BVC- besök

Idag var det dags för läkarbesök för damen :D
6440 gram och 62 cm lång, my god! Vart ska detta sluta!? Hon måste ha växtvärk!

Vi är uppe på storlek 3 i blöjor och har precis påbörjat stl 62 i kläder, 56 funkar fortfarande men börjar bli lite tajt då och då. 16/17 i strumpor och skor!

Madame lyfter huvudet länge och väl när hon ligger på mage, temprament som en italienare och glad som en lärka! :D Sötnöten!

Hon har därimot fått eksem under dubbelhakorna så nu har vi fått antibiotika-slava mot det.

Ett riktigt litet charmtroll är det vi fått! Varje morgon möts vi av ett leende när vi tittar ner i vaggan :)





Aouch!

Igår blev min och Ellens myskväll mindre mysig.

Det var bara Ellen och jag, mamma var på kurs och Tuva var hemma med Calle. Först tränade hon med Filippa för Kattis och måste säga att jag är grymt imponerad, Gud vad mycket som har hänt senaste året. Ellen har verkligen utvecklats som ryttare och Filippa blir så fin. Mycket jobb kvar men hon kommer bli otroligt bra! Att tappa de alldeles för många sommarbeteskilona är nog en bra början. Efter det träningspasset gick vi tillbaka upp till stallet, gjorde färdigt Filippa och gick upp för att byta hästar. Tog Sommarr (som var halft täckt med ett tjockt lager blöt lera) och Hilma och traskade mot stallet, Ellen red barabacka på Hilma precis som vanligt. Både hästar och människor lugna och njuter av att det inte regnar.

Vid vägen stannade vi precis som vanligt för att se om det kom någon trafik och det var här det gick fel, tog en ögonblickssekund. Ellen missade att jag stannade, ja borde kanske sagt till så här i efterhand, och Hilma traskar in i Sommarrs bak (trodde nog Hilma var smartare än så men hon hade kanske tankarna nån annanstans och tänkte att Ellen fick göra tänkandet, så vi människors fel igen.) Sommarr är hur som helt brunstig och dessutom går dem här två inte i samma hage längre så när Sommarr piper till och lyfter sin bakben för att markera att hon inte alls vill ha Hilma i svansen så hoppar Hilma smidigt undan (hon är jäkligt smidig, med 25 år på nacken tror man ju att hon ska börja bli stel!) och placerar Ellens ben mitt i skottlinje (knappast med flit, den ponnyn älskar sin Ellen.) Sommarr (som är skodd) får in en fullträff snett ovanför knät på muskeln och Ellen får väldigt ont. Ett par som går förbi och blir förskräkta och undrar om det är allvarligt, svarar helt ärligt att jag inte vet. Ellen är inte så pratglad, vem är det när man precis blivit sparkad?! Så får ut ur henne att det inte är knät hon träffat i alla fall och tar det som ett gott tecken. Det förskräckta paret går vidare när jag hasplar ur mig att vi nog klarar oss. Vet inte ens om jag sa tack för erbjudantet om hjälp.  Sommar står som förstenad med sänkt huvud och tittar på Ellen med stora hundvalpsögon. Hilma? hon äter tills Ellen blir förbannad, då står hon snällt med huvudet uppe. Svårt nog att sitta kvar med det dunkande benet, behövdes inte att Hilma åt. Efter en stund lugnar sig Ellen och vi kommer överens om att gå ner till stallet då vi ändå var så nära.

Väl nere vi stallet får vi av Ellen och sätter henne på en pall. Inser att hon har ett skrapsår men inte något jättefarligt, hon kan röra på benet och hon kan gå så konstaterar att knät nog har klarat sig. Ellen vet inte hur hon vill göra och eftersom Sommarrs mugg är täckt med lera så gör jag rent det och borstar av all den blöta leran. På något sätt har hon lyckats få ett sår mitt på mulen (?!) har hon lekt cirkushäst och försökt stå på mulen? Antagligen måste hon ha kliat eller något för det är som en skrapsår som går från munnen och uppåt. Ganska stort är det också. När Sommarr är omplåstrad (har vi gjort något annat än plåstrat om henne den här sommaren?) så bestämmer vi oss för att släppa ut hästana igen. Ellen vill först inte riktigt eftersom hon visste hur mycket jag ville rida men jag sa åt henne att det inte gjorde något och det var viktigare att få i henne alvedon och komma hem så gick hon med på det.

