Minnen


Jag har varit hos mamma och pappa med min externa hårddisk och tömt deras dator på mina bilder! Det var många och det svämmade över av halvt bortglömda minnen! (inte det här, det kom jag ihåg ;P)

Var i Götet med kompisarna från högstadiet!


Flummiga Rohodos minnen

Tre 20-åringar lösa på rhodos!
En hel del solsting och vätskebrist senare:

Så god!

Igår kväll åt vi en sjukt god middag!
Den är också hittad på bevemyrs.blogg.se

här är receptet:

500 g kycklingkött eller köttfärs  
1 paket tortillasbröd (om du använder en pajform kan du ju välja en sort som passar i storlek:)
1 burk tacosås (styrka efter smak, vi burkar ta medium och vi använder stark till tacos)
1 burk creme fraiche, 2,5 dl
1 påse tacokrydda
1 st Cantadou eller liknande med vitlök 
1 paket philadelphiaost, naturell 
1 lite burk konserverade majskorn 
2 tomater, skivade
några dl ost, gärna med lite smak

Gör så här: Fräs kycklingen eller köttfärsen i lite smör, rör i tacosåsen, cremefraiche, tacokrydda, ost (Cantadou och philadelphiaost) och majs. Låt allt blandas. Lägg ett tortilliasbröd i botten på en form eller ett ugnsfast fat, bred på röran och varva sedan bröd och röra några gånger innan du avslutar med att lägga på tomater och strö övar ost. Grädda i 225 grader tills tortilliatårtan fått fin färg. Servera med sallad.

Har ingen bild men den är grymt grymt god! Lätt att slänga ihop också :D

See ya!

dagen

Ja nu har programkatalogen från Uppsala Universtitet kommit så det är väl bara att börja bläddra och jämnföra för att till sist välja. Känns som jag kommer sitta med den ett tag!
För att svara på Jennies kommentar så vet jag inte riktigt vad jag ska läsa men det lutar åt socionom eller något i den stilen.

Idag blir det till att städa färdigt det sista inför ikväll det vill säga, golvet i köket och vardagsrummet. Det är mycket städa just nu, kanske skulle börja en städblogg :P Nej skämt och sido men vi bor i ett gammalt hus med skrymslen och vrår överallt, skarvar och små utrymmen som är omöjliga att komma åt och där samlas det damm så därför tar det en väldans massa tid att få rent allt. Dessutom som om det inte var nog med att huset dammar ner sig självt direkt så har vi dessutom två katter och en hund. För den som inte förstår det så blir det inte direkt mindre dammigt av det eftersom dem fäller en del päls. Så därför skulle jag behöva städa minst varje dag men så mycket orkar jag inte städa. Utan det blir kanske två gånger i veckan. Då är det i alla fall tillräckligt rent för att man ska stå ut att leva i det! Ja i köket torkar man ju av mer än två gånger i veckan, där blir det ju varje dag XD

Nej om man skulle ta tag i den där städningen och slänga igång en maskin tvätt kanske. Liten har inga rena kläder typ. Hon håller på och byter storlek så garderoben är mindre än vanligt och det har gått åt mer kläder än vanligt eftersom tänderna ställde till magen på henne.

Nu är andra tanden på väg upp också! Precis brevid den första! Så söt hon e mitt lilla bustroll!

Städning ja!

Agrias bildgalleri

Jag tycker att alla borde gå in på agrias bildgalleri och ge Ellen ett hjärta!
Gå in här! gå till bildgalleriet, Leta upp bilden på Ellen och Filippa (Ellen sitter på Filippa och lutar sig framåt) och klicka på bilden, då visas en större bild och uppe i det högra hörnet finns ett hjärta. Klicka på det hjärtat och ge Eller ett hjärta. Bara för att den bilden är så söt! :D Passa på och ge lite mer hjärtan när ni ändå håller på ;) Har ni svårt att hitta Filippa så sök på ras och svensk ridponny så blir det lite lättare.
Mest för att!

BE-körkort

Jag vill ha BE körkort och egentligen skulle jag ju kunna plugga teori nu när jag ändå sitter hemma och är ostimulerad. Att plugga körkortsteori skulle kunna syselsätta mig...

