Pengar pengar

Usch det är inte kul med pengar... Inte i december i alla fall!

Därför skriver vi inget mycket idag, idag är jag bara trött på pengar. Tittar på film med emma och calle ;)

En bild istället:



See ya!


Lite fler utlovade bilder!

&q För den som tvivlar på resultatet ;)

Det här var 15 november alltså ett tag sen

uot; alt="" /> Men putar gör det faktiskt ;) vecka 12+2

aningen mer put kanske! XD det här var igår.

ja som sagt lite mer put :P vecka 17+7

Min tröja måste sitta snett på bilderna för på ena bilden är sömen långt bak och på andra mkt längre fram XD

Idag är det 18+1 om de uppgifter jag fått om hur man ska räkna stämmer.... Med andra ord inne i vecka 19.

Snart ultraljud!

See ya!

sent om sides men köksbilder

Under renoveringen:












Lite färdiga resultat med emmas kamera, saknas nån list eller så kanske ;)





I alla fall lite bilder på hur det ser ut. ;) Eftersom vi fick en kamera i julklapp så ska jag försöka ta lite mer bilder och lägga upp också ;)

See ya och god fortsättning!


nu finns det en risk att bilden är

1cb6edade28d53859973fe5e2bc6ef96.png

Kolla varifrån!

nu finns det en risk att bilden är åt fel håll ;) det är ett burktorn och det är party!! XD


Oväntad dag

Dagen började med att det ringde i mobilen och jobbet säger "hej, det står att du ska jobba idag". Hinner tänka o shit! Emma har ju bilen och skulle inte jag jobba imorgon. Frågar om jag inte står med imorgon vilket jag inte gjorde. Tänker nehe, efter lite fram och tillbaka kommer vi fram till att mamma eller pappa kör ner mig.  Jobbade fram till ett, vi måste helt enkelt ha skrivit fel eller sagt fredag 17:de och det därför blivit fel. Emma hämtade mig vi åkte hem och kollade igenom hennes mary kay grejer :D askul! :D fick huvudvärk, tog en tablett och la mig för att vila så den fick verka. Slutade med att jag somnade och sov i 2½ timme. Stackars emma! Hon får stå ut med mycket! Måste dock haft dåligt samvete i sömnen för jag drömde att Emma hade tagit bilen och åkt till maxi där hon tittade på film med Ellen och Ramsus, jag kom dit och bad jättemycket om ursäkt och hade jättedåligt samvete! Så sorry Emma :S

När jag hade vaknat åkte vi till torpet för att få ordning i köket innan Calles pappa med fru skulle komma och kolla in nya köket! Vi fick ordning på det mesta och gud va fint det är! Helt otroligt! Älskar nya köket! Även Calles pappa med fru tyckte det var fint! De fick även träffa resten av min famlj för första gången. Trevligt värre!

Om planerna håller så kommer det komma bilder imorgon. Men jag lovar inget, beror på om emmas kamera sladd med samma märke passar till min kamera. *håller tummen*.

Nä nu är det nog dags att sova! God natt, god natt! 7 dagar till jul!!!!

See Ya


Nam nam.... *gäsp*

Idag var det jobb, som vanligt smög sig huvudvärken på så när jag kom hem vad det en lite tablett och sömn som gällde. Nu några timmar senare så verkar det ha hjälpt även om det inte är helt bra.

Imorgon blir det julhandling om vädret tillåter ;) Måste fixa en sak men annars är det mesta julklapparna klart.

Åh jag tycket att det är jättemysigt med snön! :D:D:D

Nä det här var bland det mest osammanhängande jag har skrivit :P

Den här är bra:



See ya!

här sover de och snarkar!

7660368412fae1cca365029943ca5986.png

Kolla varifrån!

här sover de och snarkar!


