Födelsedagar

I veckan som var fyllde många år!

I tisdags fyllde pappa år och i fredags fyllde jag 23! I fredags fyllde även Wilma 13 år :) Wilma är nämligen född på min tio-årsdag :D När jag var mindre red jag mycket hemma hos Wilmas morfar och hans fru. Där har jag spenderat många timmar i stallet genom åren, suttit och tittat när det var läger för de vuxna och ätit pannkakor i Marihs kök, när jag började rida på Musse som shettisen där hette så var jag 7 år och sen hade jag min första foderponny där. Alla hästar jag haft har jag tränat för Marih, till och med Sommarr även om det bara var några gånger. Första hästen jag någonsin lastade var Maddes connemara, tror hon hette Bona (uppfödd hos Kattis om jag inte minns fel) Madde är alltså Wilmas mamma. Därför kommer jag ihåg att jag tyckte det var riktigt coolt när jag var tio år och hörde att Wilma var född på min födelsedag :D Sen har ju ödet haft lite roligt och nu tränar Wilma och Ellen tillsammans ;)

I fredags var det över ett gäng med kompisar och vi hade riktigt roligt, eller i alla fall jag :D Jag fick en väska full med prylar bara till mig! Ansiktsmask, bodyscrub, te, choklad osv, riktigt nice. Skönt att unna sig något ibland och att ta en mer än 5 sekunders dusch för man inbillar sig att man hör Liten vakna :) Toppenpresent! Dessutom fick jag min cykel OCH det fina fleecetäcket jag önskart mig till Sommarr så kunde knappt blivit en bättre födelsedag!

En bild på en galen Matilda


Första gången E och J träffade C







Aka vinkvällen, när vi väl börja äta fyllde en viss C på mitt glas med vin så att det aldrig var tomt! Dan efter träffade jag båda svärföräldrarna och mådde inte alls särskilt bra ;) Men jag lyckades nog göra ett hyfsat bra första intryck i alla fall :)

När vi åkte till Taizé 2006



En gång fyllde en Emma år!


Vet inte riktigt vad som hände, ellen kom ...

dsc02276 (MMS)

Vet inte riktigt vad som hände, ellen kom hem hit efter skolan och helt plötsligt så satt hon i soffan med en påse chips (vart kom den ifrån?!) Och jag hamnade bredvid med Tuva, trodde det var jag som va sjuk! XD


Sjukstuga

Jag har åkt på en ordentlig förkylning, lagom till när vi tillslut tog oss ut till LC så slog det till ;) Eller det slog till på natten så det var ingen större fara.  Vi har haft en trevlig helg i alla fall! Har lite bilder men har inte orkat lägga över de i datorn och det finns ju en del på bloggen redan från mobilen så ;)
Jag som skulle baka den här veckan, hoppas jag mår bättre i slutet av veckan så får jag göra det då istället ;)
Nix ha koll på liten Tuva blir det nu ;)
See  ya!

Tuva roar sig :)

dsc02271 (MMS)

Tuva roar sig :)


Finns ju sämre sätt att spendera en söndag...

dsc02270 (MMS)

Finns ju sämre sätt att spendera en söndag på ;)


Baka baka liten kaka!

Innan Tuva fyller är planen att baka massor av kakor! Det ska ju bli ett-års kalas :D

En del av kakorna ska vara klara till min födelsedag har jag tänkt, vem vet det kanske finns nån som vill komma och fira mig! ;) Dock blir det på söndagen eftersom på fredagen kommer det ett gäng kompisar och på lördagen är det dressyrtävlingar vilket lär ta typ hela dagen så lördagen är upptagen ;) Återigen väldigt bra planering med fest en dag innan tävling ;) Det blir nog bra den här gången också ;P


Så här sitter jag när jag åker vagn säger ...

dsc02267 (MMS)

Så här sitter jag när jag åker vagn säger Tuva :)


Torsdag

Skrev nyss ett långt fint inlägg men Tuva radera det :P Så kan de gå...

Imorgon är det en vecka till jag fyller år, i år önskar jag mig en cykel och ett våffeljärn typ :P En trisslott med storvinst skulle inte heller vara fel, det är helt acceptabelt...

