Usch och fy!

Gårdagen bestod av att skaka och spy, enbart! Spelade ingen roll om jag drack nånting eller åt nått eller totalt struntade i det, jag spydde ändå!

Idag mår jag bättre och har fått i mig både mat och dricka även om det tog ett tag...

Underbart med svinflunsan vaccin :S

Nått roligare; Ellen fyller 14 år idag! :D Grattis till henne!


Åksjuketabletter

Dem är bra när man blir åksjuk som jag blir ibland när jag inte kör själv, hittade det i en byrålåda.  Visste inte ens att jag hade det hemma men måste ha köpt det när jag åkte till Taizé. ;)

Idag har jag varit ledig, och hur skönt var inte det då? Från att inte jobba alls på en och en halv vecka till att jobba varje dag. Det är skillnad =P men idag har jag sovit och bara tagot det lungt! Nu är det helg och det ska bli skönt de!




see ya!

goddag! Varning: långt om hästar och Mkt Atte!

Idag har jag varit och hälsat på min älkso! Lilla AtteFnatt! Vi klippte, han var lite trampa runt men gav sig efter ett tag, som vanligt. Han var sig lik, måste jag? nje jag kan ju kolla om dem slutar... några tillsägningar och som vanligt slutade han. Ja han är rolig den där, ska alltid kolla läget men sen så ger han sig ju efter en harkling XD Fast klart tog ju ett tag innan han kom till det stadiet typ några år :P Shit vad den hästen har lärt mig mycket! och mycket har vi gott igenom! Som sagt honom sålde jag enbart för hans skull, jag hade inte den tiden han behövde (han kräver sin tid) konstigt hur det kan skilja mellan olika hästar. Nä men det gick inte med allihop och jag var tvungen att välja och Sommar var den som jag kunde tävla och som mamma och jag red mest eftersom han var borta så länge så så blev det, han har det väldigt bra nu i alla fall och det är det som är viktigt och väldigt skönt att se!

Han är ju som han är, tydligen ställer han sig en del. Han är ju lätt i fram visserligen. Men men har gjort de mest när man lastar men det slutade han med när man åkte mycket, han orkade väl inte testa varje gång. Jo sen hade vi ju den där braiga grimman som tryckte i nacken när han reste sig.  Så var det ja! mirakelgrimman som mamma kallade den XD haha! har man så straka djur att göra med så får man ibland ta hjälpmedel, praktiskt är ju att han inte backade mot linor eftersom han är inkörd. Först trodde jag inte riktigt på de där med att "en inkörd häst inte backar mot linor" men det stämde, han kunde stå still men han backade inte om man la en lina bakom. De gav oss lite övertag också och när man får övertag då ger han sig ju! Vi som längst typ 2-3 timmar, det var när han precis började komma på att han kunde, sen mot slutet med alla strömsholmsbesök och annat så tog de 5 min. Då stannade han, tänkte sen gick han in. Jag och Atte kunde inte ha dragkamp för då backade han. Utan jag visade vägen och övertalade medan mamma eller nån stod bakom med en lina och på så sätt så kom trycket bakifrån och han tyckte bättre om att gå rakt in än att få den där linan bakom.  Är lättare än det låter ;) Lättare att få honom att följa med med övertalning än bråk. Då gick de på fem minuter istället för två timmar. :P Men som vi har tränat lastning sen då!!! Jösses olika transporter, vår vanilga värmland, umes B50 (den när de åker bak och fram, den gillar han bäst) då lastar man i fram där det är fronturlastning, då fattade han inte riktigt vad som hände första gången XD Ifor Williams, den gillar han också. Och ännu fler! Vi har gått framåt, åt fel håll, stannat, ätit middag, backat, kollat hela transporten från alla håll och kanter. Ja herregud som vi har hållt på! En gång slet han sig på strömsholm, den gången förstog jag honom. Stått där hela dagen i en box, blivit undersökt, röntgad och när han får komma ut ska han in i en transport! Nä vem vill det! Men sen var det bara att lasta :P

Filippa testar som fasiken hela tiden, på marken, på ryggen hela tiden. Men det ger sig väl, bara man har tydliga regler så att det inte finns några tvivel utan de vet vad som gäller. Funkat på alla mina hästar, de vet reglerna för de är ALLTID samma så då krävs det en harkling så fattar de. Den enda som inte fattar är Sommarr men hon är ju lite söt hon, blåst men söt =D. Hon kommer inte ens ihåg vad man sa till henne för en kvart sen! XD Annat var det med Atte, han har koll på läget och kan ibland utnyttja de åt andra hållet, det gör inte Sommarr för hon har inte den kollen ;) Men jag älskar henne ändå!

