Tiden går så fort!

Tuva är redan två veckor och två dagar gammal! Helt otroligt vad tiden har gått fort! Idag var Calles tio dagar slut och han var tvungen att gå tillbaka till jobbet. Det hela slutade med att han blir kvar i Gävle inatt och kommer hem imorgon efter jobbet. Dem har en del att göra nu helt enkelt. Jag och Tuva klarar oss alltid, vi går över till mamma och pappa så får vi mat och sällskap. Kan kanske till och med hända att vi blir kvar över natten men vi får se, det är ju nära hem och ganska bekvämt att sova i sin egen säng.

Tuva växer för varje dag, nästan varje timme! Det går så fort! När jag tittar på bilder från förlossningen så blir jag alldeles förvånad över hur mycket som har hänt på bara två veckor! Lämpligt nog valde våran kamera att försvinna!! Den har helt borta! VI har letat överallt men ingen kamera, nu när man verkligen behöver den som mest!

Tuva har en ont i magen dag idag så vi gråter och sover och äter lite... Inget riktigt passar när magen inte fungerar som den ska, stackars liten...

Nu börjar hon sträcka på sig så ska gå och kolla till henne :D

See ya!

Byta ett beroende mot ett annat...

Jag har insett så är när man har fått en datapaus att man nog är snäppet beroende. Innan Tuva kom så kände jag mig lite bortkopplad från världen om jag inte hade kollat datorn en dag och jag var väldigt medveten om att jag inte hade kollat den, nu inser jag efter några dagar att "oj, kanske borde kolla datorn". Samma sak gäller mobilen, förr när man fick ett sms svarade man så fort man kunde och kände att "jag måste kolla telefonen" nu får den snällt vänta och sms kan bli svarade på flera dagar senare.

Är det för att jag inte hinner? Nej egentligen inte utan snarare att det beroendet av kontakt med omvärlden inte är lika stort utan det finns något så mycket viktigare hemma innaför mina egna väggar att resten får snällt vänta. Det kommer säkerligen komma tillbaka, behovet av omvärldskontakten men just nu får det vara.

Jag har helt enkelt bytt ett beroende mot ett annat, mobil och telefon har blivit ersatt av en liten Tuva som behöver omvård och kärlek. Minsta pip och jag är där och kollar, precis som telefonen tidigare fick min fulla uppmärksamhet vid varje pip.

Det intresanta med detta nya beroende är ömsesidigt, hon är lika om inte mer beroende av mig som jag av henne. Snarare är det kanske så att mitt beroende av henne grundas i hennes beroende av mig. En sak är säker i alla fall, inget är längre lika viktigt, det mesta bleknar i hennes närvaro.

Ja hon är väldigt beroendeframkallande lilla Tuva, borde sätta en varningstext som det finns på cigarettpaketen;
"Tuva är beroendeframkallade" Som tur är så är hon inte så hälsofarlig i alla fall!



See ya!


Glad midsommar önskar vi er :) jenni - vis...

dsc00338 (MMS)

Glad midsommar önskar vi er :) jenni - visst e hon fin? ;) see ya! :)


Nu sover hon och internet verkar funka!

Dagarna rullar på fort här hemma! Hon växer för varje dag! Hon älskar att få komma upp och sitta och titta sig omkring, hon är lika morgontrött som sin pappa (så skönt! Får se hur länge det varar bara ;) ) Hon får mat vid ca 23 och sen går vi och lägger oss, då sover hon till ca 7. Då byter vi blöja och äter lite sen somnar hon om och så sover vi till 10-11 menar hallå! Hunden väcker oss mer än bebisen XD

Förlossningsberättelse kommer, ingen fara... Bara svårt att få tid att sätta sig ner och skriva ;)

Utöver Tuva jobbar vi (läs Calle) på att få upp staket så Skrållan håller sig där hon ska. Det går rätt bra, allt e så dyrt bara :P

nä ska lägga mig ner och vila en stund, dum huvudvärk som inte alls vill ge sig :S häller i mig tonvis med vatten så de är nog inte anlednignen ;)

liten bild på Tuva


Vi är ute och handlar staket i värmen! Bra...

dsc00331 (MMS)

Vi är ute och handlar staket i värmen! Bra plan? Vet inte än ;) men nödvändigt! Skrållan går börjat springa ut så mycket på vägen... Fröken liten äter och äter, växer bajsar och skriker när magen inte vill... Idag har den funkat :) jag sprutar mjölk och dricker mer vatten än nånsin! Liten update ;) see ya!


