En eftermiddag i solen...













39 veckor, 1 vecka kvar till beräknat... V...

dsc00279 (MMS)

39 veckor, 1 vecka kvar till beräknat... Vilka tror att bebis kommer på utsatt datum? ;) nu ska vi ut till hästarna :) see ya!


Trött sambo...

Calle kom nyvaken ner för trappan precis! Tio över två! Söt! Han är helt slut efter helgen stackaren! Tänkte att jag inte skulle väcka honom utan faktistk låta honom sova ut! han har slitit hela dagarna och sen dessutom kommit hem för att sova hemma och åka igen tidigt på morgonen! Så han förtjänade en ordentlig sovmorgon! XD

Nu fick han städnojja och glömde bort "frukost" men efter lite övertalning ska han nu äta ;) Kan ju vara bra att få i sig nått när man går upp XD

Själv sitter jag här med ont i ryggen ingen ovanligt med det...

Nä nu vi alla är vakna blir det nog städa sen får vi se vad dagen mer bjuder på ;)

See ya!


Vi gillar helt klart! Bilden är jättedålig...

dsc00276 (MMS)

Vi gillar helt klart! Bilden är jättedålig men symboliserar tysklands bidrag, och om nån tittade på vad hon hade om halsen så var det ett halsband från en av de mest magiska platserna på jorden! Ett kors från taizé, bara det är värt ett poäng! :) om man frågar mig alltså ;) see ya!


Idag har det varit fullt upp, tävling på j...

dsc00274 (MMS)

Idag har det varit fullt upp, tävling på jump club som gick helt okej. Kanske inte om man tittar i resultatlistan men det finns mer än bara siffror i en lista som man måste ta hänsyn till. Sen handlade vi lite och nu ligger vi och vilar för att ta igen oss. Lite ont här och var son son vanligt men inget på gång så ta det lugnt allihop ;) see ya!


Maskinexpo

Igår var en riktigt toppen dag! Hade inte så höga förväntningar eftersom livet i sig inte riktigt går att planera nu för tiden ;) Höggravid och med allt som hänt så var inte energinivån på topp men det blev verkligen skitbra! Jag har inte haft en sån bra födelsedag på länge!

Fått massa bra och fina presenter, inte en enda som inte var perfekt! Uppriktigt blev jag jätteglad för allt :D

Idag ska vi på Maskinexpo (?) och hälsa på Calle på jobbet! Först ska Emma måla klart sina tecknignar men hon tittar mest på TV så vi får se hur det går XD

'

See ya!

Nu har vi ätit tårta :) det var gott ;) vi...

dsc00271 (MMS)

Nu har vi ätit tårta :) det var gott ;) vilket bordsskick XD


Så här långt!

Så här långt är dagen bara bra! Ska äta lunch med min fina flickor och sen får vi se vart vi beger oss i äventyrens värld ;) BJE lyckas väl alltid med något i alla fall ;)

Hade fått mina pengar från F-kassan, mycket bra! Klingade lite tomt i plånboken efter att räkningarna var betalda. Föll bort en del dagar när Farmor gick bort och så mycket jobbar jag ju inte. Till råga på allt skulle CSN ha lite pengar denna månad så de tog en stor del av lönen :P Så dem pengarna var vi glada för.

Nu tänkte jag joina folket och titta på när dem äter lunch och vara lite social, sedan bege mig mot stora staden enköping och emma och jenni. Bör lämna av Skrållan på vägen hem tror jag dock... Jobbigt för henne att sitta i bilen hela dagen. Inte för det är så kul att vara hemma själv heller men betydligt svalare!

22 år då, känner mig rätt liten faktiskt! XD Defenitivt inte gammal, det första alla på jobebt sa när de fick veta att jag fyllde 22 var ungefär "jag kommer knappt ihåg när jag fyllde 22" eller "ja tänk när man fyllde 22". Så ingen åldersnoja idag i alla fall! XD

See ya!


Nu är jag uppvaktad! En klocka från calle ...

dsc00269 (MMS)

Nu är jag uppvaktad! En klocka från calle och en vetekudde från hans far med fru! (Tror dock att calle köpte på beställning;)) tack så mycket! jättefina saker som jag verkligen önskade mig! Vilken bra start på dagen! See ya!


Tårtbakning!

Nu har jag bakat tårta i över en timme! Så noga har jag aldrig gjort en tårta förr, har nog aldrig haft den tiden så skulle kunna vara därför ;)

Gjorde rosor och fixade allting så noga, duktig och duktig Matilda ;) Calle tyckte tårtan var fin :D Det är ju bra i alla fall. 

Men att stå upp och fixa i över en timme va inte så speciellt skönt för ryggen :S Aj aj, säger jag bara....


Ne, nu blir det tv istället!

See ya!


Önskelista

Ja imorgon fyller jag år och min önskelista ser ut som följer!

