Semester!

Idag ska vi åka på semester! Till Strömstad! Emma ska bo här och ta hand om Skrållan och katterna. Tror nog att de ev bor en person till här medan vi är borta också... ;)

Vi åker ikväll efter Ellens fälttävlansträning och efter det åker vi. Då kommer förhoppningsvis Tuva sova hela vägen. Det vore onekligen praktiskt. Hon är inge vidare glad i att åka bil långt när hon är vaken, så länge hon sover går det bra. Därför har Calle sovmorogn just precis nu och jag är vaken med Tuva och borde verkligen sätta igång med tvätten!

Ska blii sååååå skönt!!! :D

städa städa

ja det finns inte så mycket tid över, det är semester så vi passat på att njuta för fullt och då hinner man inte mycket annat ;P
Idag är det dock städning och rensning så vi får Tuvas rum helt klart snart och så huset är fint och rent =)
Snart ska jag slänga upp bilder på hur rummet blev också! :D

Uppe med tuppen

Nej det var inte sant men just i det ögonblicket jag vaknade så kändes det som jag nyss somnat, fast väl uppe och en del Tuva-mys senare så känns det inte lika segt!

Det har varit en händelsefull midsommar som började redan i torsdags, vi var ner till Biskopskulla-dagen och efter det bar det av hem till oss för att ha lite midsommarvaka. Vi var inte många men vi hade riktigt trevligt! Carro och Calle gjorde Sangria  och det spelades gitarr. En toppenkväll med andra ord.

Midsommarafton började lite senare än vanligt, efter att jag lyfte över Tuva i våran säng så Calle gick upp med henne och jag fick sova till halv elva! Skönt! Gick upp och duscha och sen väckte vi Carro som hade sovit kvar och så åt vi frukost.

Efter det blev det en snabbis ner till affären för att införskaffa tårtmatrial (som det för övrigt blev för lite av, hur mkt grädde jag än köper så blir det alltid för lite!) Sen hem till mamma för sill-lunch även om jag hoppade sillen eftersom massa sill och galla inte går ihop. Lyxade till det med lite sill häromdagen så hoppade det den här gången.

Resten av dagen spenderades med tårta, kubb, grillning, gitarr, prat och lite eld.. Tevligt trevligt :) Det var våran midsommar det!

Efter massor med år av vänskap på äntligen...

dsc02307 (MMS)

Efter massor med år av vänskap på äntligen! Bilden berättar allt!


Nu åker vi till Calles pappa och kommer he...

dsc02304 (MMS)

Nu åker vi till Calles pappa och kommer hem imorgon och då är det fort biskopskulladagen och efter det lite midsommarvaka ;) just det, ringde en tjej från arvidsjaur och ville köpa det större gymet (hade annons på blocket, tror ingen från arvidsjaur läser min blogg direkt :p) hon betalar frakten så varför inte ;) Hehe lite roligt ändå XD så nu hoppas vi att fler saker blir sålda så kan vi snart gå i vardagsrummet igen :)


Babygrejer som inte får plats...

Nu när vi rensat Tuvas rum så har jag hittat en del grejer vi inte behöver.


2 st babygym i plast  50 kr st


1 st nalle phu babysiter med ställbar rygg 75 kr / 1 babysitter med ställbar fot och ryggdel 100 kr



Större babygym 150 kr


1 hoppgunga 50 kr/ 1 st knyt-bärsjal (info om den finns här) 200 kr


1  hopvikbart skötbord (ikea spoling) 250 kr


Om nån vill ha en stor kaninbur eller ett skrivbord så har vi nog det att sälja också, eller om nån behöver baby-flickkläder så har jag massa med såna också för typ en 5:a per plagg från stl 50 upp till stl 68/74 ;)

Ekohus-final

Dressyren gick prima! 62.2 och 61.1 precis utanför placering båda klasserna! Ellen red hur bra som helst och Filippa var med på noterna :D Mäkta stolt syster!

Hoppning inte lika stor succé, framhoppningen gick prima som vanligt. Så fort de kommer in på banan så tar det stopp. Det finns ingen respons i Filippa så det blev stopp. Svårt att rida en häst som inte reagerar på något du gör. Men Ellen är tapper och jätteduktigt och jag förstår att hon blir trött på att det alltid ska vara något som inte funkar... Nog för att jag förstår om Filippa var trött men det är ju inte bara idag det krånglar så anledning till besvikelse finns givetviss, framför allt när man vet att hon egentligen kan klara det lätt som en plätt. Bara att träna vidare!

Emma var med och fotade!


Bjuder väl på en bild på mig också!


En gång var vi och åkte båt!


Tuva fyllde ju 1 år :D

Jag hade mina trogna bästa här med sina kameror så jag hoppas att det ska komma fler bilder som jag kan visa men jag har några från morgonen när det var presentöppning och sång :)



Lite bilder snodda från Jenni:



Min dator vill inte alls jobba med mig idag så nu tror jag att jag ger upp det här blogginlägget ;)

Tuva 1 år

Idag fyller i mina ögon den vackraste lilla flickan 1 år! Det är ett år sen vi var på BB och beundrade och förbryllades av den lilla skapelsen! Under året har tiden i vissa lägen stått still när vi beundrat henne och i nästa sekund så springer hon runt och pratar! Gur gick det till? Från det lilla knytet som mer än väl fick plats i famnen, bilstolen, barnvagen så sticker benen nu utanför det mesta! Helt underbart!


För ett år sedan i förlossningsrummet! <3

Om man vill göra en god gärning

så kan man göra det här:

http://www.cancerfonden.se/sv/Stod-oss/Insamlingar/?collection=5410

just so you know...

not so fail...

Vi åkte för att byta stiglädren och köpa oss ett träns, hann inte ens in i affären utan fastnade vid en reaställning utanför och där hade vi tränset. Precis som vi tänkt oss, nästan i alla fall, och nedsatt så det kostade bara 249 kr. Tack sa vi och gick vidare mot tyglarna och valde ett par fina i samma märke och färg. Klart!

Under tiden hade mamma lämnat tillbaka stiglädren och de gick för att klura ut mysteriet, svar: jo det var nog så att det inte var ordentligt nitad. För vissa av stiglädren var det absolut inga problem medan vissa var omöjliga att få igenom. Vi hittade inga i rätt färg och längd, bara rätt längd och fel färg eller tvärtom. Så lämnade kvar en beställning på dem vi ville ha så får vi ett litet telefonsamtal när de finns att hämta. Så gick och kollade på schabrak istället, mycket fint finns det. Till slut följde det med två allround schabrak hem i alla fall, fint värre!  Nöjda med vår fångst åkte vi till ica och sen hem. Den här gången hoppas vi slippa åka tillbaka för byten i alla fall!

Igår fixade vi (jag, emma och jenni) Ellen till hennes avslutningsbal, fin blev hon! :D
Snodde den här bilden från Jenni, alltså inte Emma som det brukar vara utan JENNI :D


För ett år sen!


Såg min mage ut så här... eller ja, igår var det för ett år sen men ;)

Den 7 juni var vår lilla bebis beräknad! Vad vi då inte visste var en lite flicka! Imorgon är det ett år sen den längsta veckan i mitt liv än så länge började :) Och på söndag blir min lilla bebis ett år och det är bara att inse att hon inte längre är en bebis utan ett litet barn <3

Fail!

Vi var och köpte ny martingal och stigläder till Sommarr, åkte hem mycket nöjda och var nöjda tills vi skulle sätta stiglädren på sadel. Längst ut på stiglädret sitter ett märke, tror ni inte märket är 1 mm för stort för att passa stigbygeln?! Vi har provat olika stigbyglar och samma på alla. Så dåligt!

Martingalen var fin och passade bra, matchade inte färgen på tränset men då har man ju anledning att köpa ett nytt ;) Det gråter jag inte över!

Så imorgon blir det tränsjakt och stiglädersbyte! Idag blir det muffinsbak! :D

För några dagar sen prövade Tuva att gunga...

dsc02284 (MMS)

För några dagar sen prövade Tuva att gunga för första gången... Ni nå tro hon tyckte det va kul ;)


En gång gjorde vi ett Taizé-kors


Färdigt:

En annan gång fyllde en annan Emma år!

Och vi överraskade henne!

När vi åkte till Taizé 2007


RSS 2.0