Som från ovan...

Halva innertaket i garaget rasade ner! DET var oväntat!

Calle skulle hämta skruv i sin bil och insåg att taket i garaget låg över PV:n, gick dit försökte få igång Pontiacen eftersom resten av taket också var på väg ner. Som tur är så startade inte Pontiacen och Calle kom in och sa till mig och vi ringde därefter till pappa och mamma osm kom och hjälpte oss. Under tiden vi väntade så räknade vi ut att lättaste sättet att få ut pontiacen var att dra ut den med Calles bil. Att stå under ett tak som håller på att rasa ner är ingen höjdare och dessutom stå och försöka puta ut en ganska stor bil kändes halvbra. När vi kom upp insåg vi också att den delen av taket som rasat stod lutat mot PV:n och stödde sig mot pontiacens ena framdäck. Därför var det tur att Calle inte fick igång den och börjat bakat för då kunde hela den takbiten som rasat ner glidigt och skadat ännu mer än innan.

Calle och pappa lyckades lyfta takdelen så att den inte stödde sig mot pontiacen, vi backade dit Calles bil och började dra ut pontiacen. Det gick utan större problem och när bilen väl var ute så började vi kolla vad som egentligen hade hänt. Det visade det sig att taket bestod av två stora takdelar som var upp SPIKADE i nån bjälke, konstigt att det rasade!?

Så här i efterhand verkar det som om den boxinredning som fanns där förr måste hållt upp taket även om det inte verkade så då. Hur som helst har vi säkrat den delen som fortfarande sitter uppe och så snart vi har tid så ska vi ta ner den delen också.

Bilarna? Jo helt otroligt nog så klarade sig pontiacen med några repor och en minibuckla, PV:n som fick hela taket över sig fick en större buckla i taket men den var så mjuk att det gick snabbt och enkelt att fixa den, bucklan är alltså borta men ngra repor har den kvar. Mer skada än så fick bilarna inte! Helt otroligt, Calles bilar verkar ha någon slags beskyddare. För två sommrar sen höll potiacen på att få en stor trädgren över sig med den blev fångad av andra grenar och Calle hann flytta bilen. Ja vad ska man säga...

Så det är det mest spännande som hänt idag!

 
 





Så var det med det!

See ya!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0