Gott nytt år! Vi är i bjästa och väntar in...

dsc01916 (MMS)

Gott nytt år! Vi är i bjästa och väntar in kvällen... Igår hade vi julafton och öppnade massor med julklappar, det ledde till att vi idag har grävt fram dinosaurieskelett och framkallat vulkanutbrott ;) see ya!


Nu är det mörkt och vi har ca en timme kva...

dsc01915 (MMS)

Nu är det mörkt och vi har ca en timme kvar kanske... Mata Tuva och så åker vi vidare ;)


mellandagsrea

Igår var det dags för mellandagsrea-shopping och pengarna brände i fickan eftersom både jag och Tuva behövde nya kläder, gjorde som tur var en del fynd ;) Men pengar gjorde jag av med, för mycket antagligen ;)
Med hem i kassarna fanns kläder i massor och skor ;) nice nice! Tuva fick även en nyårs-outfit hon kommer bli sååå söt!!

Efter shopping i Uppsala begav vi oss (jag och Emma) tillbaka till enköping och fika med flickorna från gymnasiet! Det blev mycket flummig men roligt! Var längesen vi sågs allihopa och det hinner hända mycket! Är i en sån period i livet antar jag ;)

Imorgon drar vi till Ö-vik över nyår, det blir nog kul :D även om det är rätt trist att sitta i bilen hela vägen upp ;) Så vi får väl roa oss så bra vi kan ;) Packa borde man också göra, det har vi inte gjort än, alla kläder vi ska ha ligger väl i den stora högen med ren tvätt som jag inte vikt ;) får fixa det sen tror jag :P

Tuvan sover nu och sen ska vi in till enköping och hjälpa jenni hitta lite nyårs kläder :P Ska snart gå och förbereda så allt är klart när hon vaknar.

See ya!

Julhelgen i bilder...

Julafton började med paket innehållande en pulka som tanken va vi skulle ta ut i skogen på grillning och glögg men lilla fröken var snorig och ingen verkade vara så pigg på skogen så vi hoppade över det!
Vi åkte hem till mamma och pappa, åt mat, såg Kalle Anka och sen öppnade vi julklappar!
På kvällen kom Emma och Jenni hit, vi myste och öppnade mer julklappar!
Juldagen åkte vi till Tuvas farmor med man och där träffade vi även faster hanna med pojkvän, När vi skulle åka däckade Tuva i soffan. Det var kul att höra om Boston och även nyårsplanerna gick i hamn! Blev inte alls som tänkt men blir nog bra ändå!
Annandagen åkte vi till min mormor och morfar med hela min familj, min morbror, hans fru och min kusin var också där! Trevligt trevligt!
Julhelgen var verkligen jättelyckad men alla traditioner som hör till, allt från snappsvisorna -- historierna och allt annat som hör till. Tuva har busat massor med morbror och moster så jag och Calle har haft det lugnt och skönt ;) Nje nästan i alla fall :P
Vi har fått massa fina och underbara julklappar så helgen var riktigt toppen!! :D
God fortsättning alla!

Ny säng!

Så här sov hon förrut!
så här sover hon nu!
Julklapp från mormor och morfar, vi behöver dock högre i tak sänghimmlen kommer så långt ner! Men hon får inte tag i den om man fixar lite och det är huvudsaken ;)
Sitter och väntar på Emma och Calle, dem har problem med anfallande diken men när dem kommer är planen mellandagsrea men vet inte riktigt vad vi hinner eftersom vi ska fika med kompisar vid fyra... har ingen aning om hur vi ska hinna som planen är nu så får nog planera om dessvärre... shopping i en annan stad lär det bli men känns rätt meningslöst så vi kanske försöker hinna uppsala och fika i enköping ändå... vi får se!'
See ya!

hittade lite magbilder!

det här var i typ maj! så en månad innan hon föddes typ!
Stor eller vad :D

Tålig men klumpig katt!

Jag han tål mycket, efter den här brutala hantering så satt han snällt kvar och kurrade... Tuva klappar snällt och inte ens en blinkning senare så tar hon tag, förvånande med tanke på att hon är sex månader? nej, poängen är att katten hela tiden går fram till henne och vill kela. Men jösses vad klumpig han är!
Hoppar upp där han inte får plats, river ner saker, ramlar ur soffan osv... aldrig varit med om en sån klumpig katt. Sen är han sjukt kinkig när det gäller lådan, helst skulle han vilja att man gjorde rent en gång i halvtimmen men ofta man hinner det! NOT...
Han har också en tendens att springa mellan fötterna när man är går, framför allt i trappan! Han är lite farlig den där!
meeeen i slutändan är han ju väldigt söt! :D

Guess what? Min bil dog igen ;) sitter str...

dsc01901 (MMS)

Guess what? Min bil dog igen ;) sitter strandad inne i enköping, klockan är 03.19... Emma är chaufför och skulle köra hem mig men lamporna börja lysa så vi körde hem till emma och ringde calle... Kom till emma, sen dog den... Rasmus kommer förhoppningsvis och hämtar mig snart... Om han kommer fram, tydligen snöar det rätt bra hemma ;) spännande kväll... Minst sagt!