Såklart passar internet på att krångla när...

dsc00326 (MMS)

Såklart passar internet på att krångla när man får lite tid över, så nu struntar vi i datorn! Nu är liten vaken så ska ta hand henne :) see ya!


Trött liten Tuva passar på att sova i bile...

dsc00328 (MMS)

Trött liten Tuva passar på att sova i bilen :) vi ska till hästarna som går på bete i Örsa... Tänk att hon fyller en vecka idag! Helt galet vad fort det har gått :) för en vecka sen kämpade vi med krystvärkar för fullt och 11.29 kom hon :) see ya!


Update

Som ni förstår är det annat som tar tid och uppmärksamhet just nu men nu börjar vi landa och jag har svårt att fatta att det redan gått fem dagar!

Allt funkar jättebra, hon sover på nätterna och äter med glädje! Igår var det kontroll och fröken är i princp tillbaka på sin födelsevikt. Hon tycker det är lika jobbigt att vakna som hennes pappa och hon grimaserar lika mycket som mig :P Bestämd dam med humör men väldigt väldigt snäll som tur är. En riktig liten gobit är vad hon är!

Vi mår bra allihop, klart att brösten gör ont och det känns att man har gått igenom en förlossning men det är smällar man får ta och det är ju helt klart utan tvekan värt det! 



Nu ska vi ta hand om lilla fröken :D

See ya

Lilla Tuva <3



Här är lilla Tuva!
Vi är hemma igen från BB, just nu vilar Tuva lungt och snällt i moster famn!

Vi vilar och återhämtar oss... Ellen hjälper oss leka lite med Skrållan så hon är lugn men hon beter sig mest som vanligt, sover och snarkar! :D Hjördis trodde jag skulle vara sur men hon är jättenyfiken och vill vara nära nära. Men jag och Calle tyckte dock Hjördis skulle hålla sig en bit ifrån när vi skulle sova, Hjördis gilalde filten XD tillslut fattade hon ändå piken och sov vid fötterna på oss istället ;) Sen sov vi alla hela natten!

Nä tillbaka till att njuta!

See ya!


Nu är hon äntligen här! Lång tid tog det m...

dsc00297 (MMS)

Nu är hon äntligen här! Lång tid tog det men äntligen! Lilla tösen är 50 cm lång och väger 4160 gram :) vi mår bra och återhämtar oss efter en lång vecka :) see ya


vi kämpar på och väntar...

Ja har vi något val :P

Svar på frågor, ja det är förlossningsvärkar vi har börjat öppna oss ;) Det konstaterades inatt på förlossningen innan vi fick tabletterna ;) lång latensfas säger dem... No shit Sherlock, tre dygn är ingen kort tid :P Men men är bara glad att det är på gång... Så hittils har vi hållit på i snart 70 timmar. Det är inget konstigt men kanske inte så vanligt att hålla på så här länge, men som sagt det kommer. Nu ska bara tålamodet räcka också :P

Nu glor jag på high school musical 2 ;) börja en film 21 så då blir det lite filmmys :D

See ya!


sooova :D

Som jag egentligen visste hjälpte ju den där jäkla alvedonen ingeting övet huvudtaget men vi gick och la oss jag "sov" jätteilla i nån timme och sen kunde jag inte somna om så då väckte jag Calle och sa nu åker vi in! Och det gjorde vi.

Dem satte CTG och allt såg bra ut, undersökte (och ja vi är på G!!!! helt klart på G!) och efter lite rådgörande så fick vi tabletter, starka smärtlindrande och en mot värkarna (men den påverkar inte så det stannar av utan låter en få en liten paus ;) ) Och sen åkte vi hem och soooooov! jag sov från halv fem till nio pch gick på toa sen sov jag till typ tjugo i ett!! Så skönt! Är typ skakis i kroppen av att det var så skönt att sova!!!