-Att någon storstädar huset
-En förlossning
-En Canon Eos 500 D
-En ny säng
-En ny bil
-En helt ny garderob (alltså innehållet och inte möbeln ;P)
-En lottovinst på några miljoner

Ja jag tror ni förstår idén va ;)

Aningens mer realistiskt skulle kunna vara:

-En massage
-Förhäxad, alla säsonger
-Greys anatomy
-The Tudors
-Något roligt till min pållehäst!
-Matchande halsband till Skrållans rosa koppel, ett gammelrosa halsband med strass ;)
-Presentkort är också okej och välkommet ;)

Fast helt ärligt förväntar jag mig inget alls i princip. Calle är maskinexpo men kommer hem och myser med mig på kvällen, släkten träffade jag i helgen så Emma och Jenni joinar mig imorgon på eftermiddagen, helt perfekt med andra ord :D

På kvällen har Ellen hoppträning och det brukar vara roligt så tar mig gärna dit en sväng och hejjar på! :)

Äh, får jag en puss från Calle, en tårta och Cola så är jag nog nöjd sen och kan forsätta vänta in förlossning :P
Sista dagen på jobbet imorgon också! Tråkigt på ett sätt, skönt på ett annat rent fysiskt plan! Min kropp tycker om att sova! ;)

See ya!




En kompis har fått ett underbart litet sto...

dsc00263 (MMS)

En kompis har fått ett underbart litet stoföl! Så söt! Var beräknat 7 juni ;) precis som bebis :) see ya!


Här har vi en gravidbella redo att spricka...

dsc00254 (MMS)

Här har vi en gravidbella redo att spricka ;) v 38, två veckor kvar till beräknat... Upp till bevis om det är rätt uträknat :p om nån kan fixa en förlossning son födelsedagspresent så står det högt på önskelistan ;) ne, jag njuter av bebis och att då service eftersom jag inte kan röra mig så mycket :)nu kommer hovslagaren! see ya!


Svällda fötter!

Jag skojjar verkligen inte! Mina fötter är stora som elfanters! Jösses, att dem kan bli så stora.

Vi väntar på att maten ska bli klar, grillad lax med potatis och kall sås! Mums :D Jag är verkligen hungrig :)

Nu så vet ni det också ;)

See ya!

udda...

jag känner mig hyfsat pigg, vikt tvätt, hängt tvätt och satt igång en ny maskin, nu städar jag... Udda, längesen jag kände så!

Sen känner jag mig fumlig med ord, det brukar jag inte göra. Inte sagt att jag alltid är bra med ord men jag brukar åtminstonde förstå mig själv XD Både illa och udda :P om inte jag förstår, vem ska då lyckas göra det! XD

Lite förtydligande

Kände att det blev lite flummigt inlägg igår, hände en del under tiden jag skrev.

Jag har ingenting emot att vara själv hemma, jag är inte rädd för att vara hemma själv men jag klarar det bara inte hela tiden. Varje dag, varje vecka, varje månad. DÅ kommer jag gå under och kommer inte må bra i mig själv. Jag njuter av de dagar jag är själv, att få vara asocial är riktigt skönt ibland!

Jag menar inte att jag vill fara runt varje dag med en liten stackars bebis. Jag menar att jag inte ser ett problem att sitta och fika nån gång i veckan som vi gör nu.

Jag vet att det kommer komma dagar då man är trött, sliten och inte alls vill träffa någon.

Jag vet också att det kommer komma dagar då det kommer vara viktigt att få dela mina gamla minnen från förr, dagar då mina kompisar är otroligt viktiga och dagar som kommer vara tuffa, hårda och ledsna. De dagarna behöver jag mina kompisar, de som förstår mig, som känner mig och som har delat så många viktiga år av mitt liv. Som har varit en del i allt, från att träffa Calle till där vi står idag, som kommer vara mina brudtärnor och som jag älskar av hela mitt hjärta! 

Jag vet också att jag är otroligt lycklig! Jag har de bästa! Jag har vänner som verkligen sett mina absolut sämsta och värsta dagar och sidor, som har delat de lyckligaste och bästa av dagar. De finns alltid där för mig och jag alltid där för dem! Jag tänker inte låta dem försvinna! Dem är en del av det här! De är sånna kompisar som känner till allt det jag döljer för andra. De känner till mina största skönhetsfläckar och mina sorligaste tankar. Dem är en del av mig och den jag blivit för dem har alltid varit där. 

Det jag egentligen försöker säga är att jag blir ledsen av att mina kompisar tror att de kommer betyda mindre för mig, vännskap mäts inte i tid. Jag är verkligen inte felfri, det kan båda jag och dem intyga. Jag är bara rädd att bli bortvald för de tror att de betyder mindre för mig än förr.