Skobyte i bilen! Nu kör vi juldags traditi...

dsc01900 (MMS)

Skobyte i bilen! Nu kör vi juldags tradition! Utgång med flickorna!


Här är calles långvåga trädgårdsspade ;) f...

dsc01898 (MMS)

Här är calles långvåga trädgårdsspade ;) från england... Tydligen väldigt bra, jag har egentligen dålig koll men glad blev han :) god jul allesammans!


God jul!

God Jul!
Tuvas första jul och vi börjar med glögg ute i skogen!
Sedan mat hos mamma och pappa, sen kommer mina flickor hit och så ska vi julmysa på kvällen! <3

Hörde ni förresten?

Att  i Ena-Håbos undersöktning så är Örsundsbroskolan en av de två bästa skolorna i kommunen...
Hörde ni också att några dagar senare så fick en kille tag i en kniv och gick loss på klassrummet så polis fick tillkallas?
Intressant tycker jag...
Ja okej, i ena-håbo så hade man kollat betygsnittet och ja det ligger högt i Örsa. Fakta är fakta och det verkar som betygen är bra i Örsundsbro. Vi kanske har bra luft? Jag som själv gått där kan ju säga att jag fick rätt bra betyg TROTS att jag inte kände mig särskilt trygg, trots att det var mycket mobbing, folk blev utstötta och att vissa av eleverna inte hade någon respekt för varken lärare eller andra elever.
Jag hade bra lärare, i alla fall mestadels av skolgången. I lågstadiet hade jag en lärare som jag efteråt insett favoriserade väldigt mycket. Tyckte hon inte om en elev så märktes det. Jag tyckte väldigt mycket om henne då och antar därför att jag inte var allt för hemsk eftersom hon verkade tycka rätt hyfsat bra om mig också. Mellanstadiet hade jag en grymt bra lärare. Fråga mig inte vad exakt som gjorde honom så bra men antar att det var just det att han såg alla elever, han var ung och nytänkade. Inte 60 bast och skulle göra som man gjorde förr. I högstadiet hade jag också bra lärare även om de bästa slutade. Tror inte Örsundsbroskolan är någon vidare arbetsplats. Eftersom högstadiet var rätt nytt så var många av lärarna också nya och hade utbildningen hyfsat fräsch i minnet. De hade inte heller jobbat ihjäl sig i flera år utan de hade ork kvar. Ett tag...
Har fått höra i efterhand av äldre elever att tydligen hade lärarna väldigt lösa direktiv och inte mycket till läroplaner att följa första åren, utan egentligen bara "skola 2000" som riktlinjer. Det tror jag ändrades sen för vad jag kan minnas hade vi tydliga mål vad vi skulle uppnå.
Många lärare slutade och skolledningen höll hela tiden på men nya planer för klasser och hur allt skulle vara uppdelat. Under egentligen hela högstadietiden pratade dem om att göra om klasserna. Vilket vi såklart inte alls ville. Någon form av trygghet hade man ändå i sin klass. (Senare var det min bror som råkade ut för klassändringarna) Tror egentligen inte att den brist på respekt som fanns (finns?) berodde så mycket på lärarna utan snarare på folket. Vissa lärare lyckades dock med att få respekt, dem hängivna och bästa av lärarna.
Konstigt det där. Samtidigt som jag kan känna att jag var osäker i skolan, att det fanns folk som jag verkligen inte litade på och som jag inte hade något som helst intresse av att beblanda mig med så gav det självklart en viss trygghet att jag visste vilka dem var och vart dem fanns. Det vet jag fortfarande, och jag kan säga att skulle jag träffa nån av dem på stan en mörk kväll så vet jag vilka jag ska undvika och akta mig för. Även om det kan vara svårt att ta någon av dem på riktigt allvar när dem beter sig dumt, för trots allt har jag skolkataloger hemma där dem sitter välkammade med instoppad skjorta eller med flätor och klänningar. Vi har spelat fotboll ihop och tjafsat om nummer på tröjor, samlat pengar till skolresor och sådant, så att ta dem på allvar som "farliga" det är ganska svårt. Även om jag inte känner mig bekväm i deras närhet.
Nä Örsundsbro-skolan skiljer sig egentligen nog inte så mycket från många andra skolor men jag skulle inte kalla det en av kommunens bästa. Felet med Örsundsbroskolan är att den väljer att blunda för så mycket!
"-nje men det är inte så farligt, egentligen" översättning "-om vi inte bryr oss så försvinner det nog av sig självt, om inte annat slutar ju eleven"
"-det har aaaaaldrig hänt förrut" översättning "inte som vi har arkiverat nånstans eller registrerat, för vad en elev berättar för en lärare behöver vi inte göra så mycket åt, om inte föräldrarna bråkar om det"
"-vi gör allt vi kan för att stoppa mobbing" översättning "-om vi låtsas att det inte finns så finns den nog inte, lite knuffar och hårda ord får man leva med på ett högstadie"
"- alla resurser som behövs ska sättas in (i fråga om speciella behov)" översättning "alla resurser som inte kostar så mycket pengar, helst inga alls ska sättas in, Matteböcker med mindre och anpassad text till dyslektiker som inte har problem med matte? nee onödigt..."
Att extra lärare kallar eleverna för dumma i huvudet, knuffar till dem, säger att dem är korkade för att dem inte kan (ööh! dem är ju där för att få hjälp inte för att dem kan allt redan), ljuger för föräldrar och andra lärare om vad som egentligen händer, nekar dock till att hon påstår att eleverna ljuger om det dem säger om extraläraren - men hon har inte gjort det dem säger... Skolan svar: hon går ju snart i pension, bara om si så där 4-5 år (vilket bara är hela låg och mellan stadiet)  Okej det här är ju några år sen, det är en ny rektor nu så vi får hoppas på att det hela är bättre men har väldigt svårt att tro det.  (Btw extraläraren ställde sen upp i landstingsvalet, behöver jag säga att jag inte röstade på det partiet??)
ja blev ju en del om skolan... Men som sagt, bra betyg verkar dem ju få i Örsa så det i sig är ju bra...