Som sagt vi är på g, och det händer en del men orkar inte skriva nu utan ni får veta senare... Men det här med snabb förlossning är över sen läänge nu är vi väl uppe på 62-63 timmar så ;) Men inte så jobbigt som man kan tro, bara det där med sömnen som ställer till det... Det är en lång först fas helt enkelt, så dem är lite olika starka med ca tio min mellanrum så vi kämpar på och det går bra! Nu med lite sömn i kroppen kan vi hålla på lika länge till utan problem!

See ya!

blääää

Ja vad ska man säga... imorse tyckte dem att jag skulle åka in ikväll om det inte skedde nån förändring... nu på kvällen tyckte dem att jag ska ta alvedon så skulle jag nog kunna sova... För har jag inte sovit på två nätter så kan jag säkert sova den tredje med hjälp av alvedon och värmekudde, ja för jag har ju inte testat värmekudden innan...

Det här dygnet har jag sovit fyra timmar, utspritt  och förra dygnet sov jag kanske fem max också utspritt. Hur bra är den sömnen? Inte så värst... Men men... säger dem de så... Går väl och lägger mig och vaknar sen och då har jag gett det ett försök i alla fall....

faaast bara därför så kommer jag väl kunna sova hela natten bergis... aja då är väl det bra då men trist att bli ignorerad fast jag sa att dem sa åt mig imorse att komma in på kvällen.

Och så frågan "känns det okej" vad svara man då... eftersom hon inte så rensonabel så sa jag ungefär "om ni tror det är bäst så"  hennes svar va ungefär "gör så och om det inte funkar så kan du ju ringa igen"

Självklart kan jag det, försöka och funkar det inte så ringer vi igen... Vi har ju bara gått i två dygn och funderat och kände att ja men snart så får vi åka in och kolla det i alla fall...

Till historien hör också att vi har en bekant som jobbar på just det här bb som redan igår sa att "ja men får hon hon inte sova är det bättre hon kommer in och får hjälp" Men när man ringer och ber om den så är det nog lungt, ta alvedon...

Såå är väl det vi gör...

Helt plötsligt har vi gått från "du är väl inte själv?" "det är på gång, du har en lång första fas helt enkelt" "blir det för jobbigt eller att du har fler frågor så ring igen hur mkt du vill" till "ta två alvedon och försök sov. I värsta fall kan du ringa igen, det är nog bara förvärkar"

Så nu känner man sig ju manad att ringa igen...

Efter 47 timmar värkar ca 10 min plus minus 2 minuter börjar och sammanlagt inte ens tio timmars sömn utspritt i som mest två, tre timmar ihop (under den tiden bli konstant störd av värkar men inte tillräckligt starka för att jag ska vakna) så börjar man bli aningn lättretlig och vill bara höra att allt är som det ska och vad det är som händer. Är det på gång eller inte? hur avgör man via telefon??

Aja nu har jag avreagerat mig lite i alla fall.... Suuuck! kommer det nånsin ta slut... börjar starkt tvivla på att det nånsin kommer nån bebis...

See ya...

Update

Ja här händer det inte mkt, det hela börjar väl komma igång men sakta sakta... Förkyld och inte mer än 4 timmar sömn per dygn. 

Nästa steg efter samtal med förlossningen är att åka in ikväll för att få hjälp att ev sova och vila lite... Så jag orkar hålla på med det här...

Så vänta er inga mirakel, nästa steg verkar inte vara en bebis utan lite sömn... Men vi håller tummarna förr eller senare måste det väl igång... Innan midsommar borde det kommit en bebis ;)

See ya... 

Bebisar kommer när dem tycker det passar...

Har ni tänkt på det? Dem låter sig inte påverkas av föräldrarnas planer, många planerar graviditeter och man räknar ut datum då de ska födas men i slutändan kan man inte påverka så mkt i alla fall. Dem kommer när dem har lust. Finns nog en mening med det också. Så vad har jag för val mer än att vänta? Förr eller senare kommer nog bebis ;) Antagligen när jag personligen tycker att det kunde få gå en dag till, efter en natt utan sömn eller något annat trevligt ;) Men jag har en stark känsla av att jag skulle bli glad ändå XD Jag och Calle skojjade lite om att det nog skulle bli nu natten som var eftersom jag är så förkyld. Men den här natten klarade vi i alla fall.  Får se om vi klarar den här natten också... men det tror jag nog vi gör!