Igår var en dag då jag var ledsen och rädd över vad jag hört folk säga, hört att de säger en sak och tänker en annan. Jag säger det igen och kommer fortsätta säga det; visst blir det förändring men ni är mina bästa kompisar och inget kommer ändra det. Jag vill fortfarande träffa er och ni kommer behövas! Ni är dem som jag kan dela allt med och så även det här! Vi ser vad som händer och tar dagen som den kommer... Jag älskar er...

Egentligen är det kanske fel forum att prata om det här men nånstans ska det ju ut. Det viktiga som man måste läsa i det här är att jag älskar de bästa!

See ya!
 


Visst blir det förändring...

Huvudvärk och sockersug, bra kombo? nope, men nu har jag ätit lite god glass så nu ska det nog ge sig med sockersuget i alla fall. Till det blir det massa vatten, också gott! :D

Annars är jag trött på folk som hela tiden snackar, som talar om för mina kompisar även fast de knappt känner mig att det är bäst att ta avstånd för jag "ändå inte kommer ha tid sen", trött på att folk tar avstånd för att jag "ändå inte kommer ha tid sen", det värmer. För jag menar varför skulle jag vilja har sällskap av mina bästa kompisar när jag nu ska sitta hemma själv med bebis medan Calle jobbar. Nej, jag kanske inte kommer åka på spontan bilsemester till haparanda eller något galet i den stilen. Inte det vi brukar göra hela tiden heller, oftast sitter vi någonstans och fikar och snackar en massa, jag har väldigt svårt att föreställa mig att jag inte kommer vilja äta eller prata för att jag får barn. Jag som aldrig stått ut med att vara själv och glo på mina väggar mer än någon dag varför skulle jag klara det resten av livet nu?

Självklart räknar jag med förändringar, de är en del av livet. Förändring måste man välkomna för den kommer sig vara sig man vill eller inte. Mitt liv är inte i närheten av vad det var för 3 år sen och tacksam är jag för det. Visa saker följer en genom förändringarna och visa personer står vid ens sida genom förändringarna. För alla genomgår vi förändringar (även om visa kanske inte ser dem :P)

Förr var vi ute hela nätterna, för vad gjorde det om vi inte kom hem i tid? Mamma var oftast nöjd bara hon visste om man kom hem eller inte.  Sen skaffade vi pojkvänner och blev dessutom sambos med dem. Det fanns nu en anledning att åka hem. Nu vill man åka hem för man har någon att dela kvällen med, någon som väntar på en där hemma. Nu är vi inte så ofta ute hela nätterna, vi passar på när pojkarna är borta. Framförallt s¨å har vi snälla pojkar som låter oss vara borta :P

Jag tänker att man får ta en dag i taget och se hur det hela ter sig. Jag har inte räknat med att bli asocial och någon ensam varg för då kommer jag gå under. Jag hade tänkt mig en lugn och skön sommar med fika stunder precis som vanligt. Nästan som vanligt, bebis får ju följa med. Och man kan ju alltid sitta här och fika ;) Jag kan ju råka ha ärenden till staden och fylla på bilen med folk ;P

Kanske kan det handla om snarare en rädsla än en övertygelse om att jag inte kommer ha tid. Därför tror jag fortfarande att det är dem som kommer stå vid min sida, de kommer vara mina brudtärnor och dem kommer få hedersplats på dopet. Dem har stått vid min sida genom de senaste åren och sett mina sämsta och bästa sidor och trots det till och med stått kvar. Jag har valt mina kompisar, jag vill vara kompis med dem av en anledning och det är inte slumpen som  är den anledningen.

SÅ! Nu har jag skrivit av mig lite... Gravida och deras hormoner alltså ;P Ne, nu ska jag itne hålla på så för jag skriver det jag känner. Jag är inte arg eller upprörd utan helt ärligt är jag bara trött... Så läs det inte argt.... Ta mig med en nypa salt när jag skriver flum men ta mig också på allvar när jag är allvarlig...

See ya!

37 fullgångna veckor

Ja nu här vi kommit en vecka till. Så vitt jag känner och vet så är allt bra. Magen sjunker och sjunker, jag kan andas igen.

37 veckor, så vitt jag vet betyder det att om bebis kom nu så skulle h*n inte räknas som för tidigt född. Det är skönt för då behöver jag inte ha dåligt samvete för att jag vill att bebis ska komma nu! Som vi längtar! Vore skönt om kulan förvandlades till en bebis istället! :D



Här har ni kulan! :D

See ya!

Bokhylla

Här har vi nya bokhyllan! Tycker själv att det blev jättebra!
Skönt att ha någonstans att göra av alla böcker och saker! Fortfarande massor av plats i lådan. Det ska nog inte vara så svårt att fylla upp den XD



Så så ser det ut nu!

See ya!