Eftermiddagssnarkningar

Här verkar det inte spela någon roll om det är natt eller eftermiddag.  Katten ligger i fotöljen, dock har han varit ute en stund men snö och kallt verkar inte vara hans visa. I soffan ligger återigen skrållan och sover, det har hon gjort hela dagen. Jag sitter vid datorn så senariot är väldigt likt det inatt men vi har fått sällskap av en till snarkare, nämligen Ellen som kurat ihop sig med mössan över ögonen. Hon ligger ihopkurad på knappt halv soffan med min höft som huvudkudde (bekvämt?) och hunder på magen under en filt. Helt utslagna båda två. väldigt gulligt :D

Jag är sugen på julbord... Nån som har lust att bjuda mig på ett stort fint och gott sådant? Kunde vart på det för två veckor sen men jag jobbade och vi höll på med köket så det funkade inte riktigt.. plus att vi skulle åka typ 20 mil för det så vi fick hoppa det :(

Ska skicka en bild på sömntutorna här till bloggen!

See ya!


När ingen är hemma

När ingen är hemma och jag har en sån här slapp dag så:

- Sover jag tills jag vaknar (alt tills Skrållan väcker mig)

- Sitter i pyjamas tills det börjar närma sig tiden för resten av familjen att komma hem

- Går på toa med öppen dörr för att slippa att Skrållar krafsar sönder den utifrån

- Fryser om fötterna för jag orkar inte elda

- Lyssnar på musik som alla klagar på, ex Westlife och minns tillbaka och njuter

- Sitter på msn och pratar med tillgängliga människor

- Njuter av lyxen att vara hemma och göra absolut ingenting, sätta igång en tvättmaskin är inget!
 
- Gör precis det jag känner för, äter när jag är hungrig, tar en promenad och bara är!

Så nu vet ni lite om vad jag gör ;)


underligt snarkande!

Haha! jag satt just här och undrade vad det var för konstigt snarkade, Skållan sover brevid mig och snarkar men det var nån mer. Calle då tänkte jag men vad konstigt han låter, så brukar inte han snarka! Det lät som Skrållan fast djupare och mer "manligt" även om Skrållan snarkar bra hon med.
Lyssnar nogrannare och inser att det kommer från fotöljen brevid mig, hjärnan säger "whaaaaaat?!?!" men så ser jag lite svart päls sticka fram.

Den mystiskte snarkaren var:



Nej, inte min kusinn utan Rafael, vår gamle jägarkatt som blivit lat på äldre dar!  Nog för att Raffe egentligen bara är 10 men han har blivit mycket äldre till sättet senaste året ;) Förr skulle han aldrig gå med på att sova inne en hel natt! Pest och pina! Nu gör han det mer än gärna och förbryllar mig! Jag trodde han var i ett helt annat rum.

Snarka på från oss är i snarkhuset!

En luciadag utan åksjuketabletter!

3:de advent! Shit, vart tog tiden vägen? Snart är det dags för ultraljud också. Köket är snart klart, Calle hoppas att allt ska vara klart på torsdag för då kommer hans pappa och hälsar på och inspekterar! Mamma tänkte nog komma förbi och hälsa på Calles pappa, de har inte träffats än. 

Idag har vi farit runt! Först ner till ridhuset med Filippen och Ellen, de gick som värsta dressyrekipaget så Ellen önskar sig nu en dressyrsadel i julklapp(!) nån som vunnit på lotto och vill ge henne en sån? Planen är att hon ska få en längre fram men med alla bilar som gått sönder och hästar som blivit sjuka den här månaden så är det bara att glömma ett tag framöver. Först ska det firas jul och sen ska ekonomin ta igen sig lite. Rasmus köpte en bil också! Den är skitfin men som sagt, pengar till en sadel finns inte utan hon får hålla till godo med den hon har, för tror inte det är någon som har en liggandes hemma och skräpa :S

Efter det åkte vi till gubbarna med mat så de inte svälter ihjäl i allt renoverande, direkt därifrån till att hämta hö. Vi hann med att handla lite där nånstans också. Sen hem igen och då somnade jag och sov fram tills att det var luciatåg på tv! Det var mysigt och vi njöt :D Gubbarna kom hem och vi åt mat till julkalendern. Sen har vi haft en typisk Belling Malm söndag med Parlamentet och långfilm. Nu sover alla så sött här i huset :D ja utom jag.