Mer julbak och snurrig jul!

Jag och Ellen befinner oss i slutet av dagens julbak, mycket bakning blir det! Det ser ut att bli gott som vanligt! Vet inte hur många satser kola jag kokat nu ;) Och tror vi är inne på minst tredje omgången lussebullar, mums!
Pepparkakorna blev rätt misslyckade, en plåt glömde vi bort och dem pepparkakorna blev lika svarta som plåten. Så dem hoppar vi över att äta!
Det har blivit mycket mobilbloggande senaste dagarna, har inte tagit mig för att starta datorn så det fick bli så ;)
Calles syster och pojkvän har som sagt råkat ut för inställda flyg och hoppas på att kunna flyga hem till Sverige någon av de närmsta dagarna. Men med vädret vet man aldrig. Så nu verkar det som om dem vill åka upp över nyår, vi har ju egentligen planer så vi får se hur det blir med allt det här! Calle jobbar egentligen den dagen vi skulle åka också... hmm, vi får helt enkelt se... Jag har ju egentligen verkligen sett fram emot nyår i år...

Har är mysfaktorn hög ;) Skrållan tror att...

dsc01890 (MMS)

Har är mysfaktorn hög ;) Skrållan tror att hon är katt och myser med sin ellen ;) nu ska vi baka!


Här är täcket jag köpte på globen, nu har ...

dsc01889 (MMS)

Här är täcket jag köpte på globen, nu har det äntligen kommit! Blev skitbra :) annars har julplanerna ändrats igen på nu blir vi hemma. Calles syster och pojkvän sitter fast i usa och planen är inställda. Vi skulle åkt med dem och våran bil håller nog inte hela vägen upp i kylan... Så nu blev det att vi är hemma istället... Trist men vad kan man göra... Men får träffa mina flickor istället :d


Det här roar jag mig med just nu! Massor m...

dsc01879 (MMS)

Det här roar jag mig med just nu! Massor med klappar ska slås in helt enkelt!


God morgon från torpet!

dsc01858 (MMS)

God morgon från torpet!


Efter en väldigt glad kväll igår har vi en...

dsc01852 (MMS)

Efter en väldigt glad kväll igår har vi en betydligt lugnare kväll ikväll ;) calle var dock det mesta ikväll då min dumma mensvärk inte till ge sig! Ibland är det verkligen toppen att vara tjej... Not... Men finns fördelar också ;) god natt!


Kan meddela att den är generösa med vinet ...

dsc01843 (MMS)

Kan meddela att den är generösa med vinet här! Jösses... Hinner inte ens dricka upp! Inte nån av oss ;) men vi tackar och tar emot :p


Nu är vi på väg till calles jobb därifrån ...

dsc01841 (MMS)

Nu är vi på väg till calles jobb därifrån ska vi ta oss vidare till södertuna slott för julfirande...


Brr, snöstorm igen...