Idag har vi fixat Skrållan, hon fick till ...

dsc00240 (MMS)

Idag har vi fixat Skrållan, hon fick till och med en tofs ;) sen blev det grillning med grannarna och nu är det prat och gitarr som gäller :) trevligt som alltid! See ya!


Attila <3

Ja glömde ju skriva att älskade Attila fyller år idag! Hela 14 år blir han! Hur galet är inte det då?
Mamma smsa han nya ägare som är hans uppfödare och hon hade glömt bort det! XD
Hon sa ungefär att "jag om någon borde väl komma ihåg det" Ja, hon var ju bara med när han föddes  ;) haha, nä hon är ursäktad ;) Han mådde bra i alla fall och det tvivlade jag inte en sekund på :D om det är nån som kan ta hand om honom så är det hon. Därför jag faktiskt tyckte det kändes okej att sälja honom. Tydligen har han sin "vårknäpp" och kör med båda sina medryttare, så han har nog riktigt roligt. Gäller ju att lita på honom och inte hålla emot för då blir det bara värre. Fast tror det gäller de flesta heta hästar ;)



Huuur som helst! Grattis till Attila!
Älskar dig <3



See ya!

v 36 + 4

Är väl dags för magbilden nu, tog bilder i måndags men tänkte bjuda på färska från idag.



Som sagt är bebis vänd och fixerad, allt är redo för att kunna börja och som vi längtar! Tror dock ingen längtar som jag gör. Samtidigt vill jag inte att bebis ska komma innan den är redo men skulle vara skönt att ha förlossningsbiten över och ah knytet här. Känns som det bara är det som saknas, klart visa grejer ska skruvas upp och säkerligen saknas det några grejer också som jag för tillfället glömt, men annars känns det som vi bara väntar och väntar... Kanske inte så konstigt egenltligen.

Nu är det mkt bebis i magen, det är trångt! Men det rör sig och bökas och har även börjat hickas därinne. Det är faktiskt lite roligt XD Det spänner och drar, det märks i kroppen att något är på gång men frågan är när.. om dagar, veckor eller nästa månad? Återstår att se! Formen på magen har också ändrats, det hänger väl antagligen på att det är trångt som sagt ;) Bristningarna är HEMSKA! Helt klart värt det, inte så jag skulle byta bort bebis för att slippa bristningarna men när magen blir större blir dem värre! XD Man smörjer och donar men som barnmorskan sa så spelar det inte någon roll för bristningarna kommer innefrån och beror på hormoner och inte nått annat. Men man smörjer ändå ;) Plus att huden blir så torr av att vara gravid så om jag inte smörjer så skulle jag klia tills jag fick sår.

Jag borde verkligen göra något åt huset, det är rätt rörigt här men tror jag behöver hjälp. Saker är på fel våning och för att få ordning behövs nog en del grejer skruvas upp och skruva upp tunga saker på väggarna känns inte som min grej just nu.  Egentligen är det inte så rörigt här utan bara jag som får gravidknäppar. Det som skulle behövas för att kunna få ordning är egetligen att renovera farstun och fixa rummet däruppe och deet är verkligen inget jag kan göra själv! XD Skulle se rätt snyggt ut det va? Höggravid och börja renovera?

Nej egentligen är jag nog bara rastlös. Känns som det är mycket nu och är nog därför det också känns som om det vore skönt om bebis kommer. Framför oss nu ligger konfirmation, min och pappas födelsedag, calles mammas mans födelsedag, Calles pappas födelsedag i början av juni, säkert nån mer födelsedag, det är skolavslutningar, bebis och nånstans mitt i allt det här ska vi dessutom hinna med och orka en begravning. Det känns som om det kommer bli krockar. Just nu hanterar jag allt med att glömma allt och improvisera, Calle får ta mycket. Födelsedagarna känns oviktiga så dem glömmer jag hela tiden och det är inklusive min egen. 

Konfirmationen komemr emot oss i en rasande fart, den är nästa helg, och vi måste fixa en present! Men tror jag vet vad vi ska köpa så det är lugnt hoppas jag. Veckan efter det fyller både jag och pappa år och tio dagar efter att jag fyllt är bebis beräknad, samma vecka har ellen skolavslutning, bebis är beräknad på måndagen.
Då har helt plötsligt i princip fyra veckor gått. Jag har en känsla av att begravningen kommer bli efter allt det här. Egentligen vill de nog ha den innan bebis men det kommer nog inte gå. Så bara hoppas att jag och bebis inte går över tiden för mkt bara. sen vore det ju skönt om man fick mer än nån vecka mellan förlossning och begravning. Allt är bara så galet och upp och ner.  Tiden får väl utvisa hur det blir. Jag vill verkligen inte missa begravningen! Det är viktigt för mig, det enda som rullar i mitt huvud nu...

Nä om man skulle gå ut och ta lite frisk luft.