I all den här röran så blev det så att jag inte tog nån åksjuketablett, tro nu inte att jag mådde bra bara för det. Nä men jag har inte mått superilla, lite så där lagom hela tiden. Lite värre framåt kvällen men som sagt det gick bra i alla fall. I regel har det blivit så att blir det minsta lilla stressigt så mår jag illa. Försöker i den mån det går att undvika stress men ni som känner mig vet ju att det där med tider och planering inte riktigt är min grej. De dagar jag vet att jag ska iväg tar jag oftast en tablett, illamående har jag alltid på morgonen och de dagar jag jobbar eller har något annat på gång så vill jag inte riskera något. När jag är hemma och när det inte händet något speciellt (vilket är det flesta dagarna) undviker jag att ta tabletter så gått det går. Vissa dagar mår jag så illa att jag tar i alla fall, inte värt att må dåligt när det kan undvikas känns det som just nu.

me like!

Det där med ridning blir det inte mycket av, har mått så dåligt att jag först inte orkat och nu har det gått så lång tid utan att jag känner att det är lika bra att låta bli. Om man är van ryttare kan man fortsätta rida men nu när jag inte ridigt på så här många veckor och dessutom inte var topp igång innan så känns det bara dumt. SJUKT SJUKT tråkigt. Längtar upp på hästryggen och känns lagom kul att veta att det inte blir förns nästa sommar! Kanske kanske att jag vågar mig att sitta upp och skritta av eller så när nån har ridigt... Har en stark känsla av att det inte blir så men tanken är lite tillfredsställande i alla fall. Jag får pussa och pyssla men ser hur tråkigt Sommarr tycker det är. Suck. Puscha mamma att köra lite med henne ;) Kanske kan få Ellen att hoppa henne lite, mer än vad mamma gör, sen i vår så blir nog damen glad. I och med att hon fyller 17 i sommar så får jag nog sluta kalla henne fröken nu! 
 Min vackra dam <3

 Just det!!! Idag sprattlade bebis till igen! Första gången var för en eller två veckor sedan, har det nedskrivet men inte i huvudet tydligen. Mys mys mys!

See ya!

 

 


renovering och parfymallergi

Renoveringen pågår hemma! Nu börjar det verkligen bli bra! Spisen är på plats igen och nu börjar det se ut som ett kök igen och inte bara ett otroligt snyggt rum ;) Sladden till kameran är dock inte återfunnen!

Calle fortsätter jobba på nonstop- ser honom knappt för nu "börjar det bli kul för man ser resultat" som han uttrycker det.  Han bara är hemma och fixar, glöm´mer totalt tiden, igår fick ajg ringa och tala om för honom att klockan var tio och det kanske var idé att komma och sova. Etersom han går upp så där fem halv sex så kan det vara bra att fundera på att röra sig mot sängen när klockan börjar närma sig tio. Dock är det skönt att han börjar tycka det är kul, ett tag såg det ut som han skulle gå in i väggen vilken sekund som helst. Nu verkar han gladare igen! Sen får vi det grymt snyggt också! Imorgon är det kakel som ska upp ;) Själv ska jag åka och jobba på kvällen, på dagen är det dags för en tur till ridhuset med Filippa och Ellen.

I onsdags var det dags för hovslagare så vi gick iväg mot lugnet, väl framme upptäckte vi att Hilma var varm i hovarna eftersom vetrinären skulle komma sen och vaccinera så tänkte vi att det kollar vi upp då, i värsta fall kunde det vara fång men i såna fall ett tidigt skede. Efter att Lotta slagit på alla skor och åkt vidare så skyndade jag och mamma hem för att få i oss lite mat, skyndade tillbaka för vetrinären skulle komma snart... men vi väntade och väntade och ingen vetrinär kom.

