Nu far vi snart

Jahapp! Det blev en tur till Calles pappa med fru idag ;)

Det är dags, var ett tag sen vi var där om jag säger så. Med tanke på att det är ca en timmes restid, kanske en och en halv, så är det lite illa att man a´ldrig hittar tiden. Fast det är väl så det är. Alltid har man något att göra eller nått som är på gång. Den gången man för en gångs skull har en ledig helg så är man så trött att då vill man vila!

Ne nu ska jag göra mig iordning!

See ya all!


uppe med tuppen

Ja Skrållan kom krypandes i sången imorse och väckte mig, bara att gå upp och låta henne gå ut ;) Kunde man somna om sen eller? Nej, inte direkt va! Låg kvar en timme och sen gav jag upp och gick och åt lite frukost., var hungrig som en varg.

Den timmen spenderade jag med att filosofera, det är inte alltid så smart. Man blir lätt lite neråt av det.  Vad kom jag fram till? Jo en del men jaa... Att ibland beter sig vuxna som barn fast situationen kräver något annat. Flummigt, ja men så får det vara. Kan inte gå in så mkt närmare på det. Flummig Bella = flummiga tankar :P

Nej nu vaknade älskling!

See ya!

Dumma katt!



Tydligen dög inte det vattnet som jag hällde i skålen utan det som var i mitt glas var det bästa och enda som dög! Ligger och vilar lite och tittar upp och får syn på det här! Aldrig sett henne göra så förr! Självklart får hon inte göra det heller men var bara tvungen att smygfota henne för hon ser ju rätt dum ut! Trodde nästan hon skulle fastna!

Som sagt var jag och djuren lata! Skrållan och jag låg och myste ;)



See ya!

Vardagsrum del 2

Nu äntligen ska det komma lite bilder på vardagsrummet, Kanske inte de bästa men man ser hur det ser ut i alla fall ;)











Vad gillar ni påskljuset? Fick det av Calles kompis när jag fyllde år ;) En liten pik på att han tycker jag har mycket ljus hemma ;)

Men så här ser det ut i alla fall!


Nu blir jag sparkad högt i magen! Både i revben och ja lite överallt faktiskt, lever rövare där inne! Men det tycker vi om för då vet vi att bebis mår bra :D

See ya!







Skrållan tycker jag är galen...

Ja jag tycker också att jag är galen, min lediga dag och min sovmorgon. Nu har jag varit vaken i snart en timme bara för att jag fick för mig att jag hörde nått och nu kan jag inte sova. Jag är sååå trött, ögonen gör i princip ont för att jag är så trött. Jag tycker inte om att vara mörkrädd.

Oftast går det bra, jag vet att det sitter i mitt huvud och på morgonen är jag så trött att jag lyckas somna om, om jag ens vaknar. Det är ensama kvällar som brukar vara problemet, när jag ska gå och lägga mig själv, som hjärnan brukar spela mig ett spratt. Idag av någon anledning så vaknade jag på morgonen, säkert enbart för att Calle åkte en timme tidigare till jobbet, och Skrållan som inte brukar skälla på morgonen ska så klart skälla idag. Sen fick jag för mig att Calles gamla mobil lät, först tänkte jag inte ens att det var hans gamla utan trodde han glömt mobilen hemma och nu ringde på den för att försöka hitta den. Sen insåg jag att det var hans gamla, inte så lungnande direkt. Har fortfarande inte vågat kolla om mobilen. Vill inte veta om det var den som lät eller inte. Värsta mardrömmen att höra en mobil när man vet att man är själv hemma, och det inte är min mobil som låter.

Så valet stod mellan att försöka sova, gick inte btw, gå ner och slå på tv:n eller åka till mamma och pappa. Helt ärligt kändes mamma och pappa mest frestande för då hade jag sluppit vara själv men det känns lite väl fånigt så jag sitter nu framför tv:n med datorn (nehe??) och försöker skaka av mig känslan av pyskfall som gömmer sig i huset. Funkar så där. Helst skulle jag bara vilja sova!

Nä dags att glo på nada, menar hur mkt är det på tv nu?

See ya!

Kameran upphittad!