See ya!

Torsdag

Vi mår bra, föder inga barn än utan tar det bara lungt, har lite ont om ord just nu bara. Många känslor som ska sorteras och chocken börjar som smått att släppa.

Att farmor gick bort var väldigt oväntat för oss alla, så därför skriver jag inte så mkt just nu. Imorgon är en ny dag och då är kanske orden tillbaka.

See ya!


Farmor

Farmor lämnade oss imorse, allt har gått fort.
Hon åkte in på sjukhus i söndags, igår kväll satt hon och fikade, imorse gav hjärtat upp och läkarna kunde inte få igång det igen.
Hon har fått vara relativt pigg och frisk, lite krämpor som hör till men inga stora saker, hon har kunnat bo hemma.
Det värsta är att hon aldrig fick träffa bebis men jag är glad att hon fick vara med när jag var gravid.

Jag tror hon är med oss i alla fall.

Vila i frid farmor! <3

10 maj och Isak blir 10 år

10:de maj 2000 föddes en av de finaste hästarna jag känner, envis, liten, och egentligen inte bra till mycket mer än promenadsällskap och att älska. Men lika go för de är han!

Senaste två åren har han varit utlånad som sällskapshäst, vi hade för lite plats hemma och tiden räckte inte till för promenader med Sommarr och Attila hemma, nu har jag ju iofs bara Sommarr men om någon missat det så kommer det en annan plut snart som kommer behöva mkt tid. Tre hästar räcker gått och väl rent tidsmässigt. Men jag älskar honom lika mycket ändå, just därför vi tog beslutet att låna ut honom. För hans skull då ajg inte hann med. 

ICE-MAN
2000
E: Action MAn
U: Candice

Mattes hjärta <3

Den här hästen säljer jag aldrig, han är utlånad till en gammal klasskompis från högstadiet. Han bor inte alls långt ifrån men blir ändå sällan vi hälsar på. Lite lättare att koppla bort och låta bli att störa hela tiden.  Sen är det lite för nära för att ta sig i kragen och åka dit! Blir att man skjuter på det hela tiden! Jag litar på dem som har honom så är inte det minsta orolig för honom.

Vi hade en tanke på att åka dit idag men morfar har legat på sjukhus så ingen har orkat ringa och kolla om det funkade och så skulle vi ringa igår och då åkte farmor till sjukhuset istället, så nu ligger hon inlagd. Vore bra om de höll sig friska kan man tycka men inte riktigt något man kan bestämma så, ja idag blir det inget besök hos "lill-isen"...

Idag fyller bebis 36 veckor... kommer magbild och inlägg senare ;)

See ya!

Sova länge!

Idag sov jag och Skrållan till nästan elva :D så skönt! Ja vi gick upp och gick på toa men gick och la oss igen och sooooov! Länge sen jag kunde sova så länge och sova skönt! :D Klart uppskattat. Antagligen var ajg väldigt trött för det var full rulle i magen men deet gick så bra att sova ändå.

Som sagt var det hopptävling på Åkerby, Ellen och Filippa debuterade, deras första start och om jag inte fel var det Filippas första start. Hon och Ellen har startat nån pay and jump typ men nu var det på riktigt, men på hemmaplan för trygghetens skull. De startade en LD clear round, det betyder att för dem eftersom Filippa är D-ponny så hoppade de 80 cm höga hinder. Clear round innebär att om man hoppar felfritt, inga stopp, olydnader eller rivningar, så får man en rosette och det är inga placeringar utan man tävlar mot sig själv. Man hade även möjlighet till omstart, dvs gick det inte så bra kunde man starta om direkt efter och hoppa banan en gång till. Så hur gick det, Filippa var jätteduktigt. Vi tog ute henne tidigt så hon fick stå och titta på allt som hände och det var mycket att titta på! Först var hon lite nipprig och trippade runt för att se allt men sen lugnade hon ner sig och tyckte bara att allt var väldigt roligt. Inne på banan så var hon lite seg som hon kan vara, hon blir en sån som bromsar lite när hon blir nervös. Första rundan fick de tre snigelstopp, hon bokstavligen parkerade för allt gick i slow motion. Ellen var helt röd i ansiktet men fegred lite så det blev en omstart och då var Ellen lite mer på och då nollade de istället. Så bara Ellen tuffar på sig lite så ska nog det här bli bra. Ellen var jättenöjd, det var vi allihopa. Hon var lugn och stressade inte upp sig i onödan, hon och ellen blev inte osams på nått sätt. Hon var seg men inte omöjlig och med lite mer skänkel så vaknade hon till efter att få titta till en gång och förstå vad som gällde. Nästa gång har hon ju gjort det förrut. Så i det stora hela en toppendag!

   

See ya!

