Sorgens dag...

Idag tvingas ännu en mamma göra det absolut värsta jag kan tänka mig! Begrava sitt efterlängtade barn, sin efterlängtade son... Allt inom mig skriker att det är fel! Mamman är lika gammal som mig och vi är kompisar eller bekanta eller har gemensama kompisar, vad man nu väljer att säga. Det är lika hemskt vilket som! Det enda jag tänker är hur oerhört ledsen jag är för er skull och hur orättvist livet är.

Skänk pengar till spädbarnsfonden eller gör något så enkelt som att klicka hem en sån här underbar pin från spädbarnsfondens solvända! Gå in på www.solvanda.nu och beställ hem en pin för att visa dit stöd och vara delaktig i kampen mot att små barn lämnar oss för tidigt!

Änglabarnen finns överallt omkring oss, närmare än du kanske tror. Kärleken till dessa barn bär deras nära alltid med sig, dessa barn bärs alltid med i hjärtat.

Vår pin sitter på skötväskan för att påminna oss om det oerhört stora mirakel som vi får vara med om. För inget i livet är självklart! Varje sekund är ovärderlig.


...

Ikväll är det girlpower!
Men just nu är det ganska dåligt med power... Tuva är nyvaken och myser i famnen <3
Så bort med datorn och njuta av Tuva är vad jag ska göra nu!

En kanin

För ett par år sen nu så fick jag hem en lite rädd hårig kaninunge och jag döpte henne till Betty och kallade henne för Bettan. Hon döptes efter Betty i Flintstone, har haft en Pebbels och en Bam-Bam innan Betty. Betty var en efterlängtad lejonhuvud liten dam.
Bettan var inte en särskilt sällskaplig kanin, hon ville inte bli kelad med och bli lyft ville hon inte veta av. Jag fick nöja mig med att sitta och prata med henne och hon glodde skeptiskt på mig hela tiden.

En gång i september månad fick Betty tre små ungar, en stor och två lite mindre, deras pappa hette Kalle så ungarna fick heta Knatte, Fnatte och Tjatte. Knatte var minst, Fnatte var störst och var därför lite mer fnattig än de andra i början. Tjatte vissade sig senare vara en hona men hon kallades Tjatte och Tjatta tills hon flyttade till sin nya ägare, min kompis. Knatte behöll jag och Fnatte flyttade till en arbetskamrats son. Knatte blev den mest sociala kanin jag jag haft och en riktig kompis.

För ca 2 år sedan rymde Bettan, gemensama krafter i grannskapet försökte ALLT för att få tag i henne men ingenting funkade. Vi försökte omringa henne, lura henne locka in henne i buren, fånga henne med hov, ja vi försökte verkligen ALLT. Hon ville inte bli fångad helt enkelt. Bettan mådde bättre än aldrig förr! Hon fick mer päls, blev rundare, fick en ordentlig haka och såg allmänt gladare ut! Jag såg på henne redan innan hon rymde att hon inte mådde särskilt bra i buren, åt dåligt och tappade päls. Vi fortsatte ställa mat och vatten i buren men hon var sällan där och åt.

Vintern kom och massor av snö. Vi såg inte till Bettan och tänkte att nu är hon nog borta, hon hade inte rört maten i buren. När våren kom så kom också Bettan fram, rund och go med massor av päls. Hon levde livet under sommaren och njöt av friheten och höst och vinter kom igen. Jag tror vi alla kommer har den här vintern färskt i minnet och jag tänkte återigen att nu är hon nog borta med tanke på all snö och kyla.

Idag när jag matade hästarna, vem tror ni inte sitter i solen på gräset under hamoken om inte lilla Bettan! Rund go och njuter!

En del kaniner verkar ha den där överlevnads instinkten inbyggd. Bettan är ändå 5 år men lever lycklig i sin frihet hemma i dungen. Nångång kommer hon försvinna men då har hon i alla fall fått levt lycklig precis som hon vill, fri.

Bettan innan hon rymde


Tre ninisbebisar, Knatte är den suddiga, Fnatte den med rumpan hit och tjatte i hörnet!


Tuva träna på att äta själv, ja alltså en ...

dsc02130 (MMS)

Tuva träna på att äta själv, ja alltså en del av maten kom rätt... Hunden fick en det och en del hamnade visst i ansiktet XD


Mmm, vill ha!