Då var det bara körningen kvar, visst borde jag kunna träna hemma med vanliga släpet och sen köra lektion nånstans också. Tror inte jag har någon att övningsköra med eller framför allt har jag inte en bil och ett släp som tillsammans blir tillräckligt tungt eftersom vi vill kunna köra det på våra b-körkort :P

Antagligen blir det inte av och jag kommer nog inte ta BE kort utan bara prata om det resten av mitt liv ;) Lektionerna är ju väldigt dyra men man kan ju kanske önska sig bidrag till när man fyller år.

Satt och letade intensivkurser men hittade inga, bara för B-kort och det har jag ju redan. Vet inte om jag är så pigg på att åka iväg heller men om det fanns en intensivkurs lite nära vore ju det toppen!

Helt klart skulle BE behörigheten vara väldigt bra när det är så här kallt och halt. Får ju inte upp transporten för backen när man har en häst i släpet och det är ju helt värdelöst för hela poängen är ju att jag vill ha hästen i släpet så jag kan åka till ridhuset och rida...

Nä stalla in hästarna någonstans nästa vinter kanske... Det skulle ju räcka om man hade den installade mellan oktober och april kanske... Beroende på vädret visserligen, är det varmt kan man korta ner det och är det kallt så borde det räcka ändå :P

Plugga teori eller inte?

Nä fryser om fötterna så när Tuva vaknar åker vi nog till mamma, hörde det ryktas om att de har tårta hemma!

See ya!

Sommarr

Söta du <3

God morgon?

Ja vi har fått lite nya vanor här hemma, de lyder: Matilda spenderar natten halvsovandes fram till halv fyra då hon av någon anledning inte alls kan somna ordentliget. Under natten kryper Tuva upp ovanpå täcket och ligger med rumpan i vädret med knäna under sig och sover gott med huvudet i madrassen. Matilda tycker att det är för kallt att ligga och sova utan täcke så hon går upp och lägger på sömnkryparen Tuva täcket eftersom hon ändå inte kan sova. Vid fyra somnar Matilda tillslut och sover gott ända fram till kl sex då Calles klocka ringer, hon är däremot så trött att hon somnar om snabbt igen. Tuva däremot spendarar timmen mellan sex och sju lite halvsovandes och Calle smyger på tå för att inte väcka henne. Det i sin tur resulterar i att så fort Calle stänger dörren därnere och går till bilen (antagligen ganska nöjd med att inte ha väckt Tuva) så ställer sig Tuva upp och börjar gapa så bara för Matilda att knata upp, byta blöja och värma välling. Vissa dagar så somnar både Matilda och Tuva om och sover en timme till men andra dagar som denna är det bara att gå upp. Tre timmars effektiv sömn, det är väl så att vara småförälder har jag hört, bara inte märkt av det tidigare. Det hela skulle ju lätt kunna unvikas om Matilda bara kunde sova på nätterna eftersom bebisen faktiskt gör det (om än ovanpå täcket, varför? det är ju kallt!)

Med en solstråle som Tuva är det dock svårt att vara morgonsur länge, det går över snabbt. Hon är så söt och glad och förstår inte alls varför man kan vara trött! Så fullt ös medvetslös!

God morgon...

Det här roade vi oss med en stund imorse!










Plugga?

Klickade hem lite infomation och programkatalog från Uppsala universitet igår... Om allt går i lås blir det plugga plugga plugga i höst, då var ju bara frågan om det verkligen finns tillräckligt med motivation.  Det gör det nog visserligen om det bara finns intresse.

Jag kan i och för sig inte påstå att jag är en plugghäst egentligen och det borde jag ta med i beräkningen när jag letar utbildning. En halvfärdig utbildning för att motivationen tog slut känns ju inte direkt bra. Helst skulle jag önska att det gick snabbt och bara hux flux var utbildad. Jag vill lära mig och jag tycker om att plugga men i lagom doser. Tålamodet räcker inte alltid till när livet stressar sig på, då gäller det att ha självdisiplin istället. Har jag det? Bra fråga, det återstår att se. Jag tror att om jag vill så kommer det gå, om man ser tillbaka så har jag lyckats med pluggandet tidigare även om universitet kommer vara något helt annorlunda mot hur det har varit. Det kommer kräva mer av mig som ibland kan ha en tendens att bli rätt så bekväm. Det ska nog gå bra i slutändan dock...