Nu har jag hittat kameran! Den låg hos mamma och pappa som jag misstänkte! Så imorgon är planen att jag ska fota vardagsrummet! Nice nice!

Här har vi haft lilllördag med tacos och tv mys. Tittar egentligen på ingenting men det kan vara mysigt det med ;)

Annras blir jag sparkad i magen, måste på toa jämt jämt i kväll men huvudevärken har tillfälligt släppt. I och för sig så använde jag min kompis alvedon som hjälp. När huvudvärken suttit i två dar till och från så tycker jag att man får ta alvedon.

Nu har Ellen också känt spark från bebis! Coolt ;) Hela hon sken upp ;) Nej nu ska vi fika lite och glo mer på ingenting ;)

See ya!

Hjördis nya favoritplats!



Ovanpå pianot står det två nya korgar, ca 20 *20 cm och dessa korgar ligger Hjördis så ofta hon kan ;) Tydligen är de väldigt sköna att sova i!

Självklart ska hon ligga i den korgen som är under skåpet också, inte den som är utan "tak". Det betyder inte att hon ta den enkla vägen upp i korgen via den som står utan "tak" utan hon hoppar upp mellan korgen och skåpet och lägger sig! Hur hon lyckas är ett mysterium, katter alltså!

Väldigt sött dock!

Fortfarande mobilbilder ;) Ska jobba på det imorgon ;)

See ya!


Någon som sett min kamera?

Nu finns det bilder på magen i inlägget vecka 25, vilket borde innebära 15 veckor kvar!

Trodde kameran låg i dataväskan men det gjorde den visst inte. Vilket innebär att det är svårt att ta bilder på vardagsrummet ;) Men jag har mina misstankar om vart den befinner sig så ska flitigt leta vidare. Annars blir det väl mobilbilder precis som på magen ;) Jag jobabr på bilderna i alla fall!

See ya!


In löööv!



Jag måste säga att jag älskar dem här babygymen! De är såååm söta! Min och Calles favorit är Pingu men de finns med spöket laban, tummen och mumin. Som jag har sett i alla fall ;)


See ya!


vecka 25, vilket borde innebära 15 veckor kvar!

Ja tiden rullar på!

Idag var det besök hos barnmorskan, järntabletter fick följa med hem. Mitt blodvärde låg på 102, för några veckor sen låg det på 130 så ja, inte så konstigt att jag varit trött. När de tog proverna så frågade det bara när det såg resultaten "du är trött va?". Dock är det ju knappast ovanligt att ta järntabletter när man är gravid så helt oväntat var det inte heller :P

Bebis verkar inte tycka om att bli undersökt eller så är det ett busfrö som busar med barnmorskorna. När vi var på ultraljudet hade de svårt att få en bra bild där de kunde ta alla mått då bebis inte alls ville ligga still utan vred och vände på sig. Idag när vi skulle lyssna på hjärtat hände det samma, vi fick fina ljud på bebis som flyttade runt och höll på och efter lite om och men så hörde vi hjärtat slå ;)

Imorse rörde bebis på sig så mkt att man såg hela magen hoppa ;) Om mindre lär det ju inte bli direkt ;)

Nej lite mat var det ja!





See ya!


Kladdkaka!

Igår så bjöd vi på kladdkaka efter maten. Jag har i mitt gravida tillstånd blivit tokig i att baka, igår blev det kladdkaka med mycket chokladsmak. Blev mastigt så några stora bitar fick vi inte i oss men gott det var det minsan!



Vi serverade med klassik grädde och blåbär och hallon till, mums mums mums!

100 g smör
ca 175 g choklad, eller efter smak ;)

4 msk kakao
2 ägg
1 1/4 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
2 dl socker

Steg för steg

- Sätt ugnen på 160 grader

- Smält smöret i en kastrull och låt svalna.

- Smält chokladen (ex i smöret ;) )

- Rör samman samtliga ingredienser.  Seg smet så bra med elvisp, vispa ett tag.

- Smöra och bröa en springform, 24 cm i diameter.
Häll i smeten

- Gräddas i 24 min.

- Låt kakan stå några timmar innan servering

- Sikta florsocker ovanpå, lätt fixat med en tesil! Så slipper man florsocker i hela köket!

Lycka till!

See ya!






äntligen!