Ellen hade show med skolan kl 14 så jag fick skynda mig hem, hann duscha, byta kläder och sminka mig på en kvart och begav mig mot enköping. Väl på plats så hamnade jag framför en respektlös dum människa , typ en farmor med tanke på hur parfymen stank nämligen tant, som bestämt sig för att bada i parfym! En sån människa som inte fattar att det finns andra människor runt omkring dem och att en del faktiskt är allergiska, typ jag. Men jag satt mitt i smeten och kunde knappast gå ut åt nått av hållen och tänkte att det nog inte skulle bli så farligt, eller hur! Showen höll på en och en halv timme och när jag kom ut till bilen dunkade huvudet och jag fick ställa mig och spy samtidigt som näsan kollapsade och började blöda. En rolig migrän attack a la Matilda med andra ord som lätt hade kunnat undvikas och folk bara kunde ha vett nog att använda LAGOM mycket parfym och kan man inte det borde man förbjudas att använda det. Röka får man inte kring folk för det är skadligt men att det finns allergiska människor vill folk bara inte få in i sina huvudet utan fortsätter bada i parfym och tvingar oss överkänsliga och allergiska att gå ut för att kunna andas. Nu är jag som tur är inte astmatisk eller så jag får andnöd men har kompisar som får det.  Det hela slutade med att jag fick ringa efter Emma så hon kunde köra hem mig med min migrän och blodforsande näsa. Köra bil är ju bara att glömma, prata är svårt nog! Emma stackaren hade egentligen feber men snäll som hon är körde hon ändå, sen hjälpte hon mamma och Ellen att få hem alla hästar eftersom jag inte tog mog längre än mellan soffan och toan. Fick i mig en huvudvärkstablett och en åksjuketablett och bad en bön om att få sova och slippa spy direkt utan få en chans att tabletterna fick verka. Det fick dem och jag fick sova några timmar. När jag vaknade satte den roliga gravidmigränen igång,  tittar jag så släpper huvudvärken lite men jag mår otroligt illa och tvärtom. Sen jag blev gravid stämmer inget överrens med hur migränen fortlöpte innan, allt skiljer sig. Jag vet inte hur jag ska undvärja den och jag som nästan aldrig kräks av migrän innan spyr som en kalv. Huvudvärken är inte lika intensiv men lika besvärande, jag kan se men bara fläckvis. Innan klarade jag inte ljus överhuvudtaget men nu funkar det, lukter är det värsta som finns. Jag vet inte längra vad som avhjälper och vad som skälper! Väldigt frustrerande nu när jag verkar få det minst varanan vecka! Usch usch usch! Så kvällen spenderade jag med att försöka sova och med huvudet i toastolen och spy galla! (Sorry att jag skriver det men måste få avreagera mig lite)

Under tiden jag sov hann de andra gå hem med Sommarr och Filippa samt hämta Hilma med transport då vetrinären som vi fasat trodde det var fång i ett väldigt tidigt skede ev "bara" fångkänningar. Fick medecin till henne och ordinerad boxvila ett par dagar.