Babyshowern blev jättebra igår! Jag hade v...

dsc00235 (MMS)

Babyshowern blev jättebra igår! Jag hade väldigt kul :) Bebis fick massa fina saker, fick även denna coola blöjtårta! Hur fin som helst! Idag har det varit tävling i enköping, hemmaplan ;) både ellen och filippa var jätteduktiga! Nu blir det vila! See ya!


Lördag!

Jepp, då var det lördag. Som jag for runt igår och gjorde det mesta som jag egentligen inte behövde. Skruva ihop skötbord och flyttade runt saker som bilbarnstolen, korgstolen, bäddade, fixade tvätt och bar böcker till nya bokhyllan som nu kommit upp. Taktiskt? Nej verkligen inte! Eftersom jag inte kan ta så många böcker blev det många vändor, och vart låg då böckerna? Jo på övervåningen så jag sprang upp och ner med dessa böcker. Genomtänkt när man är höggravid? Nej inte direkt, det kändes sen på kvällen kan jag säga ;) Idag också för den delen! Stackars Calle har fått dra den tunga lasten idag på städningen, jag damma lite, torka lite där, flytta nån ljusstake där och gissa vad? Bar mer böcker! Hur tänkte jag då?? Så nu har jag legat på soffan och vilat ett tag :S Stackars Calle säger jag bara. Han är hyfsat trött efter en intesiv vecka på nya jobbet. Men det verkar gå bra och han verkar trivas riktigt bra! We like :D

Så vad händer idag? Jo mina kära kompisar har fixat en babyshower till mig, nice värre! Säkert nån som känner sig bortglömd bland inbjudningarna, anledningen är nog i såna att vi är virrpannor.  Vi blir inte så många, lite lagom och sen startar vi grillen ikväll så de som vill är kvar och grillar och myser! Verkar bli de flesta! :D

Nu är det i alla fall fint här och rent och härligt! Nu väntar vi på Em och Jen så ska vi dra när dem kommer, bortjagade ;),  till dess roar Calle sig med disken. Håller fast vid att jag har en underbar sambo!!

See ya!

Friends

Haha!
Vilken skön dag, glor på tv och vänner kommer. I detta avsnitt är Rachel höggravid och blir sur för att Ross dejtar en tjej. Han frågar vad det är och hon svara att hon inte vill att han ska dejta, och inte för att hon vill harr Ross ska dejta henne själv utan för att hon inte vill att han ska dejta någon alls. Allt vröker hon ur sig rätt upprörd.

Ross sätter sig lugnt i soffan och och säger "okej", och Rachel frågar vad han sa och Ross svarar att om Rachel inte vill att han ska dejta så gör han inte det. Rachels svar är att hon är ju helt oresonlig, varpå Ross säger att hon har rätt att vara det för hon är gravid.  Helt galet gulligt :D och värmer ett gravidhjärta ;)


See ya!


Fredag

Idag började dagen i vanlig tid, fast jag var ledig. Det bar av mot barnmorskan och av någon anledning så stressade jag inte det minsta och tiden räckte till perfekt. Kom till barnmorskan, hann gå på toa, sitta en stund och kom in till barnmorskan. Vi lyssnad, mätte och kände, allt var som det skulle... Tydligen var det bra med fostervatten, det var ju bra :D

Sen ville hon göra ett ultraljud för att se efter att det verkligen var hundra att huvudet låg neråt eftersom bebis var fixerad.  Helt riktigt låg huvudet neråt. Så nu ligger bebis i startgroparna även om det nog dröjer ett par veckor till innan bebis kommer.

Det var kul med ultraljud i alla fall, man kunde verkligen se att bebis hade vuxit! Man såg verkligen ansiktet och varenda revben ;) Vi såg hur bebis övade på att andas och hur hjärtat slog! Ansiktet var så fint! :D Mitt hjärta!

Nu är jag hemma igen, kroppen skriker efter vila och därför komemr det nog inte bli mkt städning nu närmsta timmarna. Det får bli senare.

Vilken toppen fredagskväll det kommer bli, städa städa städa. Eftesom jag inte klarar att bära damsugaren kan jag bara dammsuga nedervåningen, kan inte ta fram skurgrejerna och jag har ont i min kropp så att springa runt och städa känns så där. Min ljumskar gör ont och bebis bökar (härligt men njuter hellre i soffan). Egentligen är det kanske bra att springa runt med dammsugare, har man ju hört att folk får igång förlossningen så ;) Men ja, jag får börja och så får Calle hjälpa mig när han kommer hem. Fast först ska han nog till bastun, det förtjänar han faktiskt <3 Så det blir fredagsmys med dammsugaren och sen sova antagligen. Calle är nog trött efter den här veckan och så kul är det ju inte att sitta uppe själv så får väl sova istället.