Är grymt trött på att tiden inte räcker till som man vill, har en underbar häst som jag givetviss vill ta hand om och hon behöver sin motion. Att ha en snart ettåring gör det dock inte enkelt. Att passa på när hon sover funkar inte, hon sover inte tillräckligt länge helt enkelt. Så måste vänta på att Calle eller nån som kan hjälpa mig med Tuva kommer hem. Calle har jättemycket på jobbet nu, han jobbar 12-timmars dagar varje dag och är lagom pigg när han kommer hem. Det blir en lite ond cirkel, ju senare han kommer hem, ju senare kommer jag hem från stallet  och mindre tid får vi tillsammans men det är väl en sån period nu, var fullt upp förra sommaren också och snart har Calle semester så. Vi mår bra och det är huvudsaken.

Nix dags att ta hand om liten Tuva :D
See ya!

Tuva

Foto: Emma Carlson

De säger att min lilla bebis snart blir ett år! Hur gick det till?



Men det stämmer nog för man ser hur hon förvandlas från en bebis till ett litet barn.
Hon går allt mer och börjar bli riktigt duktigt <3

Hon pratar och pratar men man förstår inte så mycket av vad hon säger ;) fast hon säger "titta" "dä" (där) och "hej" och "hej da" och det förstår man ;) Så fort nån kommer eller går så vinkar hon, och så fort man säger "hej hej hästen" så tittar hon efter hästen och vinkar. Söt!


Hennes favorit utom mamma och pappa är moster, kanske inte så konstigt eftersom vi träffar henne så mycket! För moster kan hon till och med dissa mamma ;) Men hon tycker om alla andra också.

Hon har också börjat bli riktigt arg! När man tex ska byta blöja och hon inte riktigt vill så skriker hon arg och sparkar med benen så hårt hon bara kan! Då rycker det lite i smilgroparna (än så länge) men undeviker att skratta, vill ju inte att hon ska bli arg för att vi tycker det är kul direkt! Hon kommer nog bli arg tillräckligt ändå :) De påstår att hon är lik mig i humör, nyfikenhet och att hon gärna kryper det snabbaste hon kan och skriker  mot andra bebisar så de blir rädda för henne.

Ett riktigt charmtroll är hon minsan!

Älskar räcker inte ens till för att beskriva hur jag känner för henne!

Tjoho igen :)

dsc02265 (MMS)

Tjoho igen :)


Tjoho!

dsc02264 (MMS)

Tjoho!


Kom att tänka på att jag sa nog väldigt my...

dsc02256 (MMS)

Kom att tänka på att jag sa nog väldigt mycket konstigt igår... Typ halva meningar, sa hälften och tänkte hälften... Antingen så framstod jag ganska konstig eller så minns jag bara hälften och därför blir det konstigt... Jag vet inte men jag är ju inte helt normal så båda alternativen är ju en möjlighet :p här äter vi lunch :)


Lite allmänt blaj :P

Jag får en ny bonbränna varje dag! Men bättre det än kritvit antar jag ;)
Tuva bara går mer och mer, hon är så söt när hon tultar runt. Hon verkar vara samma typ som mig, en kamin! Så fort det är lite varmt så svettas hon floder! I bilden måste jag ge henne en flaska med kallt vatten att hålla i för att hon ska kunna slappna av och ev sova. Annars börjar hon gråta för att hon blir så varm! Jobbigt för jag vill ju inte att hon ska tycka det är så jobbigt att åka bil! Bilen är ju dessvärre i många fall ett måste eftersom vi bor som vi gör. Dock önskar jag mig bidrag till en cykel när jag fyller år så att jag ska kunna cykla lite här och var! Många ställen går ju faktiskt att cykla till och man slipper parkering :P Får se om Tuva gillar cykelgrejen sen också.
Så så är det :P Matilda önskar sig en cykel :) Och snart är det födelsedagar :)
Hmm lalallalaa... Ne nog med flum! See ya!

Tuva vet verkligen hur man sover skönt i v...

dsc02252 (MMS)

Tuva vet verkligen hur man sover skönt i vagnen ;)


Fina flickor!

dsc02241 (MMS)

Fina flickor!


Men ja! Wilma gör det igen!

dsc02237 (MMS)

Men ja! Wilma gör det igen!


BVC

Ja, det var ju ett tag sen jag skrev men har helt enkelt inte haft något att skriva så ;)
Vi var på BVC i onsdags förra vecka och stora tjejen är nu 76 cm lång och väger 11 100 gram! Hon går nU också, inte långt men ett tiotal steg sammanhängande tar hon!
1 §

RSS 2.0