När man får barn är alla så noga med att tala om hur lite tid man kommer få och hur man aldrig kommer hinna göra allt det där som man egentligen vill. Jag kan inte hålla med!
Jag kan verkligen inte göra allt det där som jag kanske skulle om jag inte hade Tuva men inte för att jag inte hinner utan för att det är inte praktiskt. Jag kan inte packa in barn och häst och åka till ett ridhus liskom, hur tusan skulle det rent praktiskt gå till?
Visst har jag tiden att åka runt och shoppa eller göra utflykter hela tiden men med dagens bensinpriser kan man knappast åka runt hela dagarna.
Sen är det faktiskt så att lilla Tuva behöver vara hemma visa dagar och få lugn och ro för att orka åka iväg en annan.
Jag börjar misstänka att jag lagt in egen tolkning i allt det som folk har sagt, att det är jag som lagt dit "inte ha tid" när dem egentligen sagt "inte ha möjlighet"..
Ja det är underbart att vara mamma och jag skulle verkligen inte byta det mot nått men självklart måste jag erkänna att jag ibland längtar efter möjligheten att packa in hästen och åka utan att vara beroende av mamma, Ellen och Calle. (Det ställer till det lite grann att Ellens kära ponny inte alltid är så glad i att stå inne men hon lär sig att man åker ifrån henne med Sommarr och nu går det faktiskt riktigt bra! :D)
Ne nu tid till min lilla! :D <3

Just det!

Vi var på BVC i onsdag! 

Vid 5 månader:
Vikt: 8410 gram
Längd: 68
Huvud: 43,8

Jättefin och propotionelig kurva, jättejämn och fin sa hon och en normalkurva för en 8-månaders bebis (!) haha!

Det är ju inte så konstigt att hon är lika stor som 8-månaders bebisarna på babycafét då XD

Min lilla stora sötnos! Huvudsaken är att hon följer sin egen kurva och det gör hon, jätteproportioneligt kurva som ser ut precis som det ska! :D


5 månader

Det är var det har tagit att glömma hur dåligt jag mådde under graviditeten. Under 40 veckor mådde jag bra sammanlagt ca 5 veckor. Jag mådde inte jättedåligt de första 5 veckorna men tillräckligt dåligt för att jag skulle ta ett graviditetstest. Jag var trött, illamående och mådde allmänt dåligt, efter vecka 10 började jag få kräkdagar (då spenderade jag hela dagen på soffan och toan där jag bara kräktes galla) och gjorde det fram till vecka 20 även om det avtog ca vecka 18. Mellan vecka 20 och 25 så fick jag uppleva dem där "levande" veckorna. Jag var glad, magen  var stor och fin men inte i vägen eller för stor, jag mådde inte illa hela tiden, jag hade ork och det var underbart att vara gravid. Sen samlade jag på mig mer vätska, jag blev så stor att jag inte kunde röra mig. Jag fick knappt på mig strumporna, det var ett gympapass, benet måste runt magen men inte för långt bort för då nådde jag inte. Jag kunde inte göra lätta vardagssaker som att plocka upp saker från golvet, ta på mig skor, luta mig framåt för att ta något från bordet när jag satt i soffan, magen var ALLTID i vägen. Ända gången jag mådde bra var när jag satt i soffan, Tuva sparkade och jag bara njöt, vilket var kanske tio minuter om dagen om hon hade en vaken dag (hon var ju så lugn) När jag inte mådde dåligt eller hade ont så var jag konstant oroligt att hon inte mådde bra eftersom hon mest sov. Humöret var totalt KAOS, jag var så arg och ledsen hela tiden. Jag blev en riktigt negativ människa som bara såg hur allt gick fel och ingenting funkade eller blev som man tänkt.
Jag tycket det var skitjobbigt att vara gravid och ville bara att det skulle ta slut men nu sitter jag fem månader efter och kommer ihåg allting som något mysigt och härligt. Sen kommer jag på hur hemsk jag mådde både fysiskt och psykiskt av all oro att jag måste skratta åt mig själv! Helt plötsligt saknar jag att klappa på magen och känna hur hon rörde sig, fast jag egentligen vet att det verkligen inte var så jag upplevde det då.
Därför skrattar jag idag XD Varför skrattar du? ;)
När magen var lagom stor och inte hade den behövt bli större!
För stor mage, väldigt trött! 6 dagar före förlossningen.