Mamma har varit hit med lite hjälp mot nästäppan, inte lätt när man inte tål nåstan nånting för man blöder näsablod av ingenting och dessutom är gravid :P Men mamma hon kan hon! Eller egentligen de på apoteket men hon tog sig tid att åka dit och sen hit :D Tack för det!

nä inte så mkt vettigt som kommer ur mig just nu så kanske borde lägga ner just nu! XD Skyller på förkylningen.




Goda rosor! :D

See ya!

Förkyld

Jag som trodde jag skulle klara mig ifrån Calles förkylning men tji fick jag! Nu när Calle är frisk så har jag dragit på mig värsta förkylningen.  Natten bestod av några få timmars sömn, många toabesök eftersom jag vaknade hela tiden och försök till andning. Det har nästan till och med gjort ont att andas. Blir ju inte bättre av att jag inte kan ta nässpray! suuuck :P Nä att andas är helt klart en fördel när man ska försöka sova och därför blev det inte så mkt sömn. fram till 5 imorse sov jag max 2-3 timmar.  Men efter fem lyckades jag sova fram till typ halv tio i alla fall sammanhängande! Helt underbart!

Så ja, mår kanske inte så bra men vad tusan! Kunde värt värre, en förkylning ska vi klara av!

Nä jag har bakat en kaka och nu tänker jag äta den! :P

See ya!

Chansen att bebisar födds på datumet de är...

dsc00290 (MMS)

Chansen att bebisar födds på datumet de är beräknade på är typ 5 %... Ingen bebis än och ingen bebis idag om ni frågar mig vad jag tror... Men 40 veckor idag... Tjoho??? Ont har jag och haft ett tag men inget som tyder på förlossning snart... Aj och see ya...


Nä ingen bebis bara så att datorn är utlån...

dsc00289 (MMS)

Nä ingen bebis bara så att datorn är utlånad till syster ;) vi väntar och väntar... Men blir nog inte bebis idag heller... See ya


Lördagkväll

Spenderas hos mamma och pappa, mormor var också här och åt middag. Hon och mamma var hos morfar och sen åkte de hit och mormor blev kvar till efter maten så då blev vi också nerbjudna ;) Nog för vi brukar vara här en hel del ändå ;)

Morfar mådde i alla fall rätt bra vad jag förstod det som, det hade varit planerat att han skulle operaras igår. Jag trodde ett tag att det inte var det. Men fortfarande, man lägger inte in en operation en fredagkväll med några timmars varsel om det inte är rätt alvarligt. Nu har det röntgat igen på kvällen för att se om de behöver öppna på andra sidan av huvudet också. Nu har de öppnat ena sidan och fixat.

Jag har ont i mina skulderblad, som tusan! Men som tur är har jag en go sambo/fästman som masserar och hjälper mig med det.

Nä nu ska jag vara lite social och sen ska vi hem och sova!

See ya!



Snart spricker ja! XD


snabbt litet inlägg

vi ska iväg och hämta glasögon till Calle så måste in i duschen!

Bebisfronten intet nytt! Har lite sammandragningar, lite förvärkar osv kommer och går, har gjort det några dagar nu men inget kraftigt och inget regelbundet. Idag känns det lungt så blir nog ingen bebis idag heller. Är rätt säker på att vi går över tiden och vad kan man göra mer än att gilla läget liksom?

Morfar är nu opererad för sin hjärnblödning som dem lite fint missade i Enköping när han åkte in akut för en månad sen. Efter en hel del tjat från vår sida som inte tagits på allvar så åkte han in akut en gång till i början av veckan och den här gångnen gick dem med på att röntga huvudet och mycket riktigt har han en hjärnblödning som ligger och trycker. Är det då konstigt att man inte mår bra? Förra gången la dem in honom kollade hjärtat och skickade hem honom fast han egentligen nog mådde sämre, dock tror jag han är bra på att hålla skenet uppe så han kanske verkade bättre.

Hur som helst finns alltså risken att han gått med en blödning ganska länge och ätit varan samtidigt, för er som inte vet det är varan blödförtunande och hjälper då knappast mot en blödning. Som tur var valde man när han åkte in nu i veckan att plocka bort varanet "just in case" tur det för inte nå vidare att operera någon som äter varan. Stora risker för stora blödningar om man äter blödförtunannde innan en operation.