Snöstorm får mig alltid att tänka på emil i löneberga när han kämpar genom snön för att få Alfred till doktorn. Det ger mig motivation nog att gå ner till mina fina pållar. Trots allt går jag genom skogen så det blåser inte allt för mycket och själva "stormen" är ju en vindpust i jämnförelse till stackars Emil.
Så nu har hästarna fått lunch idag också, Tuvan sover snällt i sin vagn och jag sitter här med röda kinder och tänkte äta mig en sen lunch. Jätteavancerad i form av en matlåda bestående av chilifisk, potatis och kokta grönsaker.
igår bakade jag både muffins och chokladkola och köpte hem lite julpynt, kanske kanske att det dyker upp en lite bild sen. Vi får väl se...
Nu plingade micron, lunch till Matilda!
See ya!

Min fina lilla tomte!

Så här fin var tuva på glöggmyset i lördags!
(bilderna snällt lånade från Emma och Jenni)

A trip down memory lane

Surfade runt på world wide webb och ramlade över bilder från förr! Bilderna kommer från Mälardalens Ryttarsällskap och redovisar om läger som vi hade. Vår ungdomssektion (där jag var en del) arrangerade "miniläger". Gud vad jag tyckte det var kul med dessa små små ponnysar och flickor som kom, med åren blev dem så klart större men vi hittade nya små som kunde vara med. Att vi slutade med lägren berode nog både på att vi ledare inte hade tid och inte orkade leta efter nya små stjärnskott. Vi började jobba med mer "riktiga" jobb istället (betalade helt klart bättre, vi tjänade inte direkt några pengar på dem minilägren) Vi hade väldigt roligt i alla fall!
Vi gjorde mycket annat också, många roliga grejer som i många fall var mer sociala än prestationsladdade. Precis vad privat-ponnyryttare behöver. Man är så mycket hemma själv med sin ponny att man behöver komma iväg och bara ha roligt med andra utan massa prestationsångest, fast det kan man ha ändå. Jag brukar vara duktig på att ha helt onödig prestationsångest ;)
Här var en blandad kompott av bilder!
Nu ska vi på babycafé!

Tuva leker hos farfar...

i söndags var vi och hälsade på Tuvas farfar och hans fru i stockholm, åt god mat och pratade allmänt. Tuva charmade som vanligt! Med oss hem fick vi en hel kasse med julklappar! YEY! Men inte röra! =/  Snart är det jul! Då, då får vi öppna!

Året 2010

Man kanske skulle skriva sig en liten årskrönika... vi får se vad som dyker upp!

Tro det eller ej!

Men idag höll bilen hela vägen ner till Örsa! Det trodde ni inte va? Jag gjorde det inte i alla fall så hade laddat med filtar. Ett tag funderade jag på att inte åka nånstans alls utan bara stanna inne men kom fram till att jag ska åka iväg imorgon och jag kan inte sitta inne här för att jag är rädd att bilen inte ska funka när jag vet att den är lagad. I slutändan gick det ju bra också!

Sa jag förresten att vi fått Citröenen såld! Yey! Inga försäkringar, ingen skatt, ingen bil som står och kostar pengar genom att bara stå! :P Nice nice!
Pontiacen har vi kvar dock ;)
Nä här håller vi på och tvättar, insåg att tvättkorgarna var fulla och vi åker bort nu i helgen och snart är det jul och kläder behövs till båda så bara att tvätta på! Intressant hur det alltid blir mer smutsig tvätt än man hinner med och tvätta. Nä hänga tvätt ja!
Vi synes!

Drömmar

Här sitter jag och Calle och verkligen borde gå och lägga oss, Tuva sover sedan länge! (hon är grymt söt btw! Idag sjöng hon fint med i luciatåget och på vägen hem satt hon och pratade, det lät "bawawawawaaaa babababawawawawa!" Samtidigt som hon kisar med ögonen och rynkar näsan XD)
Ja så vad gör jag och Calle uppe? Vi sitter och drömmer och gård och hus! Helt orealistiskt men ack så kul! Drömma, inreda i tanken, fixa osv... Inte det minsta begränsad av pengar och sådant dumt :P Nån gång i framtiden så kanske vi kan köpa och flytta till vårt drömställe, inte kunna renovera obegränsat eller ha obegränsat med pengar, tror inte vi kommer vinna på lotto direkt ;) Hehe :P  Men drömma kan man alltid. Så det är vad vi gör sitter här och drömmer.
God natt!

Jag, mamma och Tuva är på väg till mormor ...

dsc01836 (MMS)

Jag, mamma och Tuva är på väg till mormor för att sen åka vidare till morfar som är inne på sjukhuset igen... 2010 har verkligen varit präglat av sjukhus, inte bara negativt... Tuva föddes på sjukhuset så men nu tycker jag nog vi har haft nog med sjukhusbesök faktiskt... Men vad ska nån göra, egentligen är det ju inte sjukhusens fel utan alla sjukdomar... Så idag dissar jag sjukdomar!


Adventsmys i torpet :)

dsc01831 (MMS)

Adventsmys i torpet :)


Efter lite äventyr...