Äntligen är det lite fint här! Städat och ordning, typ ;) Lite fusk har jag åtsadkommit, gömt undan lite papper och sånt men de är åtminstonde sorterade ;) Så i morgon blir det att försöka få lite mer saker på rätt plats ;) Ena halvan där uppe är KAOS! Två byråer, bortsorterade kläder, ännu mer möbler och ännu ännu mer grejer! Den delen där uppe måste sorteras och gås igenom! Sovrumsdelen är helt okej i alla fall ;)

Nu står maten i ugnen, det brinner i kaminen, besöket är på väg hit (en del förseningar med tågen) och jag är nöjd och glad. Lite trött kanske men så kan det vara, det ska nog bli bra ändå!

Känns konstig när grejerna står på plats, prydnadsstenar, saker, och ljus. Det ska vara mycket ljus för att få till mysstämningen, brandsläkaren står också nära till hand, just in case! På vintern fyller det även en till funktion ;) Det värmer faktiskt också, dock har jag en känsla av att det kommer bli varmt nog ändå i och med att kaminen varit igång ett tag nu ;) Skrållan njuter och sover ;)

Nej lite mys med Calle innan de kommer kanske, är Solsidan nu ;)

See ya!

Ledig fredag

för både mig och calle! Så vi tog en lång sovmorgon!

Nu ska det bli städa städa städa så det är fint när besöket kommer ikväll ;)

Igår var en riktigt seg dag, inget gick som det skulle och jag blev bara mer och mer neråt.  Som tur var kom älsklingen hem och kunde muntra upp mig, lagade god mat och myste framför tv:n.

Skrållan mår bra i alla fall, Hjördis också så friden har infunnit sig i fridhem igen ;)

Nej som sagt städa var det!

See ya!

Nu ska alla prydnadssaker på plats igen ;)


Stackars Skrållan


Nu hoppas jag att hon lärt sig att inte vara i hästhagen, den hårda vägen :S

Idag hade fröken Sommarr traslat in sig i staket, vi ändrar och fixar det där jäkla staketet men ändå så lyckas hon ställa sig så hon inte kan ta sig loss. Det är ett stenrös mitt i hagen som vi har hägnat in, och där ska hon upp av nån anledning! Oftast när hon ställer sig där så står hon med frambenen på ena sidan och bakbenen på andra men nu stog hon med frambenen över båda trådarna och dem trådarna hängde ner så hon rev ner dem på nått sätt. Ena bakbenet hade hon ställt mellan trådarna, så det benet satt fast i den nedre tråden.

Som tur är så är hon lugn när hon fastnar. Hon står där tills man kommer och tar loss henne. Så när jag kom buffade hon på mig ungefär som "hej, har du lust att hjälpa mig lite". Så vi lyfte upp bakbenet och jag tog bort tråden, hon tittade lite på mig och sen fick jag ta loss övertråden för att sen lyfta frambenen och trasla loss henne. Hela tiden stod hon lung som en filbunke och buffade lite på mig som tack. Väldigt söt ;)

När hon väl kom loss stog hon kvar tills jag bad henne backa för att visa att nu var hon loss, lite försiktigt tog hon ett steg bakåt, en fot i taget. Jag var där för att luncha och det visste jag att hon också visste så jag hade räknat ut att när hon väl var loss så skulle det nog bli lite rally... Hon vände sig gick från mig och sen satte hon fart! Det jag inte märkt när jag fokuserade på att ta loss Sommarr var att en liten hund hade smygit in i hagen där hon så klart absolut inte får vara! Och vart satt hon? jo mitt på stigen som Sommarr tog mot maten! en liten liten hund mot högsta hönset i hagen? Vem skulle flyttat sig, jo Skrållan och Sommarr sa åt henne men hon är häst och skrållan är hund, det gick så snabbt att hon inte hann med och Sommarr sprang rakt över henne och satte en framhov i huvudet på henne! Det sa klonk! Skrållan sprang med skräckslagen blick och väldigt fart och försvann.

Hittade henne sen vid verandan, liten och med svansen mellan benen... vi gick hem och vilade... Hon verkar må bra men vi håller så klart uppsikt för förändring :S hjördis ligger brevid och tröstar! hon är glad att slippa tratten ;)

See ya...