Fars dag

I söndags vaknade jag vid nio av klockan som ringde, vi skulle iväg och titta på dressyrsadel och ev en hoppsadel till Filippan. Mådde faktiskt riktigt bra om man bortser från att huvudet var något tyngre än vad det brukar vara. Pussade på Calle och gick ner, där andra Calle någon gång under natten/morgonen hämtat madrasser och bäddat ner sig lite bekvämare.
Skippade frukost hemma utan beväpnade mig med alvedon och coca cola och gick till mamma och Ellen och framför allt lilla Tuva :D Hon var glad och pigg, hade sovit utmärkt i sin nya fina säng.  Åt frukost och så packade vi ihop oss och lastade in Filippa och åkte till västerås. Kollade och pratade och kom fram till att det behövdes en ny hoppsadel. Den gamla blev lite lite för lång men inte var någon katastrof utan modelen passade henne rätt bra så något liknande men med kortare bossor. Alternativen blev en Santa Cruz Celine  likadan som jag har eller en Prestige Golden Star.  Eftersom hon var så prillig och ändå är ung så fick vi låna hem sadlarna för att provrida dem. Eftersom prestigen skulle behövas göra om så passade den bättre på Sommarr så åkte vi ner senare på kvällen med Sommarr för att testa den. Men celinen åkte vi ner till ridhuset direkt och provade.
Sen åkte jag hem en snabbis, gav Tuva mat, bytte kläder och sen åkte vi med mamma och pappa till mormor och morfar. Fikade och pratade, det var trevligt som vanligt. Sen åkte vi hem igen, bytte kläder och lastade nästa häst (alltså sommarr). Calle och Calle höll då på att byta däck på lilla bilden. Calle E åkte hem strax därefter när vi var i ridhuset.
Jag började rida, hoppade till och med. Det gick hyfsat bra ändå men det var riktigt kul! Sen sadlade vi om och Ellen fick prova sin sadel och ÄLSKADE den så valet föll på en Prestige.
Denna fast svart ;)
Sen åkte vi hem, trötta och kalla och åt mat hos mamma och pappa. Efter det kunde jag och Calle hem och han kunde få sin fars dag present, ett kort och en kopp. Inget avancerat men ändå mysigt...
Galen dag, for runt som en tok! Men hann inte med att vara bakis direkt ;)
see ya!

Lördagen!

I lördags var det fest! Återigen inte en enda bild tagen med våran kamera, känns så onödigt med tanke på att emma och jenni tar så mycket bättre bilder. Våran kamera funkar inte så bra i festmiljö, antingen blir det svarta bilder eller så blir det bara en stor blixt med lysande ögon, inga bilder att spara på kanske...
Hur som helst började dagen med en glad liten flicka som gick upp med sin mamma och fick ny blöja och kläder, frukost åt hon uppe i vår säng. Tillslut fick vi upp pappan också och gick ner och åt frukost vi också. Folk skulle börja ramla in vid 19, och Calles arbetskamrat Calle (japp två Calle och båda med C) skulle komma tidigare vid ca 15.
Mamma ringde och  vi insåg att vi inte visste vart Tuva skulle sova (som skulle sova där på natten) eftersom hon vuxit ur liggdelen i vagnen. Innan har hon sovit i den när hon sovit över. Efter en del resonemang kom vi fram till att det nog fick bli ett besök hos Jysk och införskaffa en resesäng. Så vi åkte till enköping och började hos jysk, där blev det en resesäng, täcke, kudde och påslakan. Så nu finns det en säng som går att ta med och som imellan resorna får stå hos mamma och pappa eftersom vi är där en del på kvällarna och hon börjar bli förstor att ha liggande på sängarna. Så här ser den ut. Tack mormor och morfar säger Tuva, för hon fick den av dem.
Sen var det bara att åka hem och städa. Det gick ovanligt smidigt och när Calle E kom (alltså min Calle D:s arbetskamrat) så var det bara lite damsugning kvar och det var snabbt överstökat. Under tiden satt jag och Calle E och försökte få Tuva och äta lite men hon hade fullt upp med att busa och kolla in den nya Calle som hon inte träffat förut. Tillslut fick hon dock i sig maten och blev mätt och belåten ;)
Jag åkte ner och installerade Tuva hos mamma och pappa, plocka upp sängen och la ner henne för att sova lite middag. Sen var det bara att åka hem och börja klä sig. Medan "Callingarna" som dem kallade sig, grillade korv i kaminen så sminkade jag mig. Emma, Jenni och Tommy kom vid sex-tiden och när jag var klar grillade vi korv i kaminen vi också, det var helt klart något nytt jag inte gjort förr ;) Men det gick det också :)
En efter en ramlade folk in och Calle fick jättefin presenter, drickan flödade och först ner var Calle E ;) Stackaren somnade på soffan. Vid två tiden åkte de sista och vi stupade i säng vi också. Kvällen blev oerhört lyckad :D Jag och Jenni konstaterade att vi inte druckit ihop sen jag typ fyllde 21, det vill säga vår/sommar 2009.
Här är lite bilder jag snodde från jenni, älskar dig ;)
See ya!

Tuva 5 månader!

Idag blir Tuva 5 månader! Tiden går så fort  :D Idag vände hon sig nästan från rygg till mage, bara huvudet och ena armen som ska med så är det klart ;) Inte så lätt att få med sig huvudet när man har bebisproportioner, som dem så fint säger i alla reklamer om barn i trafiken "barn är inte miniatyrer av vuxna" dem har verkligen helt andra proportioner...



