Bröllop i England

Ja är man mammaledig är det ju bara att slå på tv:n och titta. Kate eller numer princes Catherine eller hertiginan  eller vad hon nu ska kallas, var vacker som alltid och frisyren är i princip så som jag vill ha mitt hår den dagen jag gifter mig, klänningen var också helt i min smak!

Men som de flesta säger så såg brudparet lite stela ut i kyrkan men lite kärare ut i kortegen sen, de var kanske nervösa. Det var betydligt mer känsla i det svenska bröllopet. Ändå ska det engelska vara mer "familjärt" eftersom det inte är den direkta tronföljären som gifter sig. Fast bröllop är alltid härligt och så även detta med gosskörer och riktiga träd inne i kyrkan ;)

Det är BCC som filmar och de mesta av det som är på tv är den engelska kungafamiljen och de andra kungligheterna från resten av världen råkar smita in lite här och var men är verkligen inte prioriterade. VIlket jag förstår också för jag menar engelsmänen vill väl se sin kungfamilj det är ju resten av världen som vill se sina kungligheter :P Jag har för mig att engelsmänen inte ens kom på kronprinsessbröllopet så då borde de kunna filma vårt kronprinsesspar lite tycker jag :P men så är jag ju svensk också... Sen är det väl lite så också att engelska kungahuset är kända för att hålla sig lite för sig själva.... Men vad vet jag ;)

Men fint är det med bröllop och sitter nog kvar är framför tv:n ett tag till...

Googla lite så hittar ni nog bilder ;)

God morgon från torpet! Idag blir det till...

dsc02197 (MMS)

God morgon från torpet! Idag blir det till att titta på bröllop ;)


En liten påskkärring :D

Mammas söta <3

Idag var det dags för pontiacen att få kom...

dsc02184 (MMS)

Idag var det dags för pontiacen att få komma ut ur garaget :) på vi packade ihop oss allihop, calle, jens, calle, jag och Tuva och åkte inte till staden och åt lunch! Det var trevligt :) nu håller vi på och avslutar i stallet och sen blir det tidig kväll, är jättetrött!


Det här tog ellen med sig hem idag :) fili...

dsc02183 (MMS)

Det här tog ellen med sig hem idag :) filippa är nyrullad ute i hagen! Det har hon förtjänat :d


Ja! Placering! Helt perfekt ridet Ellen!

dsc02180 (MMS)

Ja! Placering! Helt perfekt ridet Ellen!


Hästar och våååår!


En promenad i solen


Veckans äventyr!

Är det någon här? Nja, den här veckan har det varit tomt med inlägg.  Anledning är mycket att jag i tisdagskväll fick väldigt ont i magen, haft lite så förrut och tänkte att det går nog över men istället blev det bara värre. Kunde inte sova och framåt tolv ett på natten kunde jag bara ligga på vänster sida och hade ändå så ont att jag inte kunde röra mig, försökte jag lägga mig på höger sida så svartna det för ögonen.

Efter ett tag blev situationen ohållbar och calle ringde sjukvårdsupplysningen, i samma veva började jag kräkas av smärta. Lättade lite på det vedervärdiga trycket som jag hade runt hela bröstkorgen, men ont som aldrig förr hade jag ändå (och då menar jag att  jag ALDRIG haft så ont förrut och då har jag fött barn!) Det blev till att ringa mor och far som kom över och tog Tuva medan jag och Calle åkte till akuten. Kräktes en gång till på vägen dit och en gång där inne, det var som tur var en lugn kväll så vi fick komma in i ett rum ganska snabbt. Av någon dum anledning åkte vi till Enköping, trots att jag vet att det är så dumt. Som rutin gör det alltid graviditetstest, framför allt om man kommer in med ont i magen och efter en stund kom en doktor och talade om för oss att vi var gravida "WHAT?!?!" tänkte jag och Calle. Hur i helskotta skulle det gått till?! Hon fortsatte fråga om jag hade haft mens och jo det hade jag ju för bara några dagar sen, de fråga om vi använde skydd och så vidare samtidigt som jag låg där och bara kunde klämma ur mig enstaka ord för jag hade så ont. Så förhör på det i vad som kändes i en evighet. Sen börja de äntligen undesöka mig i alla fall, om jag hade ont innan MY GOOD! De klämde och kände, så klart, och jag kunde inte ens skrika för det gjorde så ont. Synen försvann och jag trodde jag skulle upplösas i molekyler.