Det bästa med februari

Det absolut bästa med februari är semlorna! Det är sååå gott!! Jag har laddat upp frysen med semelbullar och i kylen finn resten som som behövs ;) Men äta nonstop är inte något jag brukar vilja, efter en brukar jag vara väldigt nöjd men nu kan jag nog äta hur många som helst! Blir aldrig trött på dem! Misstänkt som lite cravings, kanske.... Eller bara ett ordentligt sockersug! ;)



Här är goda semlor! Receptet har jag lånat från tumadre!
Väldigt läsvärd blogg! (om ni läser, börja med om oss! väldigt gripande!)


(det här är en dubbelsats)

Bullarna:
- 2 st jäst för söta degar a´la 50 gram
- 200 gram smör
- 8 dl mjölk
- 4 ägg (+ ägg för pensling)
- 3 dl socker
- 4 krm salt
- ca 2,5 liter mjöl
- 2 tsk hjorthornssalt

Fyllningen:
- urgröpet
- mandelmassa
- grädde

Garnering:
- Florsocker

1) Smula jästen i en bunke.
Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till fingervarmt, 37 grader. Häll degvätskan över jästen och blanda till det har löst upp sig. Tillsätt sedan rumstempererade ägg, socker och salt. Blanda hjorthornssaltet med nästan all mjöl och arbeta till en smidig deg.knåda LÄNGE! Låt sedan jäsa under duk i ca 45 minuter.
2) Forma runda släta bollar (men tänk på att de jäser mycket i ugnen!), och låt sedan jäsa på plåten i ca 10 minuter innan du penslar med ägg.
3) Grädda i mitten av ugnen i 250, ca 8-10 minuter. Låt sedan bullarna svalna under duk.
4) Skär av ett "hatt" på bullarna, gröp ur innehållet och blanda med grädde och mandelmassa. Lägg tillbaka fyllningen och klicka på massor av grädde, sätt sedan tillbaka "hatten" och sikta över florsocker.

P.S Att använda både jäst och hjorthornssalt som jäsningsmedel är hemligheten bakom luftiga och mjuka semlor!

Mums mums!

See ya!

Vardagsrum

Ja det är inte klart än, massa papper kvar att sortera, hyllor som ska upp och ännu mer att göra, dags att få ordning dock eftersom vi får främande imorgon :S Har vi tur är Calle ledig imorgon och då blir det till att få eld i baken! Ska försöka börja nu också och gå igenom min sekritär. Den är FULL med grejer och allt ska ut :S Lite så att när jag flyttade in hamnade alla mina grejer i sekritären så ja jag skojjar inte, mkt grejer är det!

Sen ska det göras iordning till en arbetshörna men alla pärmar och allt var det innebär. Det påminde mig om att pärmarna måste går igenom också :S ojdå...

Sen vet jag inte om vi ska behålla möbleringen som den är eller om vi kommer ändra något, just nu beror möbleringen på att antensladden till tv är lite för kort och ställer till det i vår planerade möblering :S Tids nog så löser det sig nog ;)

Innan vi började skulle alla möbler täckas med plast ;) som sagt, det var rätt rosa!


Halvt nerrivna tapeter, emmas min råkade vara med på bilden och blir bra som hämd på alla hemska bilder hon lagt ut på mig senaste tiden! XD Sorry bruden :P


Sen skulle taket tvättas... Det behövdes :S


Sen upptäckte vi att det var två olika tapeter i rummet, här var "bytet" Sen gick ena i halva rummet och andra i andra halvan.


Innan tapeten är borta, missade ta bilder när vi ångade bort dem... :S


Och efter när tapeterna är nere


Lite tapeter på golvet...


Sen spaklades det och slipades, det gick calle upp tidigt och gjorde och lät oss andra sova, det var snällt... Men dammig blev han!!


Sen ska taket få sig en omgång... ser ni skillnaden mellan det vita och gula?


Sen måla...


och så väggarna


Sen blev det kameravila och helt plötsligt var det mkt som var målat!


Skrållan tyckte vi var lite tråkiga


Sen skulle det städas och fixas... mer bilder kommer sen, nu måst jag fixa lite annat ;)

See ya!


24 veckor, igår...