Sitter och tittar på skor till våren och sommaren! Älskar sommarskor!


Skor är så roligt, inte några överblivna gravidkilon på fötterna direkt ;) Men jag har stora fötter. Vi disskuterade det på gymnasiet en gång och konstaterade att alla som gått i örsundsbroskolan (vilket var typ tre stycken i våran klass men vi räknade med lite vänner) hade större fötter än de andra som gått i andra skolor. Något i skolmaten?

Smakprov på några söta saker från skopunkten.se



Till Tuvan:

aaaah, sommar....

Så klart!

Solen skiner, barnet är på bra humör, det blåser friska sköna vindar --> Det är vår i mina ögon!

Så vad har vi gjort den här dagen? Tagit en lång promenad? Varit ute och letat vårtecken? Nej vi har spenderat dagen inomhus i soffan med "nästanmigrän". Det är huvudvärken som är värre än vanlig huvudvärk men som inte riktigt brutit ut till migrän än. Hade grymt ont i huvudet, mådde illa och stunder var det svårt att fokusera blicken utan att drabbas av dunkande smärta. När Tuva sov så slocknade jag på soffan efter två alvedon. Skönt! Vaknade kl 13.00 av att Tuva stod i sin säng och pratade!! What 13.00?? Tuva brukar vakna vid 12.00! Hur länge hade hon varit vaken? Hon var ju inte ledsen så större nöd kan det inte gått på henne, hon lekte nog mer allt hon kom åt i spjälsängen. Gröt till Tuva, rester till mig och en slurk Coca Cola jag hittade i kylen, simsalabim och jag mår mycket bätter. Lite huvudvärksdimma men inget i jämnförelse med huvudvärken som jag hade tidigare. Sömn is the shit!

Bjuder på en gammal bild som har inget med inlägget att göra alls :P


Plocka i och kasta ur

Det är intressant hur 1 korg med leksaker kan stöka till ett helt hus? Hur går det till? Min sköna böna på snart 10 måndaer (!) kan verkligen konsten att kasta ur leksaker, för tro mig jag har frågat experten och det är mycket roligare att kasta ur dem ur korgen än att leka med dem ;) Så länge lillan är glad är mamma glad och hur många sekunder tar det att plocka i dem igen? Inte många.

Drömmer om sommrig romatisk och lantlig inredning, det är vit, gulligt och spets --- mycket praktist när man har en liten dotter (och man själv är lika duktigt på att spilla som dottern) en hund och två katter. Nä vi får nog inreda i andra färger så som lantlig lera, färgstarka köttfärssås-fläckar och intensiva kaffefläckar.  Det är mer färger för en barnfamilj!


home alone

Skickade barn och fästmanen till svärmor på middag, själv bäddar jag ner mig i soffan!
Trevlig kväll!

om jag var frisk!



När jag ligger här med täcket upp till hakan och hinkar vatten så tänker jag "om jag var frisk" så skulle jag städa, tvätta, träna, rida, trimma hund, gå lång lång promenad, laga god mat, handla, vinna på lotto och bli rik, vara en bättre människa, rädda klimatet, fixa världsfred... Ja det är mycket jag skulle göra om jag var frisk!

...

Vaknade arg flera gånger inatt, vaknade arg imorse, fick somna om och sova en stund till---> skönt! Var neråt och negativ hela dagen, fick ett oväntat jobbigt besked, gav mig fasen på att rida och så fort jag kom ut till min vackra Sommarr kändes livet mycket bättre!










Ikväll tänder jag mitt ljus för dig, för allt det du var...




"Gud, du som ser det vi inte förstår,
Ge ork i den här mörka tiden
Sitt med oss..."






bloggtorka...

men en söt vovve...


Sötunge! Men vad ska man göra om man till ...

dsc02109 (MMS)

Sötunge! Men vad ska man göra om man till ha leksaken längst in? Ikväll är det pay and jump, för ellen alltså...