Hilma verkar dock inte alls känna sig sjuk utan undrar mer varför vi är så dumma och låter henne stå inne. Hon känner sig väldigt ensam. Filippa surpuppan är inte så kul att ha som granne heller. Hilma blir så glad när hon kommer in och Filippa är bara sur mot henne. Vi överröser henne dock med kärlek och pussar! Våra hjärtans pärla! Den hästen är verkligen one of a kind! För den som inte vet vad fång är så är det en sjukdom som ofta kommer på grund av foder, för mycket eller som i det här fallet för mycket energi, vanligaste orsaken är klöver och gräs som är för "mycket" för hästen. Oftast är det ponnier som drabbas som inte behöver lika mycket energi som en större hästar men alla kan drabbas. Den påverkar hovarna och "enkelt sett" får det ont i fötterna.  Det är i alla fall en otroligt allvarlig sjukdom som ofta leder till lång behandlingstid och i en hel del fall blir det för mycket. Om man klarar behandlingen är det stor risk för att få det igen om man inte är försiktig med foder och bete. Egentligen tror jag det är en sorts allergi... men jag är inte helt säker. Helt negativ ska jag inte låta, många hästar som får fång blir helt friska och fungerar helt som vanligt. I Hilmas fall är det så tidigt att vi inte ens är säkra på att det är fång och eftersom det är så så så tidigt så ska det gott och väl kunna gå tillbaka helt.  Sen blir det till att ha stenkoll på foder och bete framöver!

Nä nu ska jag avsluta detta jätteinlägg och försöka sova lite tror jag.

Tänk dig för när du använder parfym!

See ya!



Härtegull!

Puckobello!

Ja smarta Bella har tänkt igen!

Planen var att lägga upp bilder på köket men i och med att de är i kameran och jag har usbkabeln hemma så blir det svårt. Först tänkte jag att jag kunde gå hem och hämta den, jag vet ju var den ligger. I hyllan vid diskbänken, bra va! Tills det slog mig att det var ju just köket vi renoverar och som därför är helt tömt på grejer, inklusive den hyllan jag nämde! Den är, om jag får gissa, intryckt någonstans i våran överfulla tvättstuga där halva köket inklusive spisen. Det är väldigt fullt kan jag säga! Så nä jag får helt enkelt vänta några dagar tills allt ska ut ut tvättstugan igen och sen försöka hitta kabeln i alla röra :Sför nu finns det knappt utrymme att ta sig förbi till badrummet och att komma nära tvättmaskinen är en skrattretande tanke!

Ja så nu vet ni varför det är bildtorka!

See ya!

Ps. Puckobello är ett ord min kära syster använde mycket när hon va mindre och ville förolämpa sina syskon ;) Det tillsamans med puckobelloapa ;) ds.

<3 B.J.E <3

Satt och läste tillbaka i Jennis gamla blogg. Jag hittade kärlek! :D <3

Utan er tjejer skulle livet ha varit så tråkigt och så trist, alla de äventyr som jag kommer kommer minnas och skratta åt när jag är gammal betyder så mycket. Allt knas vi har hittat på! Så otroligt mycket det är värt! Om det inte var för er skulle jag inte vara den jag är idag och jag har så mycket att tacka er för! Ni kom in i mitt liv när jag behövde det. När det var dags för förändring så kom ni och vilken förändring det blev!

Livet har sin gilla gång, det är rätt naturligt. Tiden räcker inte alltid till men de gånger det finns tid så värderar jag det så mycket och jag försöker hitta tid :)

Jag vet att jag inte är perfekt och att jag ibland säger saker som jag verkligen inte menar. Men det härliga är att ni vet det! Jag behöver inte förklara mig för er, ni förstår innan jag ens själv har gjort det! Det är det härliga, vi läser varandra!

Den vännskap vi har är så otrolig och jag hoppas att alla har en vän som vi har varandra.

Älskar er J och E

Kram från B


Lite information ;)

För er som belv oroliga då jag skrev att jag fått åksjuketabletter så kan jag lugna med att det är Prostafen som är det man får ta som gravid. Dubbeltkollat ett par gånger ;) Skulle ALDRIG ALDRIG göra något som jag visste kunde vara farligt mot bebis, såklart!

Idag har inte varit min bästa den här veckan då mitt humör har varit väldigt upp och ner, kort stubin, ledsen, glad, flummig, väldigt fram och tillbaka som sagt.