Ja igår var det fullt upp så måndagsbilden blev bortglömd :S

Men den kommer idag! Magen växer på och nog är det rörelse också, inte en massa men det rör på sig dagligen i alla fall ;P

Dagen till ära igår så kände Calle första sparken! Eller han kände de två första sparkarna för att vara mer noga :P Det var coolt, han blev helt förvånad! Tyckte det var riktigt häftigt! Vilket det så klart var! Undra hur det var för honom? Jag kan liksom känna när det är på gång men för honom är det helt oväntat! Så nu har Calle också känt att bebis är där inne! Som btw sparka precis just nu med ;)



Som sagt växer det på bra här!

Nästa vecka ska vi till barnmorskan. Nästan alla papper till försäkringskassan är klara, saknas moderskapsintyg sen ska vi söka om havandeskapspennig. Känns som det brinner i knutarna rätt bra med det! Försäkringskassan är väl kanske inte känd för att vara snabba :P

Nä nu ska vi fixa maten!

See ya!


Stackars Hjördis

Här håller vi på och fösöker få ordning på allt igen! Skåp ska rensas och allt ska möbleras på något bra sätt, hur bra möblering är vet jag inte riktigt än :S På nått sätt ska de bli ordnig, håller på att gå igenom bilder dessutom för att verkligen göra allt på en gång :P

Annars har vi hunnit med ett veterinärbesök med Hjördis som hoppat ner på en spik eller nått som nästan gick genom tassen. Först såg det ut att vara nått litet och hon var inte särskilt svullen men öm, under helgen blev det värre och hon började hoppa på tre ben så igår åkte hon och Calle till Distriktarna som skar upp och gjorde rent det hela, hon har fått tratt och antibiotika och verkar må mycket bättre. Så det behövdes göra rent, eftersom det var så djupt (när veterinären säger att det är jättedjupt så är det nog rätt djupt :S) hade de vi tvättat och badat med inte räckt till. Det var inte särskilt infekterat, lite på gång men hade inte brutit ut än så vi ska nog klara oss från det också. Redan igår gick hon på tassen igen, även om hon haltade lite, hon är knappt öm eller det minsta varm. Nu vill hon gå ut men det är inte att rekomendera att gå ut med tratt ;) Så vi har sjukstuga också ;P



Inte en sån glad katt ;) Men nytta gör de ;)

Som sagt,  jobbar på renoveringsbilderna men det är många att gå igenom :P

See ya!

Ps. Just de! Calles äldsta syster fyller år idag! Grattis gratiis! Ds

Alla hjärtans dag!

Och jag är så trött att jag håller på att somna sittades! Det är ju inte bra skulle jag säga ;)

Vi jobbar på och snart är det nog klart och då ska jag försöka lägga upp bilder... Kanske blir imorgon om jag inte blir piggare :P

See ya folk! löööv is in the air!

Hej och hå!

Ja en liten bloggpaus i allt målande! Nu spaklas det för fullt och taket är målat första omgången! Skillna? Skojja inte, helt plötsligt är ju inte taket gult för att inte tala om de nästan oranga listerna! Fotas för fullt men de bilderna kommer sen ;)

Idag har vi också hunnit med att fira Calles morfar som fyllde år! Tårta och gott fika! sånt tycker vi om! Sen åkte vi runt och köpte färg i olika kulörer, vi köpte spakelspadar, fyllde på skåpen lite och i farten slank det ner middag i form av donken ;) Faktiskt helt okej när man knappt har någon yta alls att sitta vid någonstans i huset, ställer till det när det gäller mat. Igår tog vi kvällsfika på golvet men nu är det fullt med damm och i köket står det grejer ÖVERALLT! Men fint, det blir det!

Imorgon är det upp och jobba, samma på söndag, här har man inte fått jobb på över en vecka men när vi bestämmer oss för att måla om då finns det jobb. Ja så kan det vara men pengar behövs och det är två korta turer så det funkar bra. Bara tacka och ta emot! Calle är så duktigt också så det går bra! Jag behöver jobba betydligt mer annars kommer jag få problem när löningen kommer i mars kan jag säga! Håller tummen för att mer dyker upp!