Anmälan öppnar 15 mars och stänger 15 april så det är en hel del funderande framför mig.

Det här har vi gjort idag

Min dator lever igen!! Tack Pappa :D
Det här har vi gjort idag! Det var på tiden!
(jag är medveten om att det står fel datum men det har vi ändrat nu... hann ta bilderna innan jag såg att det stod fel år ;) Nu är allt som det ska vara)
Mitt lilla bustroll <3
Mammas älskling :D
See ya!

Min dator är fortfarande död och nu inser ...

dsc02075 (MMS)

Min dator är fortfarande död och nu inser jag hur mkt jag faktiskt använder den... Haha man borde inte sakna den efter en vecka ;) skulle väl kunna städa men risken är jag väcker Tuva och det vore inte så klokt kanske... Nä, kaffe och semla som jag baka igår blir bra :) see ya om jag får igång datorn igen XD


Nu har vi varit i västerås och prövat sade...

dsc02074 (MMS)

Nu har vi varit i västerås och prövat sadel till Madde, vi hittade en rosa sadel till Tuva ;) men den får vi vänta med några år :)


Död dator

Den vill inte alls starta min dator och jag som inte hunnit lägga över allt på den externa hårddisken än. Jippie det bådar ju gott, not... Så har tagit med den till mor och far för att se om min duktiga pappa kanske kan rädda den. Vi får väl se helt enkelt. Jag håller min tumme.

Calle har som bekant varit i fjällen sen i onsdags och jag har haft Emma boende hos mig som sällskap. Hon skulle åkt hem igår men det gick ju inte så bra att skjussa hem henne i det vädret som var så hon fick sova kvar en natt till. Vi var ner till mamma och pappa igår kväll också för vi orkade inte laga mat och sen orkade vi knappt åka hem men tillslut så åkte vi. När vi skulle åka ner så fick vi först pulsa genom snö som gick upp till knäna ända fram till två meter innan grinden för där var snön upp höften. Öppna grinden var ju bara att glömma så den fick vi hoppa över. Till slut tog vi oss fram till bilen och skottat fram den och kom in i den, då var det bara upfarten kvar. Så det var bara att ta tag i en spade och börja skotta, vi skotta och skotta och försökte köra och skotta och köra osv. Till slut fick vi loss bilden efter en väldigt envis kamp så rullade vi ut på vägen samtidigt som grannen, emma kom inte när jag stod där och jag vet inte varför egentligen men jag var tvungen att köra så hon fick gå upp till torget för det fanns en fil och med den bilen är det inte så lätt att backa i mörker. När vi skulle hem igen så var det plogat igen och det var bara att börja skotta. Efter mycket om och men som inkluderade att vända bilen så kom vi in och emma smet in som en liten iller för att hon frös, trots att hon satt i värmen i bilen hela tiden medan jag skottade. Hon fryser lätt den där ;) Jag hann inte ens få ut Tuva ur bilen innan hon var inne i huset XD Fryslort <3

Nu är i alla fall min älskling på väg hem, det är skönt. Vill ha hem honom. Tänk vilken lyx att kunna gå på toa i lugn och ro utan att ha koll på Tuva samtidigt. Även om jag kan erkänna att det skulle vara rätt skönt att åka bort några dagar också. Åka skidor och inte behöva städa osv. Ett par dagar hemifrån skulle onekligen vara skönt...
Eftersom jag är hemma och inte verkar ha någon resa i den närmsta framtiden då spenderar jag tiden hemma med det bästa som finns min underbara Tuva.