Han är smart Atte lilla för (okej kanske låter lite ego men menar inte så) han kommer ihåg folk, mig, mamma och ellen men han kom ihåg Magda när hon hälsade på förr med. Hur jag vet? Jo han har koll, nån som han inte träffat kollar han med, om jag försöker äta lite nu vad säger du då? om jag tar några steg hit, vad gör du då? Men nån han "känner" tar han order ifrån. 

Okej ett väldigt långt inlägg för att säga att han har det bra och jag saknar honom men vet att han har det bättre nu än vad han hade haft det hos mig ;)

Sen har jag en liten liten hemlighet ;) vad det är får ni vet nån annan dag!



En bild på mina pojkar! Attila, Akilles och Isak!

Några på Sommarr också ;)


hmm, kanske borde lägga ut på de andra damerna ;)



hittade en på Akilles och Attila



nej oj nu får det räcka!!

See Ya!


ja just de

jag är aningen efter men måste ändå få säga grattis till mammamelissa och hennes man och deras nyfödda lilla son!

Btw väldigt läsvärd blogg som ger perspektiv på livet! Mammamelissa har verkligen gåvan att skriva.


det är tilllåtet

Det är okej att ha en dålig dag, man får vara nere och tycka lite synd om sig själv. Om man har en sådan dag är det så mycket lättare att vara glad imorgon.

Idag har jag en dålig dag men imorgon då, då ska världen få en till solstråle! ;)

några rader i höstkylan

Brr, nu har det blivit kallt vill jag lova! Kaminen brinner för fullt här i torpet. Dock tycker jag att hösten är vacker och jag kan lika många gånger uppskata kylan som jag kan bli trött på den.

Tänk att liven kan ha lika olika skeden som året har årstider. Det är vår och allt ser ljust ut, resten av livet ligger framför, sommaren då man lever ut, hösten när man börjar ana att allt inte kommer bli som man tänkt och sen vintern när man får det konstaterat. Med det menar jag inte att vintern är negativ och dålig, utan en del helt enkelt. Man sitter vid sin brasa och värmer kalla fötter, dricker en kopp choklad och uppskatar det man har. Även om vintern konstaterar det som man länge fasat gör det ju faktiskt inte våren, sommaren och hösten mindre viktig. Det betyder fortfarande lika mycket. Vem säger att de inte kommer en ny vår, förr eller senare gör det de.

Idag längtar jag dock tillbaka till hur det har varit,  idag är en sån dag då man minns allt så mycket lättare. Jag kan ändå inte se slutet och jag tror det är därför som jag inte tar det till mig som andra.  Personer går inte att ersätta. No hard feelings, ville bara säga att jag älskar dig. Life changes but you don´t have to like it, but sometimes just accept it...
 
Jag vet att det antagligen låter patetiskt och omoget och verkar som jag försöker ge dåligt samvete men det är vekligen inte det de handlar om.  Jag minns bara hur otroligt viktigt den delen i mitt liv är och utan det hade jag nog inte kunnat komma dit jag är. Det är tack vare er. Därför hamnar ni alltid högt på min "viktiga personer i mitt liv"-lista. Vem vet vad livet har berett för oss? Ingen kan säga vad som komemr att ske men jag ska inte skapa ett större avstånd än vad som är, eller skapa en höna av en fjäder.  Som sagt menar inte att reta upp någon utan se det mer som ett tack jag inte kan säga face to face just nu bara.


Lukas, VÅR lilla kanin. Införskaffad 15/7-09
Det var en rolig dag som inte blev som väntat XD tack!

Något helt annat, jag är helt slut i mina ben! Vet inte vad jag har gjort, både igår och idag är de helt borta när jag vaknar! hmm, hoppas det blir bättre....




RSS 2.0