Bilden dog idag igen, denna gången inne i Enköping, suck suck suck!! Jenni och Emma fick komma och rädda mig. Jenni bogserade mig hem till emma och sen åkte vi hem till jenni och glodde på TV och fikade lite. Mamma hämtade upp mig och Tuva sen. Nu är vi hemma på mellanlandning och ska så fort som pappan kommer hem åka till Tuvas farmor och hennes man. Vi har en FULLSPÄCKAD helg, usch... men det blir nog bra!
See ya!

Dumma bil! Nu är den död igen! Bli man trö...

dsc01822 (MMS)

Dumma bil! Nu är den död igen! Bli man trött eller vad!!!


Mor och dotter


Lika som bär? eller hon är en jordgubbe i allafall, Faster Hanna har stickat den fina mössan! <3
Pappan är nere och fixar däcken till min bil, jag och Tuva glor på Tv, vi är lata idag! ;) Men en promenad ute i kylan har vi hunnit med idag ;)

Just det!

Nämnde ju att det var en tjej som åkte av väldigt läskigt på tävlingen förra helgen, har fått besked om att det gick bra! Mörbultad och blåslagen men det var tydligen allt! Tack och lov!

För sexmånader sen!

Matilda Belling Malm
Nu är hon äntligen här! 50 cm lång och 4160 gram :) vi mår bra allihop och njuter av vår bubbla :)
den 12 juni kl. 15:52 via Facebook i mobilen ·  · 
    • Jenny Ragnarsson Grattis till er nya familjemedlem. Ta hand om er och njut av denna tid, kram
      den 12 juni kl. 15:52 · 
    • Melinda Sörqvist GRATTIS!!!!!
      den 12 juni kl. 15:56 · 
    • Mary Pennemark Grattis så in i helvete!
      den 12 juni kl. 15:57 · 
    • Linn Rydahl Stort Grattis! :D
      den 12 juni kl. 15:58 · 
    • Jessica Axner Grattis =)
      den 12 juni kl. 15:58 · 
    • Hanna Dahlgren Jättestort grattis, vad härligt att allt har gått bra! Jag hoppas den stolte pappan klarade förlossningen utan att svimma också? ;) 
      Jag ser fram emot att få träffa henne och er snart!! Ta hand om er! Kram!
      den 12 juni kl. 16:02 · 
    • Sandra Träff Grattis!
      den 12 juni kl. 16:07 · 
    • Line Nielsen Grattis! njut av er bubbla och hoppas sockerna passar karm:)
      den 12 juni kl. 16:08 · 
    • Susanne Sainio ååh Grattis!!! :D
      den 12 juni kl. 16:13 · 
    • Cecilia Samuelsson Åh Grattis! Vad kul! Det var nog den där turen till Växtriket som gjorde det :) Stor kram!
      den 12 juni kl. 16:17 · 
    • Katarina Stafberg Har den inge namn? :P 
      Grattiiss ;)
      den 12 juni kl. 16:17 · 
    • Therese Larsson många varma grattiskramar till er alla tre! Hoppas allt gått bra och att ni kan vila ut lite nu...
      den 12 juni kl. 16:20 · 
    • M Therese Bergfeldt Grattis =)
      den 12 juni kl. 16:23 · 
    • Sanna Holm Vad kul :D Grattis :D :D
      den 12 juni kl. 16:25 · 
    • Frida Lindvall Stort grattis! vad roligt!! :) kram fam. Lindvall
      den 12 juni kl. 16:34 · 
    • Nina Carlsson Garlöv så underbart grattis
      den 12 juni kl. 16:48 · 
    • Desiree Johansson GRATTIS....:-)
      Då gick det ganska fort på slutet....vi träffade ju er på MAX igår..:-D
      den 12 juni kl. 17:20 · 
    • Emma SonnyBasilika Carlsson åh grattis! :D har ni bestämt namn än? :D♥
      den 12 juni kl. 17:30 · 