Dem fick svar på röntgen igår och han fick efter att akademiska fått se plåtarna åka till akademiska, i ambulanstransport så klart. De sista jag hörde igår kväll var att han inte skullle operaras men låg på ständig beväkning, inatt har man ändrats sig i alla fall och han är nu operarad.

Och folk bråkar för en nattöppen akut i enköping. Just nu känner jag stäng hela skiten! Inte första gången dem klantar sig rejält! Jag är övertygad om att de flesta som jobbar där gör ett jättebra jobb och bryr sig om patienterna, jag vet inte vad som utspelar sig bakom kuliserna men när man gång på gång får höra om miss efter miss dem gör som kan få katastrofala följder så börjar man ju undra! Och personligen har jag känt länge att jag inte har något förtroende för enköpings akut. Att missa en hjärnblödning är liksom INTE okej!

Ne, duschen var det!

See ya!

Ingen bebis än! ;)

Igår var det farmors begravningn och jag var helt enkelt för trött för att orka uppdatera. Allt gick bra eller vad man ska säga, begravningar är jobbiga och ska ju vara det. Det var väldigt fint och jag gillade prästen, psalmerna ja och allt sånt där. Blommorna var jättefina och kapellet var väldigt fint, det är skönt att det inte är så jättestort utan lagom stort så det blir lite mer intimt. Efteråt tittade vi på blommorna och efter det så åkte vi hem til min faster och åt lite mat och fikade. Alldeles lagom och trevligt ändå trots omständigheterna.

Annars rullar väl saker på som det borde, inget drastiskt händer och jag är mest hemma och vilar. Njuter av mina vackra hästar och just nu får inget mig piggare än dem, vet faktiskt inte varför men jag kan ha ont som tusan, vara trött och irriterad men när jag går ut till hästarna så släpper allt. Snacka om terapi!

Och det är skönt att någon förstår än när alla andra inte gör det. Jag försöker säga något med glimten i ögat coh ett leende på läpparna men är dålig på att förmedla det och allt blir fel och folk tar illa vid. Jobbigt värre för nu skulle jag verkligen behöva kunna kommunicera... Visst är det roligt med hormoner..

Ne ska hjälpa ellen med Sommarr sen och mysa och pyssla med Sommarr så då kanske jag blir lite gladare! Min fina vackra häst! Ja Skrållan är mysig hon också men trött! Hon var hos Calles mamma och lekte med Zorro igår när vi var borta så hon tar igen det idag. Hin sov där från onsdag till torsdag så gissar att hon har lite sömn att ta igen. Hon var väldigt glad att se oss i alla fall när vi kom och hämtade henne!

 

See ya!



Här ligger vi och slöar efter morgonkissni...

dsc00285 (MMS)

Här ligger vi och slöar efter morgonkissningen ;) igår gick allt bra, ingen bebis... Så nu fortsätter väntan... Eftersom vi passerade begravningen tror jag nu vi kommer gå över tiden istället :p see ya


Sommarr









Jag har världens vackraste Sommarr, året runt! <3

Ellens konfirmationspresent?



Hehe, ne stark känsla av att Calle inte skulle gilla om Ellen fick hans bil! XD

Aproåpå Ellen är det dags att åka och hämta henne ;) Sen blir det dressyrträning med Sommarr för Kattis idag, Filippan är halt så passar hon på att låna min häst :P

See ya!

När kommer bebis?

Det är den stora frågan nu ;) Den frågan som ALLA fråga. Inklusive mig och Calle!

Personligen tror jag att bebis kommer på torsdag för då är det farmors begravning. Skulle verkligen inte förvåna mig i alla fall.

Sammandragningar har vi gått om, idag lite förvärkar men inget regelbundet och inget som inte avtar med lite vila eller värmekudde.

Så jo på gång är det men inatt, på torsdag, nästa vecka eller om två? Vem vet? Mindre än en vecka till beräknat i alla fall ;) Vi håller tummarna att bebis kommer snart snart snart! Helst idag! ;D


Här är bebis i januari, lite mindre än nu :)

See ya!


RSS 2.0