Skrållan tycker vi är allmänt galna som vi håller på, fast samtidigt ganska kul också ;) finns utrymme för lekar med Hjördis som gömmer sig under skyddsplasten som är över möblerna och fröken Skrållan springer runt och letar ;)

Igår var jag och Emma väldigt duktiga och bakade! Mycket gott och bra nu när man till och från behöver fylla på sockernivån! ;)

Nä dags att återgå till arbete!

See ya!

Bombnedslag

Japp! Nu ska det bli fint i vardagsrummet också! Så nu har vi börjat riva ner tapeter och möblerna står överallt, grejer överallt, ja rörigt med andra ord! Calle har flyttat alla möber så att han kommer fram, jag med stor mage behlver dock lite mer utrymme så måste be honom flytta lite på visa saker XD DEt är lite för trångt här och var XD

Det vill inte funka att ladda upp bilder så ni får föreställa er ;) Ska försöka igen senare!

Nej nu ska det lagas mat! Ett och halvt år idag! så jag och emma har bakat, nam nam!

See ya!

Godissug!

Gud så godissugen jag är! Så nu har jag tagit ett stort glas O´boy, men med mycket O´boy!

Det var inte det jag skulle skriva, utan jag tänkte visa lite bilder ;)

Här har vi nya byrån!

 
Kläderna får till och med plats! Jag tycker jag inte har något att ha på mig men mkt kläder är det ändå. Det handlar väl om att man har mkt "skräp t-shirts" som man använder när man fixar hemma, målar, mockar och stökar med hästarna och allmänt "skitar" ner sig :P

Nya soffan ser ut så här:


Ja soffan är som sagt vit och det är inte en bra färg för matilda egentligen, det finns redan en matfläck och vi har haft soffan en vecka :S haha XD Ja så det blir kanske en tripp till IKEA nästa lön och köpa ett nytt överdrag med en annan färg ;) Fast egentligen gillar jag den vita färgen grymt mycket! Ignorera det stökiga bordet ;) Calle var sugen på chips och ostbågar och hade varit på ÖB igår och kom hem med halvt kilo av vardera! XD SJälv var jag tvungen att provsmaka chipsen för att försöka dämpa mitt godissug, funkade inte men O´boyen funkade faktiskt! :D

Sen har det tillkommit lite bebiskläder till samlingen, dock i en lite större storlek den här gången. Lika bra att ha lite olika, man vet ju inte hur stor bebis är när den kommer ;)


I Calles favoritfärg grönt med Nalle Phu! Så Söta!







Ja sött som sagt!

Här rivs det för fullt! Nu blir det fint hemma! :D

See ya!

trött och seg

Jag ifag är en trött och seg dag! Tror verkligen jag håller på att bli förkyld! Huvudet är tomt och tungt och kroppen är bara helt slut! jösses..

Nu blir det lite soppa och vila i soffan som gäller idag... en alvedon mot huvudvärken innan den bryter ut helt!Sov konstigt inatt så har jäkligt ont i ryggen och som alla vet (som känner mig) så går sånt rakt upp i skallen på mig och ger mig migrän, yey vad kul det kan vara :P Så illa är det inte än i alla fall!

Tänt en brasa, bra sällskap via msn så det blir nog en skön eftermiddag!



Calle agerade fotograf igår!

See ya!

v 23

ja det är ju måndag så då ska det ju upp en magbild för idag fyller magen ny vecka! nu är det siffran 23 vi använder!

idag är det en dålig bild  :S men får duga så länge ;)



See ya!


Nemen!

Första gången på säkerligen en vecka som jag loggar in och varken J eller E är inne, bara ett litet B ;) I vanliga fall brukar alla tre vara på plats! Men idag var jag senare upp än vanligt också.  Antar att de är ute med hundar och i skolan eller något :P Får plocka fram mobilen och kolla om nån vill göra mig sällskap helt enkelt ;P

Ja herregud, förlovad är man också! 29/1 2010 är det härliga datumet då Calle gick ner på knä! Det var underbart och mysigt, precis i vår stil skulle jag säga. Vi hade fredagsmys med trerätters och lyxade lite extra. Calle älsklingen fixade för jag var helt slut efter en helveckas jobb, jag trodde det var extra lyx för att vi varit trötta och slitna och behövde det lilla extra. Men acks å fel jag hade! Efter förrätten blev jag utropad i köket, i mjukisbyxor och stor myströja. Min tanke va, "vad vill han nu då? jag som satt så bra..." när jag kom ut i köket så stod han mitt i rummet med händerna i fickorna och då blev jag lite "jahaa" Sen gick han ner på knä och jag slog händerna för ansiktet! Blev lite ställd! Så frågade han om jag ville gifta mig och såklart svarade jag ja! 