Senaste två nätterna har jag sovit på Calles sida av sängen, för han har skönare madrass. Jag sover mkt bättre där, min sida är obekväm. Han har den braiga sidan av sängen också. Varför gillar man alltid samma sida? Det har varit skönt att sova på hans sida för jag har sovit två nätter i rad utan att vakna, eller ja jag hr vaknat tidigast kl 5 och inte 5 gånger varje natt! Helt underbart! Nästan så det är skönt att gå och lägga sig igen! Det är inte helt fel faktiskt...

Nä vila lite var det!

See ya!

stallbrand

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7074306.ab

http://tidningenridsport.se/Article.aspx?m=45207&a=419628

Här tycker jag att jag har en dålig dag, men det här är frukansvärt.
Stallbrand eller brand överhuvud taget är något av det värsta jag kan tänka mig, framför allt om det skulle drabba djuren som inte har någon chans att ta sig ut. Något jag tänker varje gång jag låser dörren och katten eller hunden är kvar inne och jag "bara ska iväg en snabbis". Nä då fixar jag hellre hundvakt och katten får vara ute även om hon inte vill. Även en av de fördelar jag ser med uteboxar, lätt att få ut hästarna om något mot förmodan skulle hända. Risken minskar också eftersom vi inte har någon el därute. Lätt att glömma när man tänker bekvämlighet, på vintern tänker man bara på fördelarna med stall. Egentligen skulle jag kunna tänka mig att bara ha ett ställe där jag kan borsta och fixa med el och nånstans att binda upp hästarna men egentligen har jag inget emot typ lösdrift.

En av de drabbade hästägaran är en av rasmus gamla klasskompisars syster. Vi kände varandra lite förr och har gemensama kompisar som det blir i lilla örsa (även om hon nu inte bor här nu).  Kan inte ens tänka mig hur det känns för Liselott nu, vet inte hur jag skulle orka gå upp ur sängen om något sådant här hände mina hästar.



Hår



En bra tag före, typ sommar -09



Och efter, en kanske inte så charmig bild från sista april ;) Jenni är inte aspackad och jag fryser om näsan och har på nått sätt lyckats mosa till mitt huvud i äggform men i alla fall så syns håret ;) Sitter på jobbet så man tager vad man haver ;) Kanske lyckas vinkla oss konstigt för inget ser ut som det brukar på varken mig eller jenni, Men det är kärlek i alla fall! :D <3 (Grymt ljus btw emma!) Motivet och inte fotografens fel vill jag tillägga ang mitt äggformade vit/rödfläckiga ansikte men en gigantisk näsa XD



Som ni ser är mitt hår nu endast till axlarna ;) Ska flörta till mig lite bättre bilder så ni ser men i alla fall känns det väldigt fräscht men lite mer längd vill jag ha. Vilken tur att det växer ;)

See ya!


Vad ska man egentligen skriva som rubrik?

Calle var hemma på lunchen! Trevligt när han har vägarna förbi här mitt på dagen! :D
Ingen lyxig lunch utan uppvärmd matlåda men mycket härligt sällskap! <3

Idag är den trött, ont och neråt dag. Drömde inatt att bebis hjärta slog ojämt och gjorde upphåll så man var tvungen att putta på magen för att få hjärtat att slå. Inte roligt alls, så har inte sovit så jättebra som ni förstår. Positivt i det hela är att bebis varit en aktiv bebis idag så jag vet att h*n mår bra! Ska jag verkligen orka med det här en månad till? Håller mig fast vid att jag får aktivera mig för att inte bara sitta och vänta, samtidigt så behöver jag verkligen den vilan också. Jag orkar inte med att fara runt.  Idag jobbade jag en kort kort dag med målsättning att jobba längre imorgon. Hade inte så mkt att göra och som sagt sovit dåligt så det fanns inte nån större anledning att vara kvar. Samtidigt som det är en halvdålig dag, då är det bra med ett schysst jobb som inte kräver att jag ska vara där vissa tider utan bara jag gör det jag ska i tid så är det lugnt. Vet fortfarande inte hur länge jag tänkt jobba men inte längre än maj ut och som det känns nu orkar jag nog det. Vi får helt enkelt ta en vecka i taget och känna efter.  Behöver ju pengarna också, fast hälsan är faktiskt viktigare ;)

Annars jobbar Calle på, idag får jag se hans bil ;) I gbg (eller en bra bit utanför faktiskt, typ bortanför uddevalla) hämtade han hem en sprojlans bil till en kollega, Calle får kollegans gamla. Nu när han fått köra en sprojlans så insåg han att det är ju inte så fel, han som alltid tyckt det är väl inget speciellt. Haha, nu lät det annorlunda ;)
Hans nya (alltså kollegans gamla) är det inget fel på alls. Den är typ två år gammal så ;) Och jämnför då med Calles bil (volvon alltså) som är en 88 så är det liiiite skillnad. Han verkar må bra av miljöbytet och de verkar vara bra på jobbet så jag är glad om Calle är glad! :D

See ya!