15 mars

Igår hade jag namnsdag, var bara Emma som kom ihåg mig :P
Varje kväll när jag går och lägger mig så kommer jag på värsta mycket bra att skriva om i bloggen men varje morgon så är det borta. Varför tar jag aldrig med det där kollegieblocket upp som jag tänker att jag ska göra. Fast även om jag tog med det upp så skulle jag nog inte skriva i det.
Nu sover Tuva och jag tittar på 7th heaven, så en vanlig förmiddag med andra ord, ikväll är det dans och ja... vad annars, inte så mycket. Det är gott om is ute på vägarna, tjock blank is så när jag matade hästarna igår så fick jag glida på isen för att inte ramla. Spännande värre, det roliga är att det är ju bara där det är skog men hela vägen till hästarna så ja, promenadernarna dit är ett äventyr.
Kom också fram till igår att min hund verkligen bara lyder när hon vill eller när man har godis. Tur att hon är söt, och hon är ju världens snällaste hund. Bara yr i bollen och vill inte alltid komma när man ropar, om hon ens hör en. Det finns ju en anledning att hon har koppel när vi är någon annanstans än hemma.  Helt hopplös är hon ju inte i alla fall...
en trött skrållboll...

hoppa fram lite

Ibland får jag en sån där känsla att man skulle vilja hoppa fram några år i tiden. Det bästa med det är att då kan man fantisera ihop en tillvaro precis som man vill ha den.

I framtidsfantasin har jag en hus som är fräsch, ljust och med utrymme. Det finns plats för leksaker och hundsängar, det finns plats för en klätterleksak till katterna. Det bästa är att våra katter i fantasin inte har sönder sakerna utan de ser alltid nya och fräscha ut.  I alla rummen finns det rena, nya och fina möbler trots Hjördis, Gustav och Skrållan så finns det inte ett hårstrå någonstans. Alla våra djur har mirakulöst nog lärt sig att fälla all päls utomhus, det fastnar inte ens på kläderna! Inte behövs huset städas heller utan jag har gott om tid att leka med både barn och djur, det är alltid rent och fint! I framtidsfantasin så finns det också massor med pengar och tid. Jag börjar misstänka att jag vunnit massa pengar och inte jobbar utan mest shoppar, myser i mitt perfekta hem och tar hand om hästarna. Vilket liv. Jag undrar vad jag gör mer eftersom jag verkar så glad jämt?


Ibland är det nyttigt att tänka framåt, för att sen inse hur långt man har kommit de senaste åren och nu tror jag inte att mina djur kommer lära sig att fälla utomhus enbart och jag tror inte att jag kommer ha ett självstädande hus där det aldrig blir oordning eller något går sönder men det är inte det matriella som är härligt med att drömma framåt utan det är ju faktiskt känslan man strävar efter. I framtidsfantasin så är det en känsla av oberoende, där ovissentligeheter inte spelar någon roll. Helt enkelt där tillvaron är viktigare än det matriella. Där det viktiga är kärlek och en form tillhörighet.

Helgen

3 bilder från hotellrummet :) Vi hade jättetrevligt med god mat och dricka, trollkarl och dans (även om det inte blev så mycket dans då det var väldigt trångt ;P)

Lördag

Jahapp då var det lördag och Calle är och jobbar. Det var nån stämma så dem ska göra reklam för sig så denna lördag skiljer sig inte så mycket från de andra dagarna den här veckan. Ikväll blir det skillnad i alla fall, då ska jag också bege mig mot hotellet där dem är och så blir det middag och övernattning där. Nice!
Dem håller på och målar i klockargården så kanske beger mig dit och säger hej, annars kanske jag kan få med Ellen ut på en ridtur men tvivlar på det eftersom mamma och pappa målar och då finns det ingen som kan passa Tuva så ja då blir det svårt att rida ut.

En gång var Ellen och jag ute och red...

Ett tag sen!

Sååå rubrik...

Ja idag var de slut på rubriker, förhoppningsvis får jag påfyllning imorgon...

Idag är en seg dag, la mig sent igår pga den dumma tv som visade massa bra program :P Efter dansen fastnar jag alltid framför tv:n XD Igår gick buggen jättebra (för jag har väl nämnt att jag och Calle har börjat bugga?) Förra veckan gick inte alls bra så det var skönt med lite flyt den här gången ;)

Calleman jobbar hos en granne idag, alltså samma jobb som han brukar men han är där och monterar istället för typ andra sidan stockholm... Så han var hemma och åt lunch och gick på toa typ, sen åkte han igen :P Men han verkade ha trevligt i alla fall!