Jag slängde säkert ur mig "ah, vad gör du?" eller "gha, du är dum :P" eller nån annan klassisk Matilda kommentar som kan dyka upp när jag inte riktigt vet vad jag ska säga och känner mig lite tagen på sängen så att säga.  

Blev en mysig, oväntad kväll men otroligt härlig och minnesvärd! 


 

The news





Gissa vem som är förlovad!

:D


Tacos, melodifestival och hormoner

Ja planen ikväll var en myskväll hemma hos mig för jenni flydde fältet från tv-spel, tequilla och en bunt killar som höll till i hennes vardagsrum.

Vi lagade tacos och åt framför tv:n, inte för att det kanske fanns något direkt att se men vi zappade oss fram XD Jag fastnade som vanligt  i tv:n men så är det :P

Sen ramlade halva min famlj in, det vill säga den yngre delen av den och Calle, helt oväntat utan förvarning.  Eller Calle var väl inte oväntat men resten. Där rök tjejsnacket. Mina hormoner tyckte det kändes rätt dumt när alla ramlande in här och var grinig ett tag men melodifestivalen blev rätt okej, jag var väl kort i tonen och sabbade hela kvällen men så kan det gå när gravida kvinnor är i farten! När folket sen dessutom är trötta hjälper det inte. Hade kunnat bli riktigt bra ikväll men jag och mitt griniga humör ställde till det... suck, nu blir jag sur på mig själv istället.

Som sagt, hormoner är roligt. Eller kanske inte, men det hör till.

Nej, lite tidigare idag fick vi besök av Hilma och Ellen som knackade på dörren, den hästen är guld värd. Följer dit man leder och bara är underbar, ställer upp på allt!



Och för den som lagt märke till väldigt mkt hästbilder just nu, ja jag har aningn abstinens :S
Men som tur är finns mkt annat att göra än att rida men gud vad jag längtar!

See ya!


fredagkväll

Så här sitter jag i min VITA fina soffa och äter lassange, gjort för fläckar eller vad? I alla fall om man heter Matilda!

Calle är i bastun och jag sitter här ett tag tills mina flickor kommer och gör mig sällskap, sen blir det en tur till den lilla staden. Inte för jag är särskilt igång nu men blir förhoppningsviss piggare, vi har tänkt oss en lung chillkväll. Så antingen blir det väldigt lungt eller så blir vi väldigt övertrötta med det som följer med fnitter och gsalenskaper ;)

Jag tyckte jag förtjänade lite mys så har tänt mig ett ljus och myser för mig själv. Började dagen med att hovslagare kom och fixade till de fyrbentas fötter. Ellen var också hemma så det blev riktigt mysigt. Sen har jag städat badrummet, började rensa ur badrumsskåpet och det tog bara en evighet så hann inte mkt mer än det, duscha och vika tvätt innan Calle kom.  Men nu är tvätten vikt och insorterad i byrån, den nya fina, men är inte klar med det än. Jag är dålig på att få till något system som funkar... Tål att tänkas på! Har även fått hem färgprover till vardagsrummet ;) nu ska man bara lyckas välja nått också! hmm, inte det lättaste.

 Gäsparnas mästare!

 Filippa kan också ;)

 Men gammel damen tänkte inte anstränga sig i onödan ;)

Nä dags att fixa sig kanske ;)

See ya!

går igenom gamla bilder!

och det dyker upp många sköna gamla goingar! Många är det också! Som sagt en extern hårddisk skulle inte vara fel!

Hittade en go på skrållan, när vi precis fått henne!


fotomodel? inte en sida hon visar ofta ;P

See ya!

Mer kläder

Kom på att jag köpte lite fler kläder till bebis! Fick en kasse med kläder från en kompis familj också, tack så mycket! :D

lite bilder på det jag köpte:

















Tycker trycken är så söta!!