    • Elisabet Ahlberg Jättestort grattis och njut av bubblan. Kramar.
      den 12 juni kl. 17:39 · 
    • Jennie Rosgårdh åh! jättegrattis! :)
      den 12 juni kl. 17:42 · 
    • Fredrica Fia Johansson Grattis !!!!!!!!!!
      den 12 juni kl. 18:07 · 
    • Joline Blomberg AAAAAAAAAAAAA! Jätte jätte jätte grattis!!!! En flicka, jag hade rätt!!!! vad glad jag blir att alla mår bra ;) Puss på er alla tre :)
      den 12 juni kl. 18:12 · 
    • Åsa Tinnerholm GRATTIS
      den 12 juni kl. 18:34 · 
    • Sarah Sundström Grattis till lilltjejen! Vad skönt att allt har gått bra :) Sköt om er! Kramar Sarah och Adam
      den 12 juni kl. 18:39 · 
    • Liisa Keränen Grattis:)Hoppas att allt har/gått bra!..
      den 12 juni kl. 18:55 · 
    • Annika Jigler Envall Vad bra att allt gick bra! Och ett stort grattis :)
      den 12 juni kl. 18:57 · 
    • Sofia Modigh Grattis, Grattis, vad roligt.
      den 12 juni kl. 19:10 · 
    • Linda Lindén Yey. :D
      den 12 juni kl. 19:11 · 
    • Emelie Ödmann Grattis! Åh, va roligt och va bra att allt gick bra! kramar till er alla
      den 12 juni kl. 19:27 · 
    • Malin Sjödin Grattis till er båda, vi önskar er all lycka till i framtiden! Såg bild på henne på bloggen. Hon är jättefin! hälsningar från mig och lilla familjen! :D
      den 12 juni kl. 19:32 · 
    • Julia Gyllenadler Grattis!! Kram från oss! :D
      den 12 juni kl. 20:30 · 
    • Marie Nordgren Ett jätte grattis till er alla tre. Skönt att det är över nu. När bebisen väl är ut så förstår man inte att den fått plats i magen. Visst är vi skapta fantastiskt! Kram Marie, Therese och Elsa
      den 12 juni kl. 20:37 · 
    • Victoria Bakis Backman åhhhh grattis:D:D
      den 12 juni kl. 22:16 · 
    • Gustav Jacobsson SÅ JÄTTEROLIGT! 
      LIVETS UNDER, DÄR I ERA HÄNDER. TAG EMOT MED TACKSAMHET, ÖDMJUKHET OCH STÖRSTA VÄRME. MASSOR MED GRATTIS TILL ER ALLA TRE.
      den 12 juni kl. 22:28 · 
    • Ida Karlsson Grattis. Gud vad kul. Kram
      den 12 juni kl. 22:47 · 
    • Barbro Hansson Underbart!! Kram
      den 12 juni kl. 22:50 · 
    • Christoffer Adolfsson vet ni när ni får komma hem?
      den 12 juni kl. 22:51 · 
    • Malin Dahlgren Stort - stort grattis!! Jätte-härligt!! =)
      den 12 juni kl. 22:52 · 
    • Maria Kjelsson Grattis Matilda och hälsa din fästman! =D Låter som en riktigt fin bäbis i mått och vikt! ;)
      den 12 juni kl. 23:18 · 
    • Anna Unnebo Stor grattis till den lilla :) // Fam Unnebo
      den 12 juni kl. 23:34 · 
    • Erik Larsson Grattis:D
      den 13 juni kl. 08:05 · 
    • Johanna BennyBasilika Carlsson Grattis, Gud så kul!! :D:D
      den 13 juni kl. 11:01 · 
    • Erik Hansson Grattis!
      den 13 juni kl. 11:41 · 
    • Memman Emmelie Ankarschiöld grattis!
      den 13 juni kl. 12:40 · 
    • Emma Karlsson grattis :D
      den 13 juni kl. 14:53 · 
    • Lisette Englund GRATTIS !
      den 13 juni kl. 16:22 · 
    • Ida Väisänen Grattis! Stor kram
      den 13 juni kl. 18:24 · 
    • Matilda Belling Malm tack allihopa! :D
      den 14 juni kl. 13:24 · 
    • Isabell Eriksson ja grattis till er gullungar =)
      den 15 juni kl. 12:44 · 