Ellen red upp till hagen sen släppte jag ut dem och sen hoppade Ellen tillbaka och jag gick. Ellen fick sätta sig i bilen och jag plockade undan. Sen ringde vi mamma och berättade vad som hade hänt, det gick bra ändå ;)
Åkte hem och gav Ellen alvedon och cola, det var den myskvällen i stallet :P

Så klart händer det när mamma inte är med! Vad är oddsen, gjorde precis på samma sätt som vi alltid gör, oavsett om mamma är med eller inte! Suck, det enda positiva var att Filippa var mycket lugnare i hagen än vad jag trott hon skulle vara, skrek lite men inte ens hälften av vad Sommarr gör :D

See ya!

Farstu renovering

Nu är det på gång, semesterprojektet renovera Farstu!

Det ska extra isoleras, två nya fönster, en ny dörr, nytt golv och nya tapeter. Gissar på att taket får lite färg också.

Än så länge är en vägg färdigisolerad, panelen är uppe igen och hål för fönstret är uppsågat. Nu är väggen mitt emot påbörjad men det blev en liten handlingspaus mitt i.

Bilder från igår:






Arbetet fortsätter och det kommer bli så fint :D

See ya!

Hemma igen!

Nu är vi hemma igen! Vi har haft det otroligt bra och ägnat massor med tid åt varandra :D Bara njutit av varandra alla tre!
Vi tog oss en tripp till ullared och vi åkte en sväng i Falkenberg. Sen har vi spelat massor med yatzy, vi har spelat minigolf, ätit gott och myst i vår stuga. Tuva har skött sig riktigt bra och vi har kunnat göra allt vi velat. Vi drog också på oss en förkylning men Calle och Tuva hade lite täppt i näsan på morgonen och det var allt. Jag däremot drog på mig hosta, snuva, ont i halsen och feber. Nu har det mesta gått över men någon röst har jag inte att tala om. Jag kraxar som en kråka och den far upp och ner som den vill. Men även det ska väl gå över ;)
Idag har vi firat mamma som fyller år! Grattis grattis!
Nä nu ska jag umgås med Calle!
See ya!

Ett snabbt litet hej!

Ett snabbt litet hej får det bli för vi letar egentligen ackord ;)

Vi är nu framme på campingen och har semester! Så underbart att komma iväg! Tuva är världens snällaste bebis "peppar peppar..."

Hon växer som tusan, i fredags var vi på BVC. Nu är hon 60,5 cm lång och vägaer 5790 gram! Stora tjejen! :D

Ne ackord var de!

Ta hand om er för det gör vi! :D

See ya!


Bildbevis



Jag kom upp på hästen igår! Helt underbart! Alla muskler kom ihåg hur dem brukar göra det var inte först efteråt som jag kom på att jag kanske skulle tagit det lite lugnare för benen var helt skakis! Men vad skadar det? Nöjd och glad blev jag i alla fall! Lite träningsvärk kan man leva med!

Lördag och älskling har semester i 4 veckor! På måndag drar vi till halland! :D

See ya!

En 2 månaders bebis!

Helt otroligt men Tuva blir två månader idag!



Här tittar vi på tv med moster! Mkt mer intressant om man tittar genom handen!

Imorgon är det BVC, se om hon vuxit något men det tror jag nog hon har! Nu mer rymmer hon nästan om jag lägger henne på lekmattan... hon ålar sig på rygg i prinip av mattan! Stark flicka! ;)

See ya!


2 år <3

Ja igår firade jag och Calle två år! Det blev god middag och mys i soffan med hela familjen!

Calle fick en förstoring av en bild av mig och Tuva, eller han fick en pappers utskrift för jag hann inte få den riktiga utskriften :P Han har pratat om att han vill ha en bild på kontoret så då fick han det.

Jag fick ett jättefint halsband från gotland! Tack älskling! <3





See ya!

bilder från midsommar

Fick en hel drös med bilder från midsommar av Emma för ett tag sen men har inte tagit mig för att visa några så här kommer en liten del av ALLA bilder :D

Foto: Emma Carlson
























See ya!

Blä för att sova själv...

I vanliga fall brukar jag kunna tycka det är rätt skönt att vara själv, i vissa fall vill jag till och med sova själv men det är sällsynta fall. Jag får nog av egentid på dagarna eller när jag är hos hästarna, jag känner verkligen inget behov av att vara själv just nu när det är mörkt och det är dags att gå och lägga sig.