Nu är det kladdkaka och glass med Ellen! Mums!

See ya!




en slö morgon!

Ännu en slö morgon här i fridhem! Vi sov till halv elva tror jag, sen låg vi och myste samtidigt som bebis också ville vara med, vilket bara uppskattades. Nu börjar det till och med kännas som sparkar, mer och mer i alla fall ;) Mys mys mys i alla fall! Mer sånt bebis det gillar vi!

Nu är det snart jobb, uha, känner inte för att ge mig ut i det här vädret...


Nä kort inlägg, för nu ska vi ut i ovädret och mata hästar och sen åka till jobbet. Sen är det jobb fram till 21 ikväll...

See ya!


Dagens sömntuta nr 2! Nog för att

4f590afe28f79e7fda7a2865d5072163.png

Kolla varifrån!

Dagens sömntuta nr 2! Nog för att denna dam brukar sova men inte när hon märker att matte vaknar, då ska hon kela ;) idag struntar hon i måtte och njuter i husses säng istället :p


dagens sömntuta nr 1! Igår var det

0-59c6f12242533cb6052a3daa7f28a212.png

Kolla varifrån!

dagens sömntuta nr 1! Igår var det minsan inte tal om sovmorgon, då skulle vi upp tidigt. Idag verkar hon kunna sova länge XD jag klagar inte!


v.22



Magbild på magen 22 veckor gammal!

Det bökas och sträcks på sig ;) inte hela tiden, tror det är en lite filosof ;)

Det är ganska svårt att ta magbild för spegeln i badrummet är inge bra utan det blir "sträcka ut armen" metoden... Ja som sagt, ni får ursäkta kvaliten :P Olika vinklar som gör de svårt att se skillnaden osv ;)

See ya!

oups!

Nu blev det visst en lite bloggpaus under helgen, jag har haft ganska fullt upp!

I fredags var jag så trött efter en hel veckas jobb, är man inte van vid det så blir det lätt lite slitsamt för kroppen. Jag halvsov på soffan när Calle kom hem och när han väl var hemma så somnade jag och sov en timme ungefär. Under tiden så fixade Calle romantisk-mys-middag :D Blev en väldigt romantiskt kväll <3

Lördagen spenderades i Uppsala, på babyland och barnens hus, var väldigt kul och mysigt att gå och tänka framåt. Sen barnvagnsdjungel, ja vi får se vad resultatet blir! VI har tänkt köpa något begangnat men kom fram till att för att veta vad vi läser i annonser så var det nog smart att gå till en affär och känna och klämma. Efter det begav vi oss till Ikea och köpte en ny byrå! :D Helt underbart att äntligen ska kläderna få plats, efter bara ett år :P

På kvällen var det hejdå middag hos Carro som åker till Barcelona idag. Mycket mycket trevligt var det! :D Tack för den kvällen allihop!

På söndag var det först 6-års mätning av Filippa, hon var 147.1 men då ska läggas till att hon inte var nyverkad. Det blev helt enkelt inte tid för det utan dem ska skos på fredag så när hon är åtta och nyverkad kommer hon nog inte vara så mycket större ;)

Efter det stress till raggarklubbens årsmöte, där jag som vanligt inte kan vara tyst om jag tyckte nått. Dock var jag rätt duktigt och pratade mest när det var saker jag kunde, mest formalia, om stadgar och mötesteknik och föreningsarbete (nu låter det som jag tycker jag är världsbäst, inte så jag menar men har ju en del erfarenhet av sånt minst sagt, hello utbränd matilda! Hade jag fortsatt där för några år sen med distriktsstyrelser och allt så hade ju inte min hälsa vart den bästa kanske :P) Sen blev det lite mer disskution och så, jag sa lite mer men jag kunde nog pratat hela tiden men man får välja sina "strider", visa saker var inte min fajt att ta.
Efter det var det dags att träffa mina underbara flickor :D Vi hängde på donken, hemma hos Jenni och flummade myste. Det var en underbar kväll :D

Idag fyller bebis 22 veckor :D Bilder kommer senare! Bilder på byrån kommer så fort den är ihopbyggd ;)


See ya!

RSS 2.0