Senaste inköpet :) skulle köpt begagnad, p...

dsc00210 (MMS)

Senaste inköpet :) skulle köpt begagnad, precis son vagnen men har åter igen ramlat över nytt på rea ;) matilda likes rea! See ya!


Magen :) nu hela 35 veckor, härligt att ti...

dsc00220 (MMS)

Magen :) nu hela 35 veckor, härligt att tiden faktiskt går! Längtar längtar längtar! See ya!


Det är svårt att hinna med den där datorn,...

dsc00203 (MMS)

Det är svårt att hinna med den där datorn, men bild på magen kommer idag! Möjligen via mms men en bild i alla fall. Calle är på taget till göteborg, om han inte redan är framme... Hm, dålig koll matilda! Men tror att han är på tåget ;) har kanske inte skrivit det men han har fått nytt jobb och idag ska han till götet och fixa med bilar och grejer... Stora huvudkontoret finns där. Men han ska inte vara i götet varje veckan utan det är bara idag ;) see ya!


Här ligger mina älskisar och snarkar... Sk...

dsc00192 (MMS)

Här ligger mina älskisar och snarkar... Skrållan gav upp väckningsförsöken och somnade istället ;) se hur länge det varar bara :p


Vårkänslor!

Ibland har man tur i livet och min tur idag heter Ellen, tack vare min kära syster har jag idag blivit av med vinterpälsen på mina ben! Har aldrig haft så håriga ben då bara tanken på att böja mig neråt för att komma åt benen har fått det att göra ont i magen! Det är för trångt i den för att jag ska kunna böja mig framåt.

Men idag var dagen D och vinterpälsen är borta och jag känner mig som en kvinna igen! :D Helt underbart! Små saker är det som gör skillnad :D Klarade mig ganska bra själv men Ellen hjälpte mig där mina armar var för korta.

Tack för det!



Good looking siss!



See ya!


1 maj! En obekväm Matilda...

8 dagar till babyshowern.
22 dagar till Ellens konfirmation.
24 dagar till pappas födelsedag.
27 dagar till min födelsedag.
37 dagar till BF!

Eller ja efter som halva dagen gått så kanske det egentligen inte stämmer helt hundra men i alla fall ;) Men ni förstår principen, Ellen konfirmeras 22 maj, pappa fyller den 24 maj osv.

Segt är ordet som beskriver min tillvaro för tillfället. Känns som om man bara går och väntar på att tiden ska gå så att miraklet få se dagens ljus. Jag känner mig helt klart färdig med att vara gravid för den här gången. Jag har sammandragningar och något misstänkt likt förvärkar. Vad man har hört av andra så är det inte så ovanligt att det dyker upp. Kroppen är trött och sliten, den lever sitt eget liv och jag har inget att tycka till om gällande svullna fötter, ben (då snackar vi från höft till tår), armar och händer. Säkert svullen på platser som jag inte ens märker pga av mina numer totalt gigantiska ben och fötter. Trött på hy som beter sig som när jag var 16 årig tonåring med acne-problem eller helt ärligt har min hy inte varit så här dålig nångång faktiskt. Verkar dock ha hittat en ansiktsmask som funkar riktigt bra och numer vågar jag visa mig utanför dörren utan 3 ton smink. Jag är trött på kläder som inte passar, har i alla fall några plagg jag känner mig fin i men så var det där med bekvämt också.
Mest trött är jag på att kroppen i sig är så obekväm! Kan inte röra mig, den är rastlös, den gör ont och är helt enkelt obekväm!

Men när bebis rör på sig och jag både ser och känner hur bebis rör sig och växer och lever i min mage så glömmer jag allt det obekväma!

Mamma åkte på migrän igår också så jag fick hennes klipptid! Underbart! Helt fantastiskt! Bort med allt det gamla tråkiga hängande hår med toning som vägra släppa och mycket är det som försvann! Så här kort hår har jag inte haft sedan jag var typ 13. När frisören frågade hur mycket hon skulle/fick ta så kände jag bara "bort med allt!" Jag var så trött på det! Det känns så fräscht! Fast jag har inte vant mig med spegelbilden än ;) När det sedan får växa ut lite lite mer kommer det vara så perfekt! Ska slänga in en bild senare nån dag. Precis som mamma sa är det helt underbart just när kroppen inte är ens egen och man inte kan påverka så mycket att faktiskt få fixa det man kan, typ hår och smink. Underbert som sagt!

Nä lite negativ kan man lätt säga att jag är nu, väldigt väldigt trött och obekväm men det finns många ljusglimtar och alla underbara människor runt mig får mig att glömma det negativa. Nu är det nog till att hitta på saker och inte bara gå hemma och vänta.





See ya!

RSS 2.0