Laga mat till sig själv är ungefär i samma klass, inte det minsta roligt. Så idag blev det färdig mat att värma i ugnen, det var det jag orkade fixa. Jag och mamma var hos hästarna rätt länge ikväll så det blev en sen middag men vad gör väl det. Ingen alls! Det var riktigt mysigt i stallet, vi stod och pratade länge om både förlossningar, stall, hovslagare och mkt mer. Sommarr och Filippa har ny mer en mindre flod i sin hage, den går mellan den stora delen av hagen och grinden så vi lockade med godis och efter mycket noga övervägande så kom dem fram till båda två att det nog var säkert att hoppa över. Sagt och gjort och dem tog ett varsitt skutt över, även om Filippas var överdrivet stort och hon tvekade in i det sista! Men över kom hon!

Ellen kom precis hem från Taizé, dem stannade nu på vägen förbi. Skrållan blev jätteglad! Hon har verkligen saknat Ellen, mattes lilla sötnos! Saknar husse gör hon också...

I lördags var vi och kollade in Calles kontor, mucho nice I must say! ;D



Dem hade en sån bra fotölj att Luvan kunde sitta själv, väl utformad för små bebisar ;)

See ya!

Det här damp ner i min brevlåda...




Ett vykort från älskade underbara Taizé!!

Till min lilla underbara Tuva kom ett kort från Taizés vänner som just nu är någonstans i Göteborgstrakten på väg hem igen efter en vecka i Taizé. Vi åker nog ner och möter dem ikväll! :D

See ya!

ett litet grått Ior-moln... och ett litet solsken...

Ja bortsett från att det verkligen öser ner och det är översvämmning i Enköping... Mamma ringde och sa att jag inte får åka in till stan... Hoppas det försvinner för jag måste in och handla.

Men det känns som ett litet grått Ior-moln för nu har Calle åkt till gotland och jag är själv fram till på onsdag, det är verkligen tur att jag har mamma och pappa nära för annars skulle det vara riktigt tråkigt och jobbigt med all övertid och övernattningar. Vet att det inte är Calles fel men jag kan väl få bli trött på det ändå. Jag är verkligen inte arg på honom men på situationen av att knappt hinna se varandra och än mindre ha ork att faktiskt umgås när vi väl är på samma ställe. Fast hur konstigt är det att han är trött när han gör tre montörers jobb nästan själv. Nä längtar till han får semester och efter den då det åtminstonde börjat en ny möntör så då är dem i alla fall två på tre personers jobb och så får dem stakarna som får hjälpa till fast det inte är deras jobb få lite mer tid till det dem ska. Tur är att jag har Tuva...

Men som tur är har jag mitt lilla solsken! Lilla Tuva som håller på att bli så stor! Sist vi va på BVC var hon 59 cm lång och vägde 5590 gram! Mammas stora flicka! Borde inte hon ha växvärk som hon växer? Hon är så med, skrattar, gurglar, låter och skriker (ibland bara för att hon kan). Nu har hon hunnit med två ridläger, släppa hästar på sommarbete, ett antal ridlektioner, en gammelmormors 80 årsdag och nu även lärt känna folk från Hong Kong så vi får väl se om hon pratar kinesiska när hon börjar prata. Hon fick ett par jättesöta sandaler medskickat från Raymomnd som bodde hos oss förra året.






Ännu en solo kväll...

men denna spenderar jag med ett glas vin (btw har vi gett upp amningenoch kör med flaska) och chokladpudding med grädde.

Calle spenderar kvällen i Gävle med Calle (ja dem är två)

Jag och tuva har varit nere i kyrkstugan ikväll och välkomnat en massa människor från Hong Kong. Tuva fick även en present från förra årets besökare Raymond som skickat med ett par ursöta små skor till Tuva. Själv är han kvar i Hong Kong i år.

Mer imorgon nu njuter vi av tv:n, ja eller nått :P

See ya!

Den bästa Sommarr i mitt liv <3








Ellen hopptränade för Kattis för två, tre veckor sen. Nu har jag fått tillåtelse av mor min att börja rida igen men då har Sommarr dragit på sig mugg som är helt sårigt. Precis i karleden så det läker aldrig utan gå bara upp hela tiden! Så det blir vila några dagar nu så får vi se om det hjälper, men sen! Då ska jag upp i den där sadeln igen! Träningsvärk here I come! Kommer väl få träningsvärk bara av att ta mig upp i sadeln!

Så vi satsar på en lugn start men åh vad jag längtar efter att få jobba ordentligt ;) Men som sagt träningsvärk är ett faktum, aldrig varit så otränad som jag är nu! ;)


<3 Mattes hjärta!

See ya!

RSS 2.0