Webbisar

Tuva var aldrig med där, när vi åkte till upp till BB var vi på tok för trötta och när vi tillslut blev utskrivna från BB så hade förlossningen låst så då skulle vi vara tvungna att ringa på och just då ville vi verkligen bara hem! Egentligen skulle vi åkt tillbaka dagen efter och kolla hennes rubinvärde men sen ringde dem och sa att vi inte behövde komma. Vi hade tänkt på in på föslossningen då och fixa en webbis men nu blev det inte så... =/ Känns lite trist nu efteråt men då kändes det inte viktigt, var lite annat i fokus då kan jag säga ;) Men hon kom ju upp på bloggen snabbt och facebook också....
Så nu vet ni varför hon inte var med där!

Tuva på babycafé

Här har ni liten tuva in action ;) Ne hon kryper inte, står bara och gungar än så länge ;)

Bildbomb, från gammal mobil så dålig kvalite men lika kul för det!

På stigsberg
Mockar hos Tim och Anders
Fått körkort
Hoppar med Sommarr nånstans
Lilla Knatte
Nyklippt Atte (Den mer lyckade klippningen när han var hos frida, Inte den TOTALT misslyckade när jag var och klippte honom hos magda, nä helt klart den värsta jag gjort! Helt ojämt!)
Bakisfrukost i Skolsta
Knatte
Skrivit i Troligt
Repar julspel
Brända pepparkakor
Redo för julbak!
Köper nyårsklänning
Vi hittade en hund! Han hittade hem sen ;)
Fluff
Ute och rider
Knatten igen
jenni och johanna
En liten tomte-jenni ;)
Nytt fint schabrak
Data kanin :P
Paaarty :P
På promenad under en bro :P
Sommarr
Rhodos -08
Rhodos
Rhodos
lite crazy personal i kyrkan
Liten ellen och Hilma
Atte Fnatte <3
Sommarr kär...
Rix fm festival
Frida, Shakira och Ellen
"eeeh, ute och åker pontiac med Calle"
Kivik
Nyfärgat hår i Värmland
Klarälven
Ute och vandrar
Så kul kan man ha på lektionen
Fanns ett hus med ett fint efternamn ;)
Köket i värmland
På calles gamla jobb
Flickorna
calle med lite annan "frisyr"
Killarna lussar i matsalen på geijer
Julfirande med BJE
Namnsdags tårta
Hilma när hon var sjuk och stod med dropp :(
Liten ny skrållan
Fastnade  lite på väg till jobbet
hoppas det inte bor fåglar där :S
Dåm?
sista bilden, skrållan på jobbet...

Redo för en vinterpromenad!

Ja, man skulle gärna byta med tuva vissa dagar! Hon ser verkligen ut att ha det bekvämt!
Ikväll har vi sällskap av Ellen för pappan i huset är i Ockelbo och monterar ;) Så lite filmmys är vad vi roar oss med!
See ya!

Bravo Ellen!

Idag har Ellen och Filippa fått sin första rosett! Duktiga flickor! ;)
(bilden ser ju jättekonstig ut! Filippas huvud ser ju ut att vara minst en meter XD men alla såg ut så)
Några starter innan Ellen var det en liten tjej som åkte av precis där jag och Taizy stod, skitläskigt var det. Hästen stannade, inte något egentligen våldsamt men han stannade varpå hon "tippade" över med rejäl fart och landade på huvudet med hakan i marken och det tog tvärstopp men kroppen fortsatte och dem slog över. Såg så hemskt ut! Sen började hon skrika funkisar kom springande (bla en sjuksköterska) och dem sa åt henne att ligga stil, la filtar på henne och höll huvudet fixerat på henne. Kom två ambulanser och till slut åkte dem till akademiska. Stackars tjej! Sånt man inte tror ska hända på en klubbtävling! Usch usch... Jag och Taizy stod verkligen i "rätt" vinkel för att se allt i profil och hur hemskt det såg ut... Tänkt på henne sen det hände...
Det var verkligen skitläskigt och man hamnar i nån slags chock alltså :S Jag själv reagerar på sånt sätt att jag inte kan sluta prata, bara pratar och pratar (ja... värre än vanligt) Uha, och man kommer ihåg det i slowmotion också... Och ponnyn stod snällt kvar på andra sidan hindret och väntade, och när dem skulle ta tag i honom så åkte tränset av och då bara tränsade dem om, han gjorde inte mycket... Läskigt hur lätt det är, menar jag vet att den här ponnyn inte är en dum "ful-stannar-ponny" och det var 60 cm. Man tänker så lätt att "äh, det är ju inte så högt och ponnyn är snäll, vad kan hända?" Tydligen jäkligt mycket! Uha!
Måste också få ge dagens ris till den mamman som tyckte hennes dotter hade rätt att vara kvar inne på banan SAMTIDIGT som den stackars lilla tjejen låg på marken omringad av folk som försökte hjälpa henne och andra funkisar plockade bort så ambulansen skulle kunna komma in. Sen stressade hon sönder alla inne på framhoppning där alla ponnisar var för att inte vara ivägen när ambulansen kom. Inne i ridhuset var det barn på och av ponnisar med föräldrar lite huller om buller. När dem väl satte igång igen när ambulanserna åkt så red dem nästan över andra små ponnisar fast både andra föräldrar och funkisar sa att det var lugnt och att dem fick rida fram ett tag eftersom det blev som det blev. Men sånt hade man tydligen inte tid med det? Om nån vill förklara vad som hände och det är jag som missförstått det hela tar jag gärna bort dagens ris från det här inlägget ;)
Nä sova kanske?
Natti natt!

Tuvas önskelista

Först måste jag bara säga att det är inte jag som skriver inläggen utan stycken utan bloggen som drar ihop all text jag jag publicerar den. irriterande!
Tuvas önskelista ser ut ungefär så här:
--> Pekböcker
--> Kläder i storlek 74 (alltså nästa storlek)
--> Gosedjur (oavsett vad hennes pappa nu tycker om dem ;) )
--> Sångböcker
--> En mjuk varm matta att leka på!
--> Leksaker i alla möjliga former (helst utan allt för irriterade ljud hälsar mamma och pappa)
--> Alla möjliga bra saker som passar en tös som på julafton redan hunnit bli 6 månader!
Mamma och pappa önskar sig en trisslott men max-vinst tack ;) Alternativt några hanverkare som grattis kommer och fixar allt som behövs ;) Mamma slänger i en systemkamera och ridstövlar också :P Pappa skulle nog inte säga nej till en trädgårdsspade från england men trähandtag och mässingsspade (eller vad det nu va ;))