De konstaterade att jag nog hade ett gallstensanfall och det fanns det ju en spruta mot MEN den kunde jag inte få om jag var gravid så då skulle de höra sig för och fundera hur de skulle göra. Efter vad som återigen kändes som en evighet och jag låg där och vred och vände mig och enbart konstentrerade mig på att fortsätta andas eftersom det också gjorde så ont.  TILLSLUT kom äntligen doktorn tillbaka och talade om för oss att vi inte alls var gravida utan att den som fyllt i provresultatet hade "wait for it"--- kryssat i fel ruta! Han beklagade och hoppades att vi inte hade försökt länge eller att vi blivit jätteglada för vår "graviditet". Eftersom vi inte vill ha fler barn just nu utan vill hinna fixa färdigt huset, jag ska plugga och är rätt nöjda med livet som det är nu så var vi inte jätteledsna över det beskedet men seriöst så ska det inte kunna gå till. Nu kunde jag ju till slut få min spruta, MER än TVÅ TIMMAR efter att vi kom in, EN TIMME efter att de sagt att det var gallstensanfall. Det låter kanske inte som jättelång tid  men när man har så ont känns det som hundra år. Sista timmen jag fick vänta var ju pga "att nån kryssat i fel ruta" kunde strypt någon men kristen som jag är lät jag bli. Fick tillslut sprutan och efter en halvtimme var smärtan borta och efter en timme mådde jag som vanligt, trött men inte mycket mer. Då var klockan alltså fem på morgonen. Doktorerna kom in och fråga hur jag mådde och jag mådde ju bra.

Dagarna efter har jag haft migrän så blev inget distriktsårsmöte för mig utan blev hemma. Idag mår jag bra, rädd för att få ett till anfall men hoppas slippa och har medicin hemma som jag hoppas hjälper i såna fall.  Men som sagt, föda barn släng dig i väggen!

Lite bilder från i söndags...


Tävling på Sävfa ridklubb

Tänkte jag skulle vara lite snabbare med bilderna från Sävfa än jag varit med de tidigare tävlingarna ;) Nästa helg är det ingen tävling men det är DÅM istället! Så sitter och pluggar handlingar för fullt medan jag väntar på bilderna eftersom det tar hundra år för dem att ladda upp!










Avslutar med en bild på laget!

Sommarr

Efter besöket på mälarklinken i fredags så får vi börja rida Sommarr igen! :D Nu är det skritt skritt som gäller, det är fortfarande boxvila som gäller men med motion under kontrollerade former ;)
I lördags red vi för första gången, pigg? Ja men som alltid underbar, lite spänd med all rätt men efter fem tio minuter gick hon som vanligt utan några problem! :D My love!

Ja!! En nolla!! :) alltså en felfri ritt f...

dsc02168 (MMS)

Ja!! En nolla!! :) alltså en felfri ritt för en som inte vet ;)


Som hund och katt??? Våra är väldigt kära ...

dsc02150 (MMS)

Som hund och katt??? Våra är väldigt kära i alla fall, katterna är inte så jätteglada på varandra jämt bara men hunden älskar de ;)


Bilder från Tierp

Lite bilder från tävlingen i Tierp, blev inte så många som vanligt ;)




Eftersom det tar femton år att lägga upp en bild så blir det bara tre idag!

Glömde säga..

att ja kan klappa händerna också ;) Men det där med att läsa böcker tycker jag är rätt trist...

Soptunnorna är vist trötta :p

dsc02167 (MMS)

Soptunnorna är vist trötta :p


*vink vink*




Jag vinkar när nån kommer och jag vinkar när jag går. Jag står själv och går runt med min gåvagn, jag dricker ur flaskan själv och jag försöker äta med kanske inte så lyckade resultat men jag har kul! Jag pratar och pekar och säger "dä" "tittch""mamamma" och "babapapa". Jag kan leka "tittut" och gömma mig bakom filtar då säger jag "tituch".

Visst är Tuva duktigt! :D <3 Mammas hjärta! Snart blir hon tion månader vilket innebär att hon snart blir ett år! :O Galet! underbart galet ;) För ett år sen såg det ut som jag skulle föda vilken dag som helst och jag var sååå trött! men nu är det ett minne blott!