Hon är så stor! Hon ligger helt plötsligt på mage hur länge som helst utan att bli trött, hon skriker för uppmärksamhet mest för att hon kan, hon blir arg och hon blir jätteglad. Hon strålar som en sol när hon får syn på mig och hon strålar när hennes pappa kommer hem. Hon tittar förundrat på telefonen när vi har högtalare på och pratar med pappa. Katterna och hunden är mjuka och roliga att dra i pälsen, dem bryr sig inte heller direkt (?!) utan sitter snällt och bli dragna i pälsen tills jag eller Calle kommer och hjälper dem loss. Kan inte säga annat än att våra djur är väldigt tålmodiga :D

Lite fina bilder på Liten Tuva! <3






<3Liten Tuva som du är älskad! <3




See ya!

Skrållan <3 snö

Jag har grymt ont i mitt huvud/nacke, kanske dags att besöka kiropraktorn igen för att få hjälp med den där nacken och ryggen jag har.  Ont ont ont i alla fall...
Idag har vi varit hemma och plockat, Calle har ju fyllt år så det är fest på lördag och då är det en fördel om det är lite städat här hemma. Vi var ut och gav hästarna mat också, ni må tro att dem blev glada ;)
Skrållan älskar att snön är här, hon far runt och hoppar som en tok. Jag kastar snöbollar och hon far runt och jagar dem. I början när vi hade henne så kissade hon bara i snön. Så framåt våren när snön började smälta så letade hon upp de små snöhögar som var kvar innan hon kunde kissa. Tillslut hade hon inget annat val än att lära sig kissa även i gräs och tur är väl det för hur skulle det annars bli ;)
See ya!

Planeringen sprack

Idag skulle vi träffa Emma och Jenni efter babycafét, emma dissade hemmet och kom till örsa redan vid lunch och vi fastnade i ett samtal med jens. Köpte med oss lite att äta och skulle bara hem och ut med skrållan innan vi åkte till Jenni. Bara det att det var gryyyymt slirigt på vägen eftersom det hade smält under förmiddagen, vilket jag inte tänkte på. Såå vi fick ställa in med jenni, det tog för lång tid och köra och både jenni och emma skulle iväg på kvällen =/ men sånt händer och vi träffar dem på lördag så...
Men eeeelskar mina flickor <3
See ya

Snöstorm :S


Snön blåser runt utanför och jag borde egentligen gå ut i det :S men hästarna måste ju ha mat så...
En bild på min sötnöt!
See ya!

Igår

var emma här för att foto när Ellen red dressyrträning. Hon följde med hem sen, brukar kunna bli så ;)

Hon har lagt ut några bilder på sin blogg; caraemma.blogg.se

Idag ska vi bege oss hem till Emma vars föräldrar har städat ur vinden och vill att vi ska titta på lite grejer. Vilket kan bli kul! :D En eftermiddag med Emma är alltid roligt!

Min "lilla"dam växer ju så att jag får växtvärk! Över en natt har hon vuxit ur storlek 62! Hur i hela fridens namn gick det till! Nyss var hon ju nyfödd och miniliten och vaggan var stor som ett hav för henne, nu letar vi spjälsäng för vaggan börjar bli för smal, vi har fått plocka ur liggdelen eftersom hon knappt kan röra armarna när hon har overall på sig i den, bilstolen börjar sjunga på sista versen?! Denna vinter som förstör, hade vi sluppit overaller så finns det gott om plats, i alla fall i bilstolen. Vagnen skulle hon också få plats i utan overall men det är precis. Min lilla bebis ;)

Bara att inse att snart kryper hon och efter det tar hon väl studenten ;)

Nej vi ska göra oss iordning för att bege oss!

See ya!

Förkylning

Calle börjar bli jätteförkyld, det bådar gott... han har en hel del jobb inplanerat den här veckan...
Det har blivit dåligt med uppdateringar här senaste tiden men så är det i perioder ;) Eftersom Calle inte mår så bra blir det ren lugn kväll här hemma med film och lite god mat! 
Jaha nu vaknade Tuva så är väl bäst att plocka upp henne och ta hand om henne istället för att sitta här ;)
Får  bli längre inlägg i veckan!

Familjens nya tillskott gustav :) här har ...

dsc01758 (MMS)

Familjens nya tillskott gustav :) här har vi stannat för att göra rent buren i sundsvall, vi är på väg hem nu men än är det många timmar kvar! Imorgon är det begravning i bålsta, samt är ju inte direkt kul :-( men nu är det så och jag tror det kommer bli fint...


Vi har grillat korv vid ån... Trötta är vi...

dsc01750 (MMS)

Vi har grillat korv vid ån... Trötta är vi så vi vilar oss i soffan! See ya


Kvällen spenderar vi med gitarr och sång :...

dsc01739 (MMS)

Kvällen spenderar vi med gitarr och sång :) vi har jättekul har uppe och förlängde resan med en dag ;) see ya


I Ö-vik

Just nu befinner vi oss i Ö-vik eller rättare sagt i Bjästa hos Calles syster yster!

Liten är jättetrött och sover massor, gissar på att hon växer mycket just nu...

MEN! Idag är det en speciell dag! Det är Calles födelsedag! <3


Puss på dig älskling!



see ya!

RSS 2.0