Sitter framför brasan

Enda stället i huset som är varmt är golvet framför brasan så där sitter jag! Och tänkter inte flytta på mig förren jag måste, dvs om jag åker ner och kollar på ellens träning. Calle skulle komma hem sent så det beror på hur många fleeceoveraller som får plats inuti Tuvas vanliga overall, vad jag hittar för vantar och mössor till henne, det lär bli minst dubbelt av allt plus fårskinsåkpåsen ovanpå om vi ska ner, det är två timmar kvar så vi får se.

Annars sitter jag och funderar över julklappar, imorgon ska jag och mina flickor åka till gränby för lite julklapps shopping. Det ska bli jättemysigt! Vet knappt vilka jag ska köpa till och det är inte mycket pengar över efter trasigt avlopp och trasiga däck men lite julklappar ska det nog räcka till ;)
Vart vi ska spendera julen är inte bestämt ännu men det löser sig nog också. Det enda jobbiga är detta eviga fram och tillbaka så man kan liksom aldrig planera färdigt för så fort vi tror vi bestämt oss så ändrar det sig. Förvirrande? Jag vet ;)
Nån som sett mina kamera btw? Jag har lyckats förlägga den, igen... hmm då vet vi vad jag kan önska mig, ett senilsnöre tills när den kommer tillrätta!
Nä mer ved och leta varma kläder var det ja!
Frys inte sönder!!

Trasiga däck och kalla dagar

Ja som ni ser i det tidigare inlägget så hade jag lite otur med bilen igår så att säga. Däcket tror Calles exploderade men själv är jag tveksam eftersom jag inte kommer ihåg att jag hörde något. Kan jag ha "skrapat" däcket mot något och det kom sönder på så sätt?? Att bilen la beror på att laddningen var dålig och "kolet måste bytas" (ne inte jag som kom på det :P men var med och såg hur man plocka bort den)

Shit vad kallt det är idag! Frusit som en tok hela dagen! Som pricken över i:et så insåg jag imorse när jag gick upp att min älskling glömt nämna igår att bilen som jag skulle köra idag (gamla citroenen som han höll på att fixa låset på) stod nere hos mina föräldrar. Det är inte så långt, 800 meter kanske men fortfarande i -23 grader och INGEN barnvagn men mycket väl bilbarnstolen hemma och en bebis på 8.5 kg kändes det verkligen inte som ett bra alternativ och släpa allting hela vägen genom skogen. Skickade ett irriterat och stressat sms "menar du att bilen står hos mamma och pappa?!" Ja, kanske lite väl irriterat så här i efterhand men klockan var redan halv nio och nio skulle jag åka så var lite småstressad, nyvaken och ville inte bli mer sen än jag redan var, även om det inte gör någonting alls egentligen om jag blev sen. Går som bäst och funderar på hur tusan jag skulle lösa det hela. Barnvagnen låg i volvon som också stod nere hos mamma och pappa så det hjälpte inte så mycket. Bara bära Tuva ner skulle ju funka, visserligen skulle det resultera i jäkligt ont i ryggen men då kan man tigga till sig lite massage, kunde funkat om jag inte kom på att hur skulle jag få hem bilen och Tuva utan bilbarnstol? Nä den måste ju med ner. Bära Tuva i bilbarnstolen hela vägen är bara att glömma, det skulle resultera i mer ryggont än vad det var värt. Med redan konstant ont så vill jag inte förvärra det hela. Funderade på om vi hade en pulka bortglömd nånstans som jag på nätt sätt kunde dra Tuva i på ett bekvämt sätt och sen bära stolen. Längre hann jag inte innan Calle ringde och väldigt ursäktande förklara att han glömt säga det och undrade om han skulle komma hem. Jag svarade något i stil med att det är klart att han inte kan åka hem, han jobbade ju. Han svarade att han var vid Maxi i Uppsala så han kunde komma. Orkade inte övertala honom att inte komma när jag egentligen kände att jag behövde hjälp. Så för snäll som han är kom han hem och hjälpte mig med bilen.
Ja det känns skitfånigt så här i efterhand för det är verkligen inte långt till mamma och pappa. Hade inte Calle kommit hem så hade jag löst det på något sätt ändå, antagligen släpat alla grejer som en packåsna. tänk er den synen, en överpackad Matilda i osmidig parkas släpandes på bilbarnstol, skötväska och bebis insvept i overall, mössa, vantar som ramlar av och en napp som är rolig att spotta ut! Sånt ser man inte varje dag;) Det hade nog blivit lite stopp på vägen ;)
See ya!

RSS 2.0