Vad har jag gjort rätt i livet för att förtjäna denna underbara varelse? En sån perfekt fin liten flicka, min busfia och tokunge. Fullt ös medvetslös,  hon är så underbar! Jag älskar henne! Jag är så tacksam bara för att jag får ta hand om henne och ha henne som en del i mitt liv. Klart att man ibland blir trött och som alla människor skulle vilja få någon stund över till sig själv när hon far runt non stop en hel dag men i slutändan skulle jag aldrig aldrig byta det mot något, aldrig. Det här är kärlek! Hon blir åtta månader idag! Stora tjejen!

See ya!


Vad tycks om den här? Så söt enligt min me...

dsc02014 (MMS)

Vad tycks om den här? Så söt enligt min mening :)


neee

Just nu är det väldigt glest på bloggfronten, kameran har jag som vanligt tappat bort så bilder är det också ont om ;)

Känns lite halvdant att skriva en massa totalt meningslösa inlägg så därför har det blivit lite tomt.

Vi lever hur som helst, vi mår bra och behöver som vanligt städa. Vika tvätt skulle antagligen inte skada, det är verkligen en "never ending story" med tvätt!

Tuva klättrar vidare mot allt hon kommer åt men ramlar nästan inget, det hjälper också att jag och Calle följer efter som små svansar när hon ställer sig upp.

Igår la vi upp lite annonser på bloggen som om någon behöver en stor kaninbur, en oanvänd bröstpump eller Handbok i liturgik så finns det på blocket.  Så här i efterhand kanske vi satte lite höga priser i alla fall på kaninburen men den kostade trots allt 700 kr ny och är inte ens använd 1 år... Plus att den är ju snygg :P Om nån nappar så är det bra och annars är den ju inte ivägen så. Nån gång blir det väl en ny kanin.

Håller även på och plockar ihop lite av Tuvas urvuxna kläder för att slänga upp för en billig penning. Vi har små overaller, killkläder, tjejkläder och unisex. Vi har vinter och sommarkläder i olika storlekar. Så blir det när man ärver ;) Menar vinter-ytterkläder i stl 56 använde vi inte riktigt eftersom det var typ juli när hon hade 56 i kläder.

Sen har vi två små babygym och ett större från Tiny-Love plus två babysitters. Eftersom vi tänkte vänta tills jag pluggat färdigt med nästa bebis och vi inte har något bra ställe att förvara sakerna så är det väl lika bra att sälja dem också. Sen har vi två cd-ställ, ett skrivbord, en sekritär med en lampa till och ett piano som egentligen inte heller får plats, nån som är intresserad? En stenåldersdator finns också ;)

nej städa lite här hemma var det kanska ja. Nu när Tuva har blivit lite större så hinner man inte riktigt med att hålla efter, kan vara så att jag är lite seg med städningen också ;)

See ya!

Seriehoppning final, wilma kom trea! Skitbra!

dsc02026 (MMS)

Seriehoppning final, wilma kom trea! Skitbra!


Idag har vi varit och tänt ljus, hela enkö...

dsc02002 (MMS)

Idag har vi varit och tänt ljus, hela enköping har verkligen blivit berört av det här... Med all rätt... Tror alla i enköping har en koppling, någon som känner någon som kände... precis som mig... Nu brinner även vårt ljus...


bjuder på några bilder


...

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8506377.ab
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8506377.ab
Det är så svårt att förstå, det känns så overkligt man förstår inte att sånt händer!
Annars idag ska jag träffa jenni och emma...
See ya!

BVC

Igår var vi på läkarbesök med Tuva, hon fick sina sprutor som resulterade i feber och svullet ben men hon var inte så långsint utan skrattade snabbt igen.
Hon var också 72,5 cm lång och vägde 9890 gram (tror jag det var, över 9800 i alla fall). Så stora tjejen!

Läkaren tyckte hon var duktigt som satt så stadigt och tyckte hon låg bra till i all utvecklig osv. Lite försprång så det var ju bra ;)


no words

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8501733.ab
http://www.unt.se/enkoping/flicka-omkom---pakord-av-buss-1228162.aspx
Ellens kompis, enköping är litet, alla känner till varandra...

Obäddade nya sängar! Sov skönt inatt!

dsc01996 (MMS)

Obäddade nya sängar! Sov skönt inatt!


RSS 2.0