Jag skulle på babycafé idag men det blev inte så eftersom min bil bestämt sig för bråka och orkar inte bråka tillbaka idag, så jag blev hemma. Tuva sover så jag funderar på om jag ska ställa mig i duschen eller om jag ska baka lite bullar. Båda känns frestande. Borde iofs hinna båda så det var ju inte något större problem. Ja det här var ju ett väldigt meningsfullt inlägg måste jag säga! Välkommen till familjens spännande liv ;)

nån bild istället kanske?



See ya! nu kallar duschen!

Min lilla tiger


Min lilla tösabit är randig idag också! <3 Även denna söta kreation från lindex, på rea = we like!

Hon är så söt när hon tar sig runt i huset, sätter sig på huk och spanar under saker eller när hon sätter fart för att hon "blir jagad" om det så är av oss eller av Skrållan och hur hon sen kastar sig på rygg när hon ger upp och skrattar. Bäst är att bli jagad i mamma och pappas säng, mjukast att landa på rygg där ;)

Hon är också väldigt söt när man sätter ner henne på fötterna och lättar händerna tills hon står helt själv utan att veta om det för hon är så fokuserad på något annat. Då står hon flera sekunder men när hon inser att hon står själv sätter hon sig eller tar tag i mina händer (dem har jag så klart väldigt nära).

Idag ska vi göra det vi gör de flesta dagar, ta en promenad och mata hästarna.

Randig liten Tuva!

Titta vilken en liten skönhet (overallen alltså även om Tuva också är en riktig gobit) jag hittade på Lindex! Så underbart söt och verkar väldigt skön! Till kalla dagar inne eller perfekt under overallen när vi sitter i ridhuset. Om den fortfarande passar till våren så blir det skön då med! Så söt tycker jag i alla fall den var!

Nån var lite trött ikväll och somnade dire...

dsc02097 (MMS)

Nån var lite trött ikväll och somnade direkt efter vällingen! Sötnos <3


Fredag innebär bastu vilket betyder att ca...

dsc02093 (MMS)

Fredag innebär bastu vilket betyder att calle sommar sött i soffan. Nu har han gått och lagt sig... Jag har sällskap av en snarkande hund och två sovande faktiskt helt utslagna katter så helt ensam är jag i alla fall inte... Nå se färdig det här jag tittar på och sen sova kanske, så kul sällskap är inte mina sovande vänner... See ya


Fredag

Ja då var det fredag igen! Trevligt tycker jag!
Idag står det hämta Ellen och sen rida på schemat. Det var så underbart att hinna upp på hästen innan det var mörkt igår! När vi hoppade av var det visserligen mörkt men i alla fall inte bäcksvart ;)
Det var nypremiär för hoppsadeln som varit och blivit omstoppad. Skillnad? Oja! Den högra bossan var mycket mer ihoptryckt än den vänstra vilket såklart resulterade i att sitsen blir sne och jag som redan är sne blir ju mer sne och det är ju inte något man är ute efter ;) Däremot har min roooompa vuxit till sig i och med graviditet så den måste banta lite för att det ska bra :P Tur är att dressyrsadeln är en större storlek så i den får rumpan plats. Även om det bara handlar om en halv storlek ;) nu är det sjunde himmlen ;)
See ya!

segisdag


Är trött, har ont i huvudet/nacken och orkar ingenting idag! Ska ner till Sommarr för jag måste tvinga mig ur huset, palla sitta här hela tiden. Liten söt sover gott så mat till henne när hon vaknar och sen en promenad till mamma.

BVC

Idag var vi på kontroll hos BVC, lilla damen är inte så liten längre!

Vikt: 10 110 gram
Längd: 71.5 cm (en halv centimeter kortare än förra gången? hon sprattlade en del sist :P)

Min stora tjej! Utvecklingsmässigt låg hon väldigt bra till, försprång än så länge så det är ingen fara på den fronten! Skönt :)



(är hos mamma och pappa så blir en gammal bild)

En gång fyllde Jenni 20 år

och då fick hon den här!
Och så här firade vi henne:

STUM 2008

2008 arrangerade Örsundsbros lokalavdelning tillsammans med Uppsala stift det då årliga STUM (stifts ungdomsmöte)
Det var en toppen succé som vi alla minns med mycket skratt! Saknar de gammla funkisdagarna!
Det var lite STUM bilder

RSS 2.0