Lite dressyr bilder och lite Ellen-prat :P

Blev inte så mycket bilder den här dagen heller men några små suddiga kan vi bjuda på. Procenten blev 55,56% Ett helt okej resultat! Det blev en del småmissar, ett steg bakåt i halten, för lydig ponny som bröt av från traven till skritt en meter för tidigt. Såna små detaljer som drog ner poängen på missa moment plus att hon är fortfarande ung och tycker det är lite mysko att gå från ett ridhus till ett annat och blir lite spänd vilket gör att formen bli lite ostabil till och från. Erfarenhet kommer med träning, och jag tycker Filippa är jätteduktig :D

Ellen är också väldigt duktig, hon har utvecklats så otroligt mycket som ryttare sen hon började rida Filippa. Filippa är verkligen inte en lätt häst ska nämnas. Ligger skänkel så mycket som några centimeter fel sparkar hon, Filippa är en dam med känsla för detaljer. Hon gör ingenting gratis utan anledning. Ska du få Filippa att göra det du vill så är det ridning till 110 %, hela tiden. Då menar jag inte ridning i form av spraka fram och styr. Det går inte att sparka igång henne och sen tro att det räcker.  Att det bara handlar om fart för att hon ska hoppa. I varje sväng kräver hon total fokus och hjälp.  Varje meter måste du vara med, både dressyr och hoppning men om du gör rätt och jobbar med henne så är hon så fin när hon jobbar med ryttaren. Hon har tiden framför sig.

Ellen har gått från liten ung ryttare till mogen och medveten. Medveten är nog nyckelordet, hon vet vad hon gör och varför samt vilken effekt det får. Det krävs planering och Ellen utvecklas fortfarande otroligt mycket. Jag sitter fortfarande och häppnas över hur mycket som hänt och hur duktig och finkänslig hon blivit. Det syns inte alltid hur svår Filippa är. Jag har lärt mig massor av att titta på Ellen och hennes tränningar. Det märks när hon rider Sommarr hur mkt hon utvecklats, Sommarr går jättefint för Ellen (ja inte nu när hon har boxvila men innan). Ja vad kan man säga, jag är partisk men jag är väldigt imponerad av Ellen :D

Bilder var det ja!



Ja lite dåliga bilder men bilder i alla fall! :D

Stolt

Körde ner Ellen och Filippa på hoppträning, visserligen bara ner till Hormesta men lika väl körde jag. Filippa gick rakt in både dit och hem, som en klocka! Sen körde jag så duktigt och undvek hopp och hål i vägen. När vi skulle hem lyckades jag vända hela ekipaget (behövde bara köra runt men ändå!) och köra hem igen!
Japp idag är jag stolt :D Lite mer träning och jag kommer köra transport som värsta proffset ;) Bara backningen att finslipa på rätt mycket :P

Sommarr

Ja Sommarr står nu alltså nere på Hormesta med boxvila. Hon har lyckats trampa sig så att hon fick ett stort sår och en spricka ner i hoven. Med en specialist hovslagare så har det resulterat i att den "lösa" biten av hoven och trakten nu är borta (det är liksom ett hål som kommer växa ihop) och hon står med gips.

Prognosen ser i alla fall bra ut och hon kommer om allt går enligt planerna bli helt bra. Vi valde att ställa henne på Hormesta eftersom det är ganska lerigt hemma och med gips blir det ingen vidare kombo. Det underlättar att hon står där även när hon ska igång. Hon är ganska lugn och tillfreds och verkar trivas bra, inte alls särskilt upprörd över sin boxvila som tur är!

Vi var på återbesök idag och ska tillbaka på fredag igen. Om såret är tillräckligt tort och fint så ska hon få en ringsko och så ska de visa hur vi ska linda om och fixa, hon slipper förhoppningsvis gipset på fredag men vi ska inte ropa hej än.


Det var en lite update om Sommarr!


Inne, varm och mätt... Och precis som jag ...

dsc02161 (MMS)

Inne, varm och mätt... Och precis som jag trodde gick ilskan, som egentligen mest var frustration över att inte komma in, över ganska fort...


Visst blir man glad när man är på väg hem ...

dsc02151 (MMS)

Visst blir man glad när man är på väg hem och ska få vila medan sambo och barn skjutsar hem en kompis och man kommer hem och inser att dörren är låst? Vart är nycklarna kan man undra? Jo dem kopplade sambon bort från bilnyckeln och la på diskbänken! Tog sina dina nycklar och låste, för han tänkte inte på att jag skulle komma hem, trodde jag skulle vara borta längre... Ring och fråga kanske?! Jag var en kilometer bort i stallet! Nej jag är inte glad just nu... Men ge det en kvart så är jag på bra humör igen, men den kvarten tänker jag vara arg!


Lilla Ellen!

Hittade gamla bilder på Ellen! br>

Jag och Ellen


Där borde Ellen vara ungefär lika gammal som Tuva :D Hos mormor och morfar i Tomarp!

Då drar vi till mälarkliniken med Sommarr,...

dsc02146 (MMS)

Då drar vi till mälarkliniken med Sommarr, varit hos distriktarna och de skicka remiss vidare... Hon har lyckas trampa sönder hoven... Så det lär ju bli vila ganska många månader... Så det var ju... Ja gilla läget, vad mer kan man göra...


RSS 2.0