Tycker helt klart att Towe var grym ikväll, synd att hon åkte. Väntat men samtidigt så skulle jag vilja ha alla tre i final. Tur att jag inte sitter i juryn och velar XD Tycker dock att Towe att fick låtar som inte var så mycket Towe jämnfört med de andra två som ändå var lite mer "erik" och "calle" låtar, därför extra creed till Towe i mina ögon. Okej kanske inte Calles andra låt när jag tänker efter, hmm som sagt tur att jag inte sitter i juryn! XD

I magen spänner det och har sig, full rulle med min urinblåsa som studsmatta! Inte för jag känner nått än men kissnödig när jag precis varit på toa, så där så det gör ont. Min gissning är att den används som studsmatta.

Nä nu blev det kväll här och soffor ska bäddas! Jo! Nu är färg inköpt till väggarna i köket, bröstpanelen ska inhandlas imorgon så snart har vi nog kök igen!

See ya!



Hittade en sån skön bild på mig och Jenni! ett tag sen på dåvarande Boulevard!

Hurra för åksjuketabletter!

Dessa små piller har fått mig att må bra hela dagen! Det står att dåsighet kan "uppträda" men för mig som vandrar runt som en sömngångare så var det ingen märkbar skillnad. Tack älskling för att du köpte dem! <3

Inte nog med att jag sluppit illamående, jag fick dessutom en efterlängtad pizza! Tror jag aldrig kommer tröttna på det under den här graviditeten, pizza och McDonalds är som vilken lyxig resturang som helst just nu. Aldrig trodde jag den dagen skulle komma då jag skulle välja Donken framför Max eller hemgjord burgare! Tji fick jag!

Träffade Emma och Jenni idag för att se på film, vi såg bland annat The Duchess. Det var ett lite random val, vi såg att det var Kiera och att det var england med klänningar. Tänkte att det bådar nog gott och vi blev nöjda med resultatet. Den är baserad på en verklig händelse och ganska alvarlig men vi var ganska flummiga så en del av det seriösa filtrerade vi nog bort och en del saker protesterade vi högljutt mot och kommenterade onödigt mycket om. Eller kommentarerna stod nog jag för, nu när alla hjärntrådar i hjärnan är kapade så behöver jag säga vissa saker högt för mig själv för att förstå ;)

Nä dags för lite sömn!

See ya!


min "fina" graviddag

Idag skulle jag ha jobbar på eftermiddagen men det var bara att glömma när jag vaknade halv sju drack vatten gick och la mig igen för att några sekunder senare springa mot toa... Resten av detaljerna spar jag er men jag tror ni förstår... Gick och la mig igen och tänkte att jag kanske drack för snabbt men trekvart senare fick jag erfara att så var inte fallet så efter det toabesöket när jag dessutom kände den välkända och inte så välkomna huvudvärken smyga sig på ringde jag jobbet och sa att jag inte skulle kunna komma idag. Aldrig roligt att ställa till det för dem på jobbet men vad ska man göra.

Vaknade igen vid kvart över ett, Ellen var hemma så hade tagit hand om Skrållan så jag fick vila ifred, värt otroligt mycket! Gick upp en kvart senare. Mådde ändå hyfstat under omstädigheterna, fick i mig en rostad macka, lite vatten och cola med kolsyran bortvispad. Tv var bara att glömma, det är lika med huvudvärk och illamående. Så hjälpte Ellen med läxor, tänk så mycket man glömmer! Är rätt kul att repetera faktiskt. Hon har det riktigt stressigt, glömmer lätt hur stressigt det är i skolan men de har fullt. Lägg på lite lärare som inte förstår och stressen är ett faktum.

Fick hur som helst i mig lite mat sen och på kvällen mådde jag faktiskt så pass bra att jag kunde följa med när Kattis kom och hjälpte till med Filippa. Calle köpte åksjuketabletter åt mig idag, det är skönt att ha något att ta i alla fall. Så begav oss till Hormesta för att återigen bli så glada över denna underbara ponny. Riktigt "sto" är hon men så fin och så underbar. Ellen gjorde nog ett riktigt klipp